Polský den byl nejen o závodech na dráze, ale i o spolupráci v zákulisí

Ve dnech 21. – 22. června se na pardubickém závodišti Synthesia Park konal bohatý program. Zatímco v pátek proběhly proutěné překážky, bumpery a roviny, v sobotu se konal Polský den, v jehož rámci se běžela i druhá, skvěle obsazená kvalifikace na VP ČP.

Polský den byl nejen o závodech na dráze, ale i o spolupráci v zákulisí

V pořadí II. kvalifikace na 123. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou byla vrcholem dostihového mítinku Polský den, nad nímž převzali záštitu představitelé Polska. Do Pardubic ale přijelo polských partnerů daleko více.

Záštitu nad dostihovým mítinkem přijali polský ministr zemědělství a rozvoje venkova Stanislaw Kalemba a polská velvyslankyně v České republice Graźyna Bernatowicz. A právě tato dáma dekorovala vítěze kvalifikačního dostihu – devítiletého Trezora trenérky Hany Kabelkové, kterého v dostihu vedl žokej Jan Faltejsek.

Pardubické dostihy ale navštívili i další významní hosté. Kromě zástupců Polského kulturního institutu to byli představitelé dostihových závodišť ve Varšavě a Wroclavi, jejichž názvy nesly i některé se sobotních dostihů. Naopak jméno pardubického dostihového závodiště dostal dostih ve Wroclavi, který se tam koná v neděli 23. června.

„Dostih našeho závodiště ve Wroclavi je jen jednou z mnoha možností spolupráce mezi námi a polskými dostihy. S Wroclaví spolupracujeme již dlouho a díky přeshraničnímu projektu a partnerství Pardubického kraje s Dolnoslezským vojvodstvím ji můžeme i nadále rozvíjet,“ řekl ředitel Dostihového spolku a.s. Michael Skalický. O dlouhodobou spolupráci projevilo zájem také závodiště ve Varšavě. „Polský den a především spolupráce s polskými dostihy má velkou budoucnost a rozhodně máme na co navazovat a co rozvíjet,“ dodal Skalický.

Na pardubickém závodišti Synthesia Park mohou návštěvníci vidět také umělecká díla polských autorů. Konkrétně jde o čtyři sochy Jerzyho Bokrzyckeho, včetně sochy Josefa Váni, která tu byla odhalena v roce 2010.
Polská krev se ale objevuje i na dostihové dráze. Polský tým byl nejúspěšnější v roce 1956, kdy jezdec M. Babirecki na koni Baracz získal druhé místo. Pak už se Polákům příliš nedařilo. Ale polské předky mají i dnešní hvězdy Velké pardubické - třeba Tiumen či Trezor.

Váňa: Cítím se líp než před rokem

V letošním roce má na kontě jedno jezdecké vystoupení. Od října roku 2011 nevyhrál jediný dostih. A  přece, jakmile se vyhoupne v Pardubicích do sedla, způsobí pokaždé už jen tímto faktem malou senzaci. Josef Váňa. Šedesátník, který vedl dvanáctiletého veterána Tiumena do sobotní kvalifikace s jediným odhodláním. „Splnit, co je potřeba, abychom se dostali do Velké. A  umístit se do čtvrtého místa, aby to nebyla ostuda.“ Dnes může v klidu Váňa v západočeské Bohuslavi do svého diáře  zapsat: „Úkol splněn“.

Tiumen byl druhý. Ani on, ani jeho jezdec se v dostihu nemuseli vydat ze všech sil a zdá se, že vše je na dobré cestě, abychom je oba viděli v akci i v říjnu  v největším dostihu české sezóny.

„Zas až tak jednoduché to nebylo,“ upozorňuje ovšem Josef Váňa následně. „Měli jsme celkem složitý průběh, nebylo to úplně bez chyb, a  byly tam i okamžiky, kdy jsme ten dostih mohli ukončit dřív než v cíli. Naštěstí jsem ale měl pod sebou takového mazáka, který se hned tak nevzdá a umí si poradit,“ pochvaloval si Váňa Tiumenovy schopnosti zorientovat se i ve složitých situacích. Ta nejsložitější přišla na nenápadném Popkovickém skoku, kde volný kůň bez jezdce vyřadil z dostihu efektivně další účastníky v čele se spolufavoritem Roninem. „To byl jeden z rozhodujících momentů. Já volného koně vnímal, ale i tak jsme tam nakonec měli namále, pokud si ho ostatní nevšimli, není divu, že to mělo takový efekt…“ konstatoval   populární  trenér, který si Tiumena do dostihu nachystal a nyní uvažuje nad tím, že ostřílený valach dostane měsíční „prázdninový režim,“ než se začne chystat do Velké…

Ne tak ovšem samotný Josef Váňa. Už příští týden v Karlových Varech pořádá první dostih trojdílného Poháru Josefa Váni, a navíc uvažuje, že by se při něm opět v dostihu svezl. „Dost žokejů u nás je zraněných, a tak se ta úvaha nabízí,“ vysvětluje Váňa. „Když jsem se o tom ale doma zmínil, rodina byla proti, takže spíš nepojedu. Ale definitivně se rozhodnu až v úterý,“ doplnil Váňa s tím, že právě v úterý bude pro „jeho“ pohár uzavřena startovní listina.
Ať ale jezdit bude nebo ne, hodlá se i nadále držet v kondici, kterou považuje za lepší než měl v loňském roce po návratu z léčení zlomeného stehna. „Samozřejmě, je znát, že mě letos v dostihu nic nebolí. Jednu chvíli jsem se cítil, že prostě dnes můžeme jít a třeba i vyhrát, ale nemělo smysl Tiumena mačkat nějak přes moc. Určitě tam ale byla rezerva a kdo ví, třeba právě ve Velké Trezorovi tuhle porážku vrátíme,“ konstatuje bojovně trenér a žokej, který v tréninku pro sobotní start nepolevil ani ve vražedných vedrech minulých dnů. „Dával jsem si své dávky přesto, že mi všichni říkali, ať vynechám nebo přestanu. A mělo to efekt, vážně jsem se v dostihu cítil dobře,“ pochvaloval si  populární trenér dostih, v kterém bylo druhé místo jeho malým vítězstvím. Koneckonců - druhé místo je pro něj i Tiumena nejlepším umístěním od zmiňovaného (zatím) posledního vítězství z Velké v roce 2011…

Faltejsek:  Orphee je pořád mašina

Žokej Jan Faltejsek si po odchodu z České republiky na konci loňského roku zvolil angažmá ve Francii. Poté, co vyhrál Velkou pardubickou, nastoupil u tamního trenéra Guillama Macaira a byl to krok, který si nemůže vynachválit. Vyhrává dostihy, je v pohodě, a  na koních z něj vyzařuje  velké sebevědomí. Dal je pocítit i soupeřům na pardubickém závodišti.

Při své první letošní exkurzi na česká závodiště Faltejsek vyhrál oba největší dostihy pardubického odpoledne, a těžko může někoho udivit, že v nich vedl také ty nejlepší koně. Se svou vítěznou partnerkou z Velké pardubické Orphee des Blins se mu povedlo impozantně opanovat cross country Válečníka, s Trezorem sehrál vítěznou partii s konkurencí  kvalifikační Memoriálu majora Svobody.

„Nechtějte po mě, abych tyhle dva koně porovnával. Oni jsou každý docela jiný,“ bránil se Faltejsek logické otázce, která  po jeho dvojitém úspěchu musela napadnout každého.  Nakonec se ale k určitému porovnání přece jenom odhodlal. „Orphee des Blins je prostě mašina, kůň, který už prokázal svou kvalitu nejenom v Česku, ale i předtím ve Francii.  Naproti tomu Trezor asi až tak výborný kůň není, ale když mu všechno vyjde, dokáže si dostih užít a soupeře vychutnat a jestli mu něco proti klisně chybí na kvalitě, dokáže to nahradit  bojovností. Já jsem s ním neměl až takové problémy, ale ví se o něm, že když si postaví  hlavu, dokáže z něj jezdec jeho kvality dostat jenom těžko,“ míní Faltejsek, který s Orphee des Blins od jejího vítězství ve Velké pardubické absolvoval všechny starty, zatímco do sedla Trezora se dostal poprvé, a to jako náhradník za poraněného Josefa Bartoše.

Zatímco Bartoš trávil tento týden většinou v meranské nemocnici, Faltejskovi se náramně daří na francouzských drahách a patří mezi nejlepší dvacítku tamních  překážkových jezdců.  Působí u nejlepšího francouzského trenéra Guillama Macaira a protože je jeho zaměstnancem, musí si u něj také vybavovat, zda a jak může jezdit v českých dostizích. „Nebyl jsem letos zvaný prvně, ale až teď se mi povedlo uvolnit,“ upřesňuje Faltejsek. „Naši koně startují po celé Francii a  když mě trenér někam pošle, musím jet tam. Naštěstí ale většina našich koní je výborně natrénovaná, daří se jim a asi i mně, takže nemám  z profesního hlediska žádný důvod k nespokojenosti,“ hlásí Jan Faltejsek, který se ve Francii prosadil jako dosud žádný jiný jeho český kolega. „Pokud se chci v kariéře dostat dál, je Francie správnou volbou,“ domnívá se Faltejsek. „Zatím jsme dohodnutí, že  dostávám ty koně, které trenér vybere. Ale v podobné pozici jako já nás třináct dalších. Je to veliká konkurence, ale musím to vidět i realisticky  a brát všechno, co se mi naskytne v naději, že se posunu vpřed. Ty první měsíce byl ne posun, ale spíš skok. Teď už jsem se ve Francii začal pořádně rozhlížet,“ konstatuje spokojeně jezdec, který v těchto bydlí na dohled od Atlantiku. „Jezdecky mi to tam vychází dokonale, druhou věcí ale pro mě je život ve Francii. Ten pořád ještě nedokážu tak úplně vstřebat,“ říká český žokej.

Pokud jde o jeho možnou příští prezentaci před českým publikem, Jan Faltejsek si není ani trochu jistý. „Samozřejmě na Orphee des Blins bych se rád vrátil, ale uvidíme, jaké konkrétně budou další plány,“ poznamenal Jan Faltejsek.  Jako Čech by určitě rád loňský triumf z Velké obhajoval, o jeho možnosti přijet o druhé říjnové neděli však zatím nemluví. „Nyní před sebou máme spoustu dalších dostihů, a na ty se soustředím,“ vysvětluje Faltejskek.

Aktualizace 23. 6. 16:35 HOD: Přidána tisková informace Polský den byl ve znamení velkých očekávání

 

Polský den byl ve znamení velkých očekávání

Sobotní dostihový mítink Polský den, jehož vrcholem byla II. kvalifikace na 123. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou, byl ve znamení velkých očekávání. Na startovní listině hlavního dostihu se totiž objevilo jméno žokeje Josefa Váni staršího a jeho Tiumena, v jednom z rámcových dostihů zase startovala loňská vítězka Velké pardubické Orphee des Blins. Její jezdec, žokej Jan Faltejsek, osedlal i kvalifikačního přeborníka Trezora.

Jan Faltejsek se na pardubické dráze letos objevil poprvé. Mimo jiné vedl svou partnerku z loňské Velké pardubické Orphee des Blins a také vystřídal zraněného žokeje Josefa Bartoše v sedle loňského vítěze dvou kvalifikací Trezora. A oba tyto starty dokázal proměnit v úspěch. Orphee des Blins startovala v Červnové cross country Válečníka – dostihu I. kategorie na 3300 metrů. V první polovině dostihu se držela hluboko ve startovním poli, ale v cílové rovině nasadila k trháku a nakonec lehce zvítězila o sedm délek. Nechala za sebou Cardama s žokejem Jaroslavem Brečkou a Step Dancera, kterého vedl žokej Josef Váňa mladší. „Orphee měla problém s kopytem, proto jsme zkusili tuto krátkou distanci. Určitě se ale ještě letos ukáže na něčem delším,“ prozradil její trenér Grzegorz Wroblewski.

Orphee des Blins má díky loňskému vítězství ve Velké pardubické účast ve 123. ročníku tohoto legendárního dostihu jistou. O kvalifikaci ale museli usilovat další zájemci o start v letošní Velké pardubické – mezi nimi např. vloni stříbrný Ronino, bronzový Tiumen či přeborník na kvalifikace a Tiumenův synovec Trezor. Všichni tři patřili k favoritům dostihu, startovní listinu pak doplňovali ještě Lingarry, Cim, Kasim, Tomis, Mr Yocker, Frasini a Cabernet. Dramatické okamžiky se odehrály za Irskou lavicí, kde svého jezdce Pavla Kašného ztratil Mr Yocker. A právě tento sedmiletý bílý valach bez jezdce o malou chvíli později u Popovického skoku zkřížil cestu trojici koní Ronino, Lingarry a Frasini. Toto trio nakonec s velkým odstupem dostih dokončilo a kvalifikační podmínky splnilo. O vítězství se ale bojovalo daleko vpředu. Jan Faltejsek nejprve držel Trezora zpátky, v pětici zbývajících koní mu ale nezbylo než jít dopředu a nakonec dostih s velkým náskokem vyhrát. Diváky sledovaný Tiumen s Josefem Váňou starším dokončili druzí. Váňa byl spokojen. „Už před dostihem jsem říkal, že kdybych byl hůř než čtvrtý, vyprdl bych se na to. Ale ještě na to mám,“ řekl Josef Váňa a prozradil i nejbližší plány s Tiumenem: „Pošlu ho na prázdniny do Bohuslavi a pak už začne příprava na Velkou.“ Třetí došel Tomis s Ondřejem Velkem, čtvrtý Cim v sedle s žokejem Josefem Váňou mladším a pátý Cabernet s Rostislavem Benšem.
Nejobsazenější byl sedmý dostih dne – steeplechase cross country III. kategorie na 4500 metrů. Diváci mohli v poli šestnácti koní opět vidět sedmiletého hnědáka Age of Jape, který v Pardubicích v květnu nejprve vyhrál a pak předvedl ne příliš podařený výkon. Tentokrát se mu ale dařilo. Žokej Dušan Andrés se s ním držel uprostřed startovního pole a až v závěru se dostal před soupeře. Vítězství už bylo jisté. „Minule měl problémy s jazykem, chrčel. Dnes to bylo dobré. V dostihu ale bylo hodně koní i pádů a to není nikdy jednoduché,“ přiznal Dušan Andrés. Age of Jape je držitel Trojkoruny a dvounásobný vítěz Českého derby a pokud se vše podaří, zkusí si letos možná i Velkou pardubickou.

Aktualizace 22. 6. 7:00 HOD: Přidána tisková informace Druhé kolo bumperů v Pardubicích doplnily roviny z Chuchle. Prosadila se i žena.

Druhé kolo bumperů v Pardubicích doplnily roviny z Chuchle. Prosadila se i žena.

Páteční dostihové odpoledne v Synthesia Parku nabídlo sedm dostihů. Pořadatelé zkombinovali proutěné překážky s bumpery a také se dvěma rovinovými dostihy, které byly náhradou za zrušené dostihy v zatopené Chuchli. V rovinové Ceně Jockey clubu ČR III. kategorie na 1900 metrů si pro vítězství došel Tycho Brahe s ženou v sedle – Martinou Havelkovou.

Do úvodního dostihu přes proutěné překážky IV. kategorie pro čtyřleté koně nastoupilo deset koní, mezi nimi např. i vítězka z minulých pardubických dostihů Sabana. Ta také téměř celý dostih udávala tempo, v závěru jí ale docházely síly a nakonec pro pád nedokončila. Vítězným se pod vedením žokeje Jiřího Kouska stal ryzák Betpak Dala, který se sice po celou dobu dostihu držel v pozadí, ale ve finiši ukázal svou rovinovou třídu. Druhé proutěné překážky dostihového odpoledne, tentokrát pro pětileté a starší, patřily pětiletému valachovi Tripolis v sedle s Jánem Machem. V předchozích startech přes těžké skoky se mu nedařilo, v proutěnkách si ale liboval.

Rovinové dostihy byly vypsány dva. V tom prvním, IV. kategorie pro tříleté a starší koně na 1400 metrů, odstartovalo jedenáct koní. Poprvé od října roku 2011 se prosadila pětiletá ryzka Tapdance vedená žokejem Petrem Foretem, která rozhodující náskok získala v závěrečném oblouku. Druhým rovinovým dostihem byla Cena Jockey clubu ČR III. kategorie na 1900 metrů. Tady soupeřům „ukázal záda“ tříletý Tycho Brahe, který měl původně zamířeno i do Českého derby. V sedle měl jedinou úspěšnou ženu dne – žokejku Martinu Havelkovou.

V prvním ze tří bumperů pátečního odpoledne zvítězil syn dvojnásobné vítězky Velké pardubické Registany, tříletý Rafa. Dokázal proměnit svůj debut v úspěch a vlastně tak pomohl i svému jezdci žáku Janu Odložilovi. Ten si ve svých statistikách nyní může poznačit, že ze tří startů dokázal dva proměnit ve vítězství a jeden v třetí místo. Další bumperový dostih patřil Playmoonovi s Josefem Sovkou. Závěrečný bumper byl bohužel zastaven, a to kvůli pádu amatérky Jany Novákové a nutnému zásahu v dráze dostihu.

Aktualizace 21. 6. 13:05 HOD: Přidána tisková informace Váňa mladší: Táta i Tiumen se mi zdají ve skvělé kondici

Váňa mladší: Táta i Tiumen se mi zdají ve skvělé kondici

Jednou z událostí odpoledne při pardubickém Memoriálu Miloše Svobody bude  první letošní dostihový start  Josefa Váni. Ten se vrací do  Tiumenova sedla se záměrem především svého svěřence provést úskalími a nástrahami kvalifikace,  jistě by se ale nezlobil ani za dílčí úspěch v případě,  že by se Tiumen rozpomněl na svou vítěznou formu a po 20 měsících si na konto zapsal zase jednou vítězství.

Mezi jedenáctkou soupeřů, jejichž úkolem bude legendárnímu Josefu Váňovi cestu za úspěchem znepříjemnit, bude také jeho syn Josef. Tentokrát nepojede žádného z koní, které trénuje jeho otec, ale byl angažován do sedla devítiletého Cima, na němž zaskočí za zraněného šampióna  žokejů v ČR Jaroslava Myšku. Váňa mladší zatím nikdy v dostihu Váňu staršího neporazil za situace, kdy Váňa –  otec seděl právě na Tiumenovi. Na to, že by se mu mohlo povést tuhle „kletbu“ zlomit právě v sobotu, ale mladší Váňa příliš nespoléhá.

„Myslím, že to budu mít hodně těžké, nejenom já, ale my všichni ostatní na startu,“ konstatuje Josef Váňa mladší. „Jak totiž u nás při trénincích ty dva pozoruju, tak Tiumen i táta jsou v nějak hodně slušné kondici. Z toho co vidím bych řekl, že společně vytvoří zase jednou hodně kvalitní tým. Kdo je bude chtít zastavit, určitě to nebude mít jednoduché,“ říká mladší Váňa a na otázku, zda mu otcův návrat do sedla nepřipadá riskantní, jen dodává: „Stále je  na tom tak, že může spoustu jezdců v mnoha věcech vyškolit,“ myslí si Josef Váňa mladší.

Na to, že by Váňové v dostihu vzájemně spolupracovali, může divák zapomenout. „Nic takového se nechystá, ostatně jedeme každý koně pro jiného trenéra, takže spolupráce ani není myslitelná,“ soudí Josef Váňa a bojovně dodává: „V dostihu budeme soupeři, a  pro mě osobně je vždycky příjemné, když se mi ho třeba povede někde přivřít. S jeho zkušenostmi se na něj ale moc vyzrát nedá,“ uvědomuje si Váňa mladší, který minulou neděli oslavil na dráze v italském Meranu svůj první jezdecký hattrick. Před italským publikem dovedl do cíle vítězně dva koně z přípravy svého otce a jednoho domácího, italského.
„Byl to skvělý pocit, prožil jsem tentokrát v Meranu odpoledne, kdy všechno vycházelo podle představ, koně byli výborně nachystaní a měli jsme i potřebné štěstí tam, kde to potřebujete. Radost kalilo jenom to, že se při dostizích právě v Meranu zranili Jarda Myška a Josef Bartoš. Nám se ale tentokrát smůla vyhýbala a bylo by určitě fajn, kdyby se podobně dařilo taky v Pardubicích,“ konstatuje  Josef Váňa mladší.

Aktualizace 20. 6. 13:00 HOD: Přidána tisková informace Druhá kvalifikace je skvěle obsazená

Druhá kvalifikace je skvěle obsazená

Jarní část pardubické dostihové sezóny vyvrcholí v sobotu 22. června druhým kvalifikačním dostihem pro podzimní 123. ročník Velké pardubické s Českou pojišťovnou. Bude jím v rámci „Polského dne“ tradiční Memoriál majora Miloše Svobody, pojmenovaný na počest dvojnásobného vítěze Velké pardubické a historika tohoto dostihu.

V poli třinácti startujících se letos poprvé představí nejzářivější hvězdy posledního období, trojnásobný vítěz Velké pardubické TIUMEN, loni druhý RONINO a loňský dvojnásobný vítěz kvalifikačních dostihů TREZOR. Všichni tři letos debutují.

V sedle TIUMENA bude jeho stálý partner v posledních letech a největší osobnost našeho turfu, osminásobný vítěz Velké pardubické, žokej a trenér Josef Váňa, který se v akci na dostihové dráze představí letos poprvé.

RONINO bude mít v sedle stejně jako v loňské Velké pardubické žokeje Jiřího Kouska, kterého taktéž uvidíme letos po jeho pařížské anabázi poprvé.

V sedle TREZORA bude poprvé žokej Jan Faltejsek, loňský vítěz Velké pardubické, letos působící celoročně v angažmá ve Francii. V loňském roce byl partnerem Trezora anglický žokej, vítěz Velké národní v Liverpoolu, Liam Treadwell, na kterého po neúspěchu ve Velké pardubické asi realizační tým zanevřel, což je škoda, ve dvou kvalifikačních dostizích se jim dařilo a výkony Trezora byly impozantní.

Favorita budeme hledat především ve výše uvedené trojici, ale počítat se musí i s dalšími. VALLDEMOSO (ž. Andrés) minule trochu zklamal, když se mu vstup do sezóny nevydařil tak jako v předchozích letech, ale nyní může být všechno jinak. O vítězství může bojovat i stále se lepšící FRASINI (ž. Novák) a stále výbornou formu a výkonnost drží polokrevný veterán TOMIS (Velek). Ostatní jsou tak trochu ve stínu již jmenovaných, překvapení není vyloučeno. Pole doplňuje šestice CABERNET (Benš), CIM (ž. Váňa, ml.), KASIM (Kocman), LINGARRY (Sovka), MR YOCKER (ž. Kašný) a slovenský LE JACKPOT (ž. Brečka).

Krosovým „sprintem“ bude Červnová cross country Válečníka na 3300 metrů. Chybět bude loňský vítěz Poplerova memoriálu O´Key, naopak se po roční odmlce vrací na dráhu fenomén těchto krátkých dostihů URSAN (ž. Stromský) a výborný slovenský CARDAM (ž. Brečka), který právě před rokem „Válečníkův“ dostih vyhrál. Po odmlce by se měl představit MIRAINO (Kocman) a hlavní hvězdou dostihu bude loňská vítězka Velké pardubické ORPHEE DES BLINS (ž. Faltejsek), která chodí dostihy „ze špice“, je dostatečně rychlá a bude zajímavé, jak si s ní specialisté na krátké trati poradí. Výborně letos v menších dostizích běhal STEP DANCER (ž. Váňa, ml.) a třídu má PRINCESS OF GRACIE (Sovka). Dostih může být vedle kvalifikačního, ozdobou sobotního programu.

Zajímavé obsazení budou mít i rámcové dostihy, v cross country III. kategorie na 4500 metrů by se měl opět představit od začátku sezóny ostře sledovaný AGE OF JAPE (ž. Andrés). V klasické steeplechase bychom měli vidět DOROTKU (ž. Boyer), která při svém květnovém debutu předvedla impozantní výkon.

Bohužel neuvidíme naše přední překážkové žokeje Josefa Bartoše a Jaroslava Myšku, kteří se zranili poslední neděli v italském Meranu.

Úvod sobotního odpoledne obstará ve 13:00 hodin dostih pro tříleté proutěnkáře, kde v poli pouhé pětice koní poběží květnový vítěz OVER LOOK. Bohužel tyto dostihy mají vypsáním rovinových „bumper“ dostihů slabá a nezajímavá pole startujících.

Na programu je devět překážkových dostihů, kvalifikační by měl být odstartován jako šestý v 16:00 hodin.

Sobotnímu překážkovému mítinku předcházejí páteční dostihy, odpoledne začíná startem prvního v 16:00 hodin a na programu je pět rovinových dostihů a dva přes proutěné překážky.

Tipy na sobotu:

I. OVER LOOK – PYŠNÝ PÁV – JAMIL
II. IMBIR – RICHIE – KLIRENS
III. REAPER – KAI – DAMIETTA
IV. SILVER REGENT – SALUTI – AMARAGON
V. URSAN – CARDAM – ORPHEE DES BLINS
VI. RONINO – TREZOR – TIUMEN
VII. AGE OF JAPE – MARL BORA – READY FOR SMILE
VIII. MAKLER – SHERSON – BROKER
IX. DOROTKA – TROVARE – INTILETAS

Původní článek ze dne 19. 6.:

Dostihové odpoledne začíná v 16:00 hodin. Na pořadu dne budou dva dostihy přes proutěné překážky pro čtyřleté a pro pětileté a starší koně. Dále dva rovinové dostihy, které se v rámci povodňové situace přesunuli ze závodiště v pražské Chuchli na pardubickou dráhu. Připraveny jsou také troje dostihy typu "bumper". Kompletní startovní listiny jsou k dispozici na www.synthesiapark.cz.

Parkování i vstupné na závodiště jsou zdarma.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.