Dostihový den Klubu Dicka Francise již tuto neděli

Po týdenní přestávce pokračuje tuto neděli (17. října) dostihová sezóna v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle již devatenáctou kapitolou. Její program obsahuje osm položek, statutárně nejvýše stojí trio dostihů druhé kategorie (pro dvouleté sprintery, pro tříleté a starší klisny a handicap pro tříleté a starší vytrvalce). Na startovních listinách je celkem 83 koní a 34 jezdců, první dostih startuje již ve 13 hodin.

Vermillion proti sedmi
V Memoriálu Josefa Šacha (II. k., 1200 m, 14:00 hod.) se utká osm dvouletých koní, mezi nimiž by měl být favoritem vítěz květnového debutu, druhý z červnové Ceny polských vítězů derby a bronzový ze zářijového Gerschova memoriálu Fondů Conseq Invest Vermillion (foto, Stáj Mikon, ž. Lukášek). Jeho hlavním soupeřem se zdá být suverénní premiant zářijového dostihu debutantů Ange Guardian (Stall Skywalker-Neuberg, ž. Zatloukal). Jasně vedoucí žokej šampionátu Martin Tour Cup Václav Janáček jezdí v neděli v Bratislavě, kde usiluje o ovládnutí i tamního žokejského žebříčku, takže právě Tomáš Lukášek a Milan Zatloukal budou mít volné pole k boji o stříbrnou pozici, na níž zatím prvně jmenovaný vede o čtyři body.

Trinity vyzvou tříleté soupeřky
Do osmého ročníku Memoriálu Harryho Petrlíka (II. k., 1600 m, 14:30 hod.) nastoupí tucet tříletých a starších klisen, včetně obhájkyně loňského triumfu Golden Sound (Rabbit Trhový Štěpánov, ž. Pavlíček). Favoritkou však bude letošní trojnásobná vítězka (mj. červencová mezinárodní Bratislavská míle) Trinity (foto, Václav Slovák, Koplíková), jež minulou sobotu obsadila šestou příčku v pardubické Ceně města Doncaster, necelých šest délek za vítězným Sharpourem. Jejími nejvážnějšími oponentkami jsou tříleté klisny: bronzová z Jarní ceny klisen JVM Computers Fione (Luka racing syndicate, ž. Lukášek), sériová letní vítězka nižších kategorií Old Story (Hřebčín Pavlin dvůr-Picek, ž. Zatloukal), nevyzpytatelná suverénka dubnové Velké ceny FRBC – Memoriálu Rudolfa Deyla Mikrop Fong (Rabbit Trhový Štěpánov, ž. Koplík) a progresivní bělka Just Field (Hřebčín Křenek, Korečková).

Dolétne Sokol k další výhře?
Memoriál Dicka Francise (hdcp II. k., 2400 m, 15:30 hod.) nabízí zajímavou devítičlennou sestavu, v níž nechybí další letošní trojnásobný vítěz (z toho dvakrát v rakouském Ebreichsdorfu), tříletý bílý valach Sokol (foto, DS Pegas, ž. Hlavatý), který na start ponese nejen roli favorita, ale i nejvyšší zátěž. Jeho let za dalším úspěchem mohou přibrzdit především čtyřletý Džin (Stáj Luka-Mandak, Verner), který se po několika mílařských vystoupeních vrací k delší trati, na níž v květnu vyhrál, či jeden z nejméně zatížených startujících, tříletý Čáriray (Vrba Rokytnice Slavičín, Koplíková), jenž se po jedničkovém umístění z konce loňské sezóny odmlčel, na dráhu se vrátil až letos na podzim a zatím lehce vyhrál handicap páté kategorie a cenu čtvrté třídy.


Další program

13:00 – Cena Nakladatelství Olympia (IV. k., 1400 m)
Dobré vyhlídky na premiérový triumf kariéry má osmý z Velké jarní ceny Jazz Baron, jenž sice prvním startem po zdravotní přestávce zklamal, avšak před dvěma týdny, již předvedl lepší výkon.

13:30 – Memoriál Františka Huleše (III. k., 1400 m)
Absolutní sázkařská loterie v podání patnácti dvouletých debutantů.

15:00 – Cena Elektrizace železnic Praha, a. s. (III. k., 3300 m)
Předposlední díl podzimního seriálu překážkových dostihů O Pohár EŽ Praha nabízí šanci na první letošní triumf klisně Seenixe.

16:00 – Cena Hry Dostihy a sázky Junior (hdcp IV. k., 2400 m)
Dalším koněm, jenž může prolomit letošní nezvítěznou sérii je pětiletý valach Chrissio, jenž se pozvolna zlepšuje a zde se vrací na delší trať.

16:30 – Cena EBF (III. k., 2235 m)
Po více než roční pauze podstoupí dostihový comeback jedničkový vítěz Swakopmund, předloni také pátý ve Velké jarní ceně a sedmý v Českém derby.

AUTO HASE PARK dětem
Zvláštní pozornost je věnována nejmenším dostihovým divákům: také při derby-odpoledni se děti budou moci zdarma svézt na populárních ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi a dále se bavit v dětském koutku "Hříbátka", situovaném do přízemí sázkové haly. Právě "Hříbátka" vstoupila do letošní sezóny zcela v novém a od prvního dostihového dne roku zde probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a soutěže o ceny z nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.