Dostihový den klubu Dicka Francise: Vrcholy ovládli koně stájí svých chovatelů

Po týdenní přestávce pokračovala sezóna v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle již devatenáctou kapitolou, Dnem Klubu Dicka Francise. Nejvyšší statut druhé kategorie měly hned tři dostihy.

Vrcholy ovládli koně stájí svých chovatelů
V Memoriálu Dicka Francise (hdcp 2400 m) využil nejnižší nesené hmotnosti tříletý valach Čáriray a po přesných zásazích v nižších třídách také svůj třetí letošní start, tentokrát s jezdkyní Ingrid Koplíkovou ve druhé výkonnostní lize, proměnil ve vítězství. Memoriál Harryho Petrlíka (1600 m), vyhrazený klisnám, znamenal již pátý letošní triumf pro tříletou tmavou hnědku Old Story s žokejem Zatloukalem, také tato letní sériová vítězka se plně prosadila nejvýše v dosavadní kariéře, a v Memoriálu Josefa Šacha (1200 m) pro dvouleté koně pak potvrdil příslušnost ke špičce nejmladšího ročníku bronzový ze zářijového Gerschova memoriálu Fondů Conseq Invest, ryzák Vermillion s žokejem Tomášem Lukáškem. Zajímavé spojení se váže k zázemí tří jmenovaných vítězů. Všichni jsou totiž nejen tuzemskými rodáky, ale navíc reprezentují stáje svých chovatelů: Vermillion běhá v barvách Stáje Mikon manželů Michalcových, Old Story zastupuje mimoňský Hřebčín Pavlin dvůr pana Milana Picka a Čáriray je odchovancem Pavla Vrby z moravského Slavičína. Poslední dva navíc jejich chovatelé a majitelé zároveň i trénují.
 
Další dění
Zahajovací Cena nakladatelství Olympia (IV. k., 1400 m) byla vyhrazena nezvítězivších koním a premiérový triumf v ní zaznamenal osmý z Velké jarní ceny Holdingu Rabbit CZ, favorizovaný Jazz Baron (stáj Martin Wolf-Clint) s žokejem Lukáškem. V Memoriálu Františka Huleše (III. k., 1400 m) absolvovalo svůj dostihový křest hned patnáct dvouletých koní a mezi nimi hnědák Talgar (Ardak Amirkulov) s žokejem Resulovem jistým vítězstvím odůvodnil předstartovní rapidní klesání kurzu, když nakonec odstartoval jako jasný favorit. Předposlední kapitolu podzimního překážkového seriálu O Pohár EŽ Praha Cenu Elektrizace železnic Praha, a. s. (III. k., 3300 m) vybojovala také favorizovaná aktérka, pětiletá tmavá hnědka Seenixe (Gehring Thomas), jež si po předchozích třech dotovaných umístěních zapsala letošní první vítězství a žokeje Josefa Váňu mladšího posunula na vedoucí pozici průběžného pořadí série, kde je nyní současně s Martinem Liškou, který ale za týden v posledním dostihu bude chybět, jelikož po pádu utrpěl zlomeninu nohy. První výhry v tomto roce se dočkal i lehký premiant Ceny Hry Dostihy a sázky Junior (hdcp IV. k., 2400 m), stal se jím pětiletý valach Chrissio (KUFR) s amatérkou Pejškovou, který na start nastupoval jako druhá sázková šance. Úspěšný den favoritů završila v Ceně EBF (III. k., 2235 m) čtyřletá bělka Novilly (Lider racing Stable), jež jistým stylem dosáhla letošního druhého vítězství, v jejím sedle žokej Zatloukal pak podruhé vyhrál během nedělního odpoledne.

Příští dostihy ve Velké Chuchli: neděle 24.10. od 13 hodin – Finále seriálu Schaumann.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.