Dostihový den LBBW Bank CZ

Program letošní čtvrté kapitoly sezóny v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle – Dostihový den LBBW Bank – The British Racing Day - měl ve svém středu dva výrazné vrcholy a oba svým vyzněním naplnily velká očekávání. Více v dostihovém infoservisu z Chuchle…

Králem Velké ceny LBBW Bank CZ Rabbit King
Vítěz tradiční předzkoušky Velké jarní ceny (poběží se 16. května) rozhodl dostih udáváním ostrého tempa. Ve velké ceně LBBW Bank CZ – 21. Memoriálu prof. Václava Michala (NL kat., 1400 m, 130 tis. Kč) pro tříleté hřebce a valachy velmi lehce o šest délek před silně zlepšeným Jazz Baronem (16:1, Martin Wolf-Clint) a další dvě a čtvrt délky zpět třetím Labelem Five (spolufavorit 3:1, Dostihová stáj Go) triumfoval ryzák Rabbit King (spolufavorit 3:1) s žokejem Martinem Srncem. Stáj Rabbit Trhový Štěpánov tak zopakovala vítězství klisny Mikrop Fong z hlavního dostihu předchozí chuchelské neděle. Rabbit King výborným časem 1:23,54 vytvořil nový rekord dostihu, jen o necelé dvě desetiny sekundy zaostal za absolutním rekordem dráhy a před výše zmíněným klasickým dostihem poslal soupeřům velice zvučnou navštívenku.
 
Falcohill překvapil šampióny
Do Ceny RIGIPS – Memoriálu Jaroslava Maška (I. k., 1400 m, 140 tis. Kč) pro starší koně nastupovali jako favorité vynikající mílaři Blue Coral (2,2:1, Dr. Charvát) se Sharpourem (2,6:1, YOKO), a také nejlepší loňský sprinter Ediggio (6:1, EŽ Praha), ale překvapivě je, rovněž prakticky stylem start-cíl, všechny zdolal čtyřletý ryzák Falcohill s rutinovaným žokejem Garym Hindem v sedle. Reprezentant stáje Agrolipt ČR Falcohill, který startoval s vysokým kurzem 25:1, už vloni zaznamenal několik cenných umístění, ale zvítězit se mu poprvé podařilo až nyní.

Další dění
V otevírací Ceně AC-T Servis (III. k., 1200 m) se letošní první dvojnásobnou vítězkou stala favoritka (2:1) Nina Varadari s žokejem Janáčkem, která zopakovala triumf z úvodní dubnové neděle. Naopak za nepodařený vstup do sezóny se v sedle s žokejem Šafářem úspěšně odškodnil vítěz Ceny EC Harris (hdcp III. k., 1200 m) čtyřletý tmavý hnědák Stáje Monika Agro France Extreme (10:1). Vítězkou Ceny Shell (IV. k., 1400 m) se zcela nečekaně stala vloni na podzim jen jednou desátá a jednou dvanáctá reprezentantka a odchovankyně stáje Stall Amor Kind Girl (25:1) kterou k jistému triumfu dovedl jezdec Foret, načnuvší čtvrtou desítku svých životních vítězství. V Ceně Hästens (hdcp IV. k., 1400 m) letos vůbec poprvé zvítězila na českých drahách jezdkyně – amatérská šampiónka Linda Fedorowiczová výborným vyjetím v posledních metrech dostihu dotlačila na nejvyšší příčku sedmiletého valacha stáje Sokrates Redula (3,5:1). Druhý nedělní triumf majitele Haralda Seehubera, trenéra Drlíka a jezdce Foreta se zrodil v Ceně Divadelního internetového klubu (IV. k., 1825 m), kterou pro Stall Amor získal její další vítězný odchovanec Desperado (3,5:1). Jak šampión den začal, tak ho i skončil – závěrečnou Cenu Direct pojišťovny (hdcp IV. k., 2400 m) zadrženě opanoval favorizovaný (2,2:1) hnědák stáje Martin Wolf-Clint Kasparov v sedle s Václavem Janáčkem.

Příští dostihy ve Velké Chuchli: neděle 2.5. od 14 hodin – Dostihový den KåKå CZ, den s Dopravním podnikem Praha.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.