Dostihový den s Prahou 5 – 66. Herkul St. Leger již v neděli

Letošní sezóna v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle zahajuje poslední srpnovou neděli svou druhou polovinu Dostihovým dnem s Prahou 5, pod záštitou starosty Prahy 5 Radka Klímy. Vrcholem programu osmi dostihů je nejdelší a závěrečná klasická zkouška roku, 66. Herkul St. Leger (listed, 2800 m) pro tříleté koně, jenž je s celkovou dotací 800 tisíc korun nejbohatším rovinovým dostihem druhé části české termínové listiny. Dále se uskuteční první díl letošního ročníku tradičního překážkového seriálu o Pohár Elektrizace železnic Praha, dva testíky dvouletých nadějí a čtyři handicapové dostihy. Celkem je na startovních listinách 76 koní a 32 jezdců, a protože celý nedělní den bude ve Velké Chuchli ve znamení Pyrofestu, odstartuje první dostih již ve 12 hodin.

Osm uchazečů o klasické vavříny
Do 66. Herkul St. Leger (start v 15:05 hodin) míří osm kandidátů a, paradoxně, dva z trojice hlavních aspirantů dosud nevyhráli. Jsou jimi míněni pátý z FORTUNA Českého derby, třetí z derby v Maďarsku i na Slovensku Wallisto (YOKO, ž. Šafář, tr. Koplík) a osmý z FORTUNA Českého derby, pátý z derby na Slovensku a druhý ze SEP Classic Lysyan (Joly, ž. Foret, tr. Blažková). Oba mohou svým mladým žokejům přinést první vítězství na klasické scéně, druhý jmenovaný navíc i své trenérce. Naopak slovenský host, svěřenec tamní šampiónky Zuzany Kubovičové Katelbach (EMOP), šestý z derby v Praze a čtvrtý v Bratislavě, bude mít v sedle jednoznačně nejzkušenějšího žokeje v poli, rutinovaného skotského rodáka Garyho Hinda. Účast ze šampiónské centrály v Senici přitom bude dvoučlenná, jelikož na start se chystá také účastník rakouského a slovenského derby (v obou neumístěn) Silverator (OMS, ž. Radek Koplík). Ten k preferovaným nepatří, do nejlepší pětice by však měli zamířit vítězka Ceny Hřebčína Křenek, bronzová z Jarní ceny klisen KåKå CZ a šestá z Oaks Anjou (Wrbna Racing, ž. Zatloukal, tr. Olehla) a vítěz Červnového poháru, čtvrtý z mostecké Ceny Jockey Clubu proti starším koním Balbrown (Ardak Amirkulov, ž. Minařík, tr. Šavujev). Zbylými dvěma startujícími jsou dvojnásobný vítěz nižších tříd, poprvé na nejvyšší scénu mířící Fabio (DC Zámrsk MUDr. Bruna V., ž. Chaloupka, tr. Horáková) a třetí z Červnového poháru Turf Finch (FINCH, a. s., Jan Verner, tr. Myška).
 
Startovní listiny

Sázkové kurzy

Další dostihový program:
12:00 – Cena Prahy 5 (hdcp IV. k., 2400 m): ve vytrvaleckém handicapu nižší třídy se zdají být lepší vyhlídky na straně tříletých účastníků.
12:30 – Cena Tüchler jevištní a textilní technika (hdcp II. k., 2400 m): tandem stáje Amor Irish Fire a Desperado má po dvou týdnech šanci na napodobení karlovarského „double“.
13:00 – Cena hry „Dostihy a sázky“ (III. k., 1200 m): dvouletá Paheeli má proti čtyřem soupeřům velkou šanci na premiérový triumf.
13:30 – Cena EBF (III. k., 1400 m): ve druhém testu pro nejmladší ročník se sejde půltucet debutantů.
14:00 – Cena města Králův Dvůr (hdcp IV. k., 1400 m): s vítěznými ambicemi mohou proti deseti soupeřům nastoupit tříleté tréninkové kolegyně Růženka a Lan Pham Ti.
14:30 – Cena Dino Toys (hdcp III. k., 1800 m): o třetí letošní vítězství se mezi jedenácti aktéry ucházejí tříletí Freddie Merc a Chuan Che.
15:35 – Cena Elektrizace železnic Praha (prout. př. IV. k., 3300 m): úvodní díl tradičního podzimního překážkového seriálu má na startu deset koní.

Doprovodný program:
od 11:00 – řada atrakcí pro děti (celý areál)
13:10 – módní přehlídka značky Magic Helena (přízemí tribuny – sázková hala)
14:10 – stepařské vystoupení členů TS Andrea (dostihová dráha)
od 16:00 – vystoupení hudebních skupin (pódium – divácký sektor)
16:10 – výuka stepu pro malé i velké (přízemí tribuny – sázková hala)
21:00 – ohňostroje (plocha areálu)


Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka" se zábavným programem!
Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi a dále se bavit v dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí tribuny. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.


"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!
Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí tribuny rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky AUTO HASE PARKU. Opět probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a samozřejmě nechybí loňská novinka: patronát nad “Hříbátky” od nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu. Oficiální stránky společnosti: www.dinotoys.cz.


AUTO HASE PARK nabízí řadu suvenýrů a nové razítko!
V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí “dostihovou knihovničku”. V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, ale i ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Letošní novinkou pak je možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.

Vstupné (platí na dostihy i další program, uvedené ceny pro dostihové příznivce platí pouze do 12 hodin!):
děti do 100 cm: zdarma
děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P: 100 Kč
dospělí: 200 Kč (včetně Dostihového programu)
rodinné vstupné - 2 dospělí, 2 děti: 500 Kč (včetně Dostihového programu)
Pro bezplatný vstup na tento den, do 15.30 hodin, platí pouze Permanentní vstupenka plnocenná AHP 2011, Karta Patriot/Student a karty vydané Jockey Clubem ČR (jezdci, trenéři, majitelé stájí, funkcionáři).
Na tento den neplatí volný vstup na opencard.
Na tento den neplatí celoroční slevy na další karty.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.