Dostihový den Znovínu Znojmo

Na poslední zářijovou neděli 26. září je v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle připravena již sedmnáctá kapitola letošní sezóny. Hlavním bodem jejího programu bude tradiční sprinterský vrchol, 89. Svatováclavská cena Carlson (listed kat., 1200 m, 250 tis. Kč, 3+, start v 16.05) se sedmi aktéry. Sedm položek je rovinových, tou osmou pokračuje seriál o Pohár Elektrizace železnic Praha přes proutěné překážky. Na startovních listinách je celkem 72 koní a 32 jezdců, první dostih startuje ve 14 hodin.

Another True Story atakuje vrchol
O sprinterský trůn se utká sedm koní, avšak jeho obhájce papírovým favoritem nebude. Loňský čtyřnásobný vítěz, držitel titulů Sprinter roku a Nejlepší kůň českého chovu Ediggio (EŽ Praha, ž. Chaloupka) stále čeká na letošní premiérovou výhru, většinu soupeřů by zdolat měl, avšak kromě ní se mu postaví také jeho vrstevník, šestiletý ANOTHER TRUE STORY (YOKO, ž. Koplík), který jej ve všech třech letošních vzájemných soubojích, a to pod stejnými nesenými hmotnostmi a na třech různých drahách, porazil. V loňském ročníku Svatováclavské ceny finišoval třetí a nyní bude mít reálnou možnost k odvetě. Ještě jeden účastník se představil v minulé edici, čtyřletý ryzák Falcohill (Agrolipt ČR, ž. Zatloukal) před dvanácti měsíci finišoval čtvrtý, což bylo jedním z potvrzujících výsledků jeho příslušnosti ke sprinterské špičce. Letos v dubnu předvedl výborný výkon, když vyhrál výborně obsazenou Cenu RIGIPS-Memoriál Jaroslava Maška, před dalším startem se ale zranil a v červenci po pauze za jarní formou zaostal. Nicméně po dalších dvou měsících opět bude kandidátem některého z předních míst, stejně jako tříletý sprinterský objev tohoto léta Line Honey (Stáj Mikon, ž. Lukášek). Progresivní hnědák poslední tři měsíce táhne sérii čtyř výher na krátkých tratích, přičemž zatím posledního docílil v Ceně SUDOP Brno - Zářijovém handicapu se statutem první kategorie. Tam rovněž porazil Ediggia, avšak se značnou hmotnostní výhodou, jíž tentokrát nebude moci využít. Těsně třetí ve zmíněném testu přispěchala čtyřletá hnědka Agromerace (Provit, a. s.-Váňová, Vraj), která se z průměru vyčlenila během loňského podzimu a letos opakovaně uspěla v handicapech druhé i první kategorie, když si ve všech šesti vystoupeních připsala vítězství nebo dotované umístění. Výčet startujících doplňují další dva tříletí uchazeči, pátá z Jarní ceny klisen JVM Computers a čtvrtá z Velké ceny FRBC – Memoriálu Rudolfa Deyla Rabbit Avonbridge (Rabbit Trhový Štěpánov, ž. Šafář) a pátý z Velké ceny LBBW Bank CZ – Memoriálu prof. Václava Michala Storm of Gracie (BORS Břeclav, Hlavatý).

Další program
14:00 – Cena DHL Global Forwarding (IV. k., 1800 m)
V dostihu amatérských jezdců osmičlenné pole, vítěznou slušovickou formu bude potvrzovat tříletý Čáriray.

14:30 – Cena AC-T Servis (III. k., 1400 m)
Stejný počet aktérů i mezi nezvítězivšími juniory, po druhém místě z debutu favoritkou Marketa.

15:00 – Cena Hästens (III. k., 1200 m)
Dalších sedm dvouletých koní absolvuje premiérové životní vystoupení.

15:30 – Cena Erste Private Banking České spořitelny (III. k., 1200 m)
V nejpočetněji obsazeném bodu programu má šanci na druhé zářijové vítězství zkušený Grinwitch.

16:35 – Cena TOP GrECo JLT (III. k., 3300 m)
Čtyřletý Makler proti desetiletému vítězi loňského ročníku této třetí kapitoly překážkové série Namurovi, raritou návrat na dráhu Silver Bangle a Didy, duo sedmiletých, na rovinách umístěných i v první kategorii, startuje po čtyřech resp. pěti letech odmlky.

17:05 – Cena Home Style – Hülsta studio (II. k., 2400 m)
Vítěz Tattersalls St. Leger 2007 Savignon usiluje navázat na sedmidélkový srpnový triumf z Karlových Varů.

17:35 – Cena Calderaspas (hdcp IV. k., 1600 m)
Tříletá Kind Girl a osmiletý Prezioso by po druhých místech z posledních startů měli mít nejlepší šance na plný zásah.


AUTO HASE PARK dětem
Zvláštní pozornost je věnována nejmenším dostihovým divákům: také při derby-odpoledni se děti budou moci zdarma svézt na populárních ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi a dále se bavit v dětském koutku "Hříbátka", situovaném do přízemí sázkové haly. Právě "Hříbátka" vstoupila do letošní sezóny zcela v novém a od prvního dostihového dne roku zde probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a soutěže o ceny z nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS.

Dostihové suvenýry z AUTO HASE PARKU
Pro všechny své návštěvníky AUTO HASE PARK Velká Chuchle v nově otevřeném infocentru (přízemí sázkové haly) nabízí nejen celou řadu suvenýrů, ale také si zde lze obohatit domácí “dostihovou knihovničku”. V současné nabídce jsou trička s obrázky trojice poníků, pohlednice s portréty špičkových českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, velkoformátový plakát držitele titulu Kůň roku 2009, hřebce Age of Jape, knihy, hračky, jiné dárkové předměty, ale i ročenky, přehledy plemeníků a další tiskoviny Jockey Clubu, či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.