Dostihový infoservis z Chuchle - k permanentce kniha

Ani tou poslední veřejnou akcí ještě práce zaměstnanců dostihových závodišť zcela nekončí a v přípravách je již sezóna nadcházející. A co nového v ní čeká návštěvníky a účastníky dostihů ve Velké Chuchli?

Závlahy budou po rekonstrukci efektivnější

V současné době probíhá na chuchelském závodišti finální etapa rekonstrukce závlahového systému. Po ukončení této akce bude celý závlahový systém zrekonstruován. Celá rekonstrukce probíhala postupně po jednotlivých etapách počínaje rokem 2003 (čerpací stanice, postřikovače, rozvody vody, elektroinstalace) a bude dokončena v prosinci letošního roku. Celkové náklady spojené s rekonstrukcí závlahového systému činí 2,1 mil. Kč. Magistrát hl. m. Prahy poskytl k tomuto účelu grant ve výši 500.000 Kč, investorem je společnost TURF Praha, stavební a výkopové práce zajišťuje společnost TMM.

K rekonstrukci bylo nutno přistoupit hned z několika důvodů: v roce 2002 mělo závodiště k dispozici pouze jediný, už 25letý pásový zavlažovač, jenž k postřiku celé dráhy (2200 metrů délky, 20 -30 metrů šířky) potřeboval prakticky týden - nynější tři zavlažovaže dokáží jednou dávkou postříkat úsek 1100 metrů. Dále byla po povodni v létě 2002 tehdejší čerpací stanice zničená - dvě nové sady čerpadel dokáží zabezpečit zrychlený postřik. Ocelové rozvody trpěly častými poruchami a nebylo možno používat závlahy v okrajových termínech: hrozilo riziko zamrzání a zbytky rzi ničily turbíny zavlažovačů. To celé bylo extrémně nebezpečné pro koně na závodišti a značně problematickou byla také údržba povrchu pod nadzemními rozvody, jež vyžadovala značný objem ruční práce (sekání trávy). Současné rozvody jsou plastové, zavedené do země.

K permanentce kniha
Nejen pro své stálé návštěvníky, ale i pro ty, kteří se jimi hodlají stát, připravilo chuchelské závodiště dárek: k celoročním vstupenkám (permanentkám) plnocenné a Derby Klub, které budou objednány do 20. prosince 2006, dostanou objednatelé knihu Velká Chuchle stoletá. Předprodej celoročních vstupenek na příští sezónu bude zahájen 1. prosince.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.