Dostihový spolek i město Pardubice usilují o pořádání Velké pardubické

Dostihový spolek a.s. jako pořadatel dostihů na Pardubickém závodišti svolal na dnešní den tiskovou konferenci, na které informoval média o aktuálním vývoji příprav jubilejní 130. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou.

V uplynulých týdnech vzniklo několik různých scénářů respektujících v té době platná opatření ministerstva zdravotnictví. Dostihový spolek podpořený městem Pardubice deklaroval zájem jubilejní ročník uspořádat, ve středu 30. září je již však zřejmé že bez diváků.

V minulém století konání Velké pardubické znemožnily dvě světové války a vstup vojsk varšavské smlouvy do Československa, letos otazník na tradicí visí kvůli současné epidemiologické situaci v České republice. „V tuto chvíli zatím nejsme schopni s určitostí říct, zda se Velká pardubická uskuteční. Představenstvo společnosti není schopno garantovat, že ji můžeme pořádat. Zájmem představenstva je, aby se Velká pardubická konala, byť v tuto chvíli je již jisté, že bude bez diváků. Pověřili jsme vedení společnosti, aby aktivně jednalo s obchodními partnery, zda jsou i za této situace ochotni se na organizaci akce podílet. Důležitým faktorem je oficiální znění přijatých opatření ze strany ministerstva zdravotnictví, na které čekáme a které nám jasně definuje složení realizačního týmu. Všechny tyto informace vyhodnotíme a rozhodnutí, zda se 130. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou a pod záštitou ministerstva uskuteční, potvrdíme na dalším jednání představenstva ve středu 7. října,“ řekl na tiskové konferenci předseda představenstva Dostihového spolku a.s. Petr Kvaš.  

Podle vyjádření ředitele Dostihového spolku a.s. Jaroslava Müllera je společnost připravena akci uspořádat, pokud to bude možné. „Čekáme na oficiální vyjádření vlády či ministerstva zdravotnictví. Pokud budeme mít reálné podmínky, abychom letošní ročník uspořádali, uděláme všechno pro to, aby to tak dopadlo.“

Tiskové konference se účastnil také primátor města Pardubice Martin Charvát, který přítomné ujistil, že pořadatel Velké pardubické má ze strany města podporu. Podobně hovořili také zástupci dvou největších partnerů – titulárního partnera Velké pardubické Slavia pojišťovny i holdingu BICZ, který je hlavním partnerem sezony 2020. „Potvrzujeme, že Dostihový spolek i za těchto komplikovaných podmínek podpoříme a věříme, že se Velká pardubická poběží,“ řekl generální ředitel Slavia pojišťovny Karel Waisser.

Foto: Archiv pardubického závodiště

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.