Dostihový spolek měl vlastní dostih při vrcholu polské dostihové sezóny

Čeští žokejové a trenéři jsou velmi často vidět při dostihových dnech na nejvýznamnějším polském závodišti Wroclaw - Partynice a jinak tomu nebylo ani při vrcholu tamní sezóny v neděli 10. září, kdy se jela především Velká wroclawská.

Dostihovou neděli ovšem zahajoval další český zástupce, pořadatel Velké pardubické, Dostihový spolek Pardubice s vlastním dostihem. Polští příznivci turfu si tak měli šanci připomenout, že se legendární český dostih Velká pardubická steeplechase, který je u nich velmi vážený, blíží. I přes silnou účast Čechů žádný z nich na stupeň vítězů v dostihu nedosáhl, o to větší byla radost polských jezdců a majitelů z honosných pohárů z pardubického závodiště.

V hlavním dostihu, Velké wroclawské, která se jela na 5.000 metrů, ovšem Češi tradičně zazářili. Koně českých trenérů totiž v něm obsadili první tři místa. Po suverénním výkonu zvítězila podruhé v  největším polském překážkovém dostihu svěřenkyně Radima Bodláka Delight My Fire, která dominovala před Paretem a Izynkou. V sedle úspěšné zástupkyně DS Pod Buchlovem byl Niklas Lovén. Celkový cenový fond Velké wroclawské byl 175.000 zlotých, z nichž majitel vítězného koně získal rovných 100.000 zlotých (7 Kč necelý jeden zlotý). 

 

Záznam dostihu

 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.