Dostihový svět: Bartoš a Váňa ml. získali Gran Premio!

Skvělého úspěchu dosáhli trenér Josef Váňa mladší a žokej Josef Bartoš.  S šestiletým valachem stáje Scuderia Aichner,  L'Estranem vyhráli nedělní 80. Ročník Gran Premia v Meranu. Největší italský překážkový dostih měl přitom letos na startu mimořádně silnou francouzskou konkurenci v čele s obhájcem loňského vítězství Le Costaud, v cíli ale nakonec získaly úspěch české barvy.

Pět kilometrů dlouhý dostih s dotací 250 000 eur na meranské dráze nakonec dokončil po boji na druhém místě se ztrátou jedné délky papírově nejslabší z Francouzů Amour Du Puy Noir, třetí skončil další z Francouzů Viking Du Balme a za ním se seřadili další čeští koně Notti Magiche (Faltejsek) a předloňský vítěz Al Bustan (Glassonbury). Šestý dokončil Bugsuie Malone a sedmý Il Superstite, do cíle se nedostali mj. Duszigrosz a favorit Le Costaud.

Odpoledne v Meranu začalo pro tým Váňa – Bartoš triumfem v gr. 2 dostihu na proutěných překážkách o 45000 eur, Laldann jistě porazil Chaparral Prince a francouzský favorit My Way se musel spokojit se čtvrtým místem. Pak se na rovinách ke třetímu a druhému místu prosadili svěřenci Ludvíka Harise Hidden Flame a Bonys, a proutěné překážky pro tříleté (o 66000 eur) pro změnu opanoval Night Moon trenéra Pavla Tůmy pod Janem Faltejskem pro stáj Dr. Charvát, třetí dokončil Lord Dragon s Bartošem.

 

Video záznam z dostihu najdete na našem Facebooku @casopisJezdectvi

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.