Dostihový svět: Dettori se rozešel s katarským šejkem

Cesty Frankieho Dettoriho a katarské stáje Al Shaqab Racing se v pondělí oficiálně rozešly. Nejpopulárnější evropský žokej  byl prvním britským jezdcem katarské operace od roku 2013, nyní chce být ale ve velkých dostizích k dispozici na koních trenéra Johna Gosdena, a  proto se rozhodl neprodloužit s katarským šejkem smlouvu.

Dettori pro šejka nejezdil žádného koně při mítinku Royal Ascot a dva týdny po jeho skončení obě strany oznámily ukončení formální spolupráce s dovětkem, že budou ad hoc nadále spolupracovat při jednotlivých příležitostech. Frankie Dettori pro šejky vyhrál 2000 Guineas v sedle Galileo Golda v roce 2016, a se stejným koněm pak vyhrál i St James´Palace Stakes při Royal Ascotu, v posledních měsících ale podobné vítězství v šejkových barvách nepřidal.

Katarská stáj se letos v zimě dostala do palcových titulků poté co vyšlo najevo, že na tréninkových poplatcích v Británii dluží přes milion liber. Nyní jsou dluhy sice uspokojeny, jak ale informuje Racing Post, počet koní v tréninku na britském území katarský šejk zredukoval o třetinu.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.