Dostihový svět: Most - Montjeu III. stylem start cíl

Hlavním dostihem sobotního dostihového odpoledne na Hipodromu Most byl dvojkový handicap Memoriál Jaroslava Podolana, pojmenovaný po předloni zesnulém duchovním otci projektu mosteckého závodiště. Stylem start cíl se v něm prosadil svěřenec Allana Petrlíka Montjeu Third, přičemž loňský švýcarský vicešampion žokej Milan Zatloukal v sedle tohoto reprezentanta stáje Rabbit Trhový Štěpánov oslavil jubilejní 250. triumf své kariéry.

Na druhém místě čtyři délky zpět se umístil favorizovaný Fantasticadventure (ž. Palík), třetí další dvě a čtvrt délky finišoval Glavalino (ž. Chaloupka). Z rámcového programu zaujala především dobrá forma koní stáje trenérky Kateřiny Berthier (ze dvou startů bilance vítězství a druhé místo) a skutečnost, že všech šest dostihů vyhráli zástupci domácího chovu.  

Na startu hlavního dostihu Memoriálu Jaroslava Podolana (II. kat., 4+, 2 000 metrů, 90 000 Kč) se sešlo sedm koní, z nichž hned tři pro stáj Lokotrans připravuje trenér Luboš Urbánek. Diktování tempa se po startu ujal žokej Milan Zatloukal v sedle čtyřnásobným tuzemským trenérem šampionem Allanem Petrlíkem připravovaného Montjeu Third, zatímco Jiří Palík s favorizovaným Fantasticadventure si hlídal pozici na bariéře ve druhém sledu, zvnějšku se na jeho úrovni pohyboval Irwin Forge (ž. Havelková). Montjeu Third startovní pole přivedl do cílové roviny, avšak namísto toho, aby pod největší váhou v poli postupně ztrácel síly, začal se soupeřům vzdalovat. Pětiletý hnědák, který je vlastním odchovancem svého majitele, nakonec zvítězil lehce o čtyři délky před sázkovým favoritem Fantasticadventure, třetí s odstupem dvou a čtvrt délky finišoval Glavalino, další jeden a půl délky ztrácela čtvrtá Santa Padrona (ž. Foret) a tabuli se ztrátou dvou a čtvrt délky uzavřel Irwin Forge.

 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.