Dostihy na Albertovci

V pořadí již po 26. se otevřou brány populárního dostihové závodiště na Albertovci. Stane se tak v neděli 25. července 2010 ve 13 hodin. Ke znovu pořádání tradičních dostihových dnů došlo po změně vlastnictví hřebčína na  rodinu Hájkovu v roce 2006. Dostihový den na Albertovci je populární nejen kvalitními dostihy, ale zůstává i pokračováním slavných jezdeckých a chovatelských dnů s bohatým doprovodným programem.

Letos se vrací na dostihový ovál klusácké dostihy, jako lahůdka pro obdivovatele krásy a ladnosti koňského pohybu. Pořadatelé nezapomněli ani na populární dostihy poníků, ukázky zápřahů, voltiž, součástí programu bude i křest hříbat. V samostatné ukázce vystoupí Městská jízdní policie Ostrava.
Imposantní bude zahájení dostihové dne, kde se ve slavnostním defilé přestaví i albertovské šestispřeží běloušů a tmavých koní sestavených do domina.
Pro děti je připraven dětský stan Globánek, jízda na ponících, skákací hrad a pro rodiče hlídání dětí.

Celkem je do sedmi překážkových a rovinových dostihů přihlášeno 69 koní. Již pohled na startovní listinu představuje vysokou kvalitu. A již víme proč přijít. V hlavním dostihu Albertovské Steeple chase Cros country zaujme jedenáctiletý ryzák Juventus trenéra Josefa Váni, šestinásobného vítěze Velké pardubické, v sedle s trenérovým synem již žokejem Josefem Váňou 3 . „Klan“ trenérů Holčáků má na startce hlavního dostihu dva  koně. Domácího Roosevelta vítěze tohoto dostihu v roce 2008 a pracovitého Derby Sharpa. Nechybí ani loňský vítěz Valdemoso známé ostravské dostihové stáje pana Konráda Neuwirta. Trenér této stáje Jiří Uhl hlásí do dostihů i dalších osm svých svěřenců. Ani dostihoví trenéři z opavského regionu – Eva Živníčková, Květoslav Mocek, Milan Míček a Zdeněk Moravec - si nenechají start svých svěřenců, převážně v majetku opavských majitelů, na Albertovci ujít. I další opavský majitel Antonín Sumera, který má koně v tréninku u trojnásobného vítěze Velké pardubické Zdeňka Matysíka na Šumpersku nechce na Albertovci chybět. Pozornost zasluhuje i stáj Vinklárek – Deštná u Dačic, jejichž koně se albertovských dostihů zůčastňují nepřetržitě již od jejich vzniku.

A jako lahůdka by se měl ve steeple chase ceny Mora Agentury Artue Bober představit nejbohatší kůň na startovní listině domácí albertovský Trewir trenéra Radka Holčíma, na jehož kontě je vyhraná suma dotací ve výši dva miliony sto sedmdesát tisíc korun.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.