Druhé kolo Dostihového poháru J. Váni a spol. Synthesia hostí Pardubice

Pardubické závodiště Synthesia Park se stalo domovem druhého kola premiérového ročníku Dostihového poháru Josefa Váni a společnosti Synthesia. Tento dostih, dotovaný jedním milionem korun, bude součástí Letního dostihového dne plánovaného na neděli 28. července 2013.

Myšlenka uspořádat Dostihový pohár Josefa Váni se zrodila už v roce 2012, stojí za ní nejen filmový producent Jaroslav Bouček, ale i Jana a Oldřich Fialovi a samozřejmě také legendární osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa.

První ročník tohoto seriálu byl zahájen 30. června v Karlových Varech, po Pardubicích pak v srpnu zamíří do Mostu. „Josefa Váni si vážíme, vždyť také díky jeho úspěchům jsou pardubické dostihy známé i za hranicemi. Proto jsme velmi rádi, že se Pardubice staly jednou ze zastávek Poháru,“ prozradil ředitel Dostihového spolku a.s Michael Skalický a dodal: „V Pardubicích je tento dostih vypsán jako steeplechase na 4400 metrů a je určen pro čtyřleté a starší koně. V Karlových Varech se v Poháru představili reprezentanti mnoha dobrých dostihových stájí a věříme, že kvalitní obsazení bude mít Pohár i u nás.“ Jeho slova potvrzuje jeden z iniciátorů dostihového seriálu Jaroslav Bouček: „Poháru se účastní koně nejen z České republiky, ale také ze zahraničí.“  

Dostihový pohár Josefa Váni se koná pod záštitou Ministerstva zemědělství ČR a je součástí pardubického dostihového mítinku „Letní dostihový den“. Ten tradičně nabídne devět odpoledních dostihů, jehož hlavním dostihem bude právě Váňův pohár. V Karlových Varech jej vyhrál bělouš Khalshani, kterého pardubičtí diváci znají jako vítěze červnového Zlatého poháru. Zda se objeví na startovní listině i v Pardubicích a také to, kdo jej do dostihu doprovodí, budeme znát 23. července.

Letní dostihový den je vyvrcholením víkendových akcí na pardubickém závodišti.
Už od soboty 27. července až do neděle 28. července se budou v Synthesia Parku prohánět kovbojové, kteří budou měřit své síly a předvádět své zkušenosti v rodeo soutěžích. Jedná se o součást turné PRORODEO TOUR 2013. Pro rodiny s dětmi se k tomu přidá Velká pardubická rodinná pouť, která stejně jako vloni nabídne bohatý program složený z ochutnávek dobrého jídla a pití, kulturního programu i tradiční pouťové zábavy.


SYNTHESIA PARK – TERMÍNY AKCÍ:
27. – 28. července PRORODEO TOUR 2013
27. – 28. července VELKÁ PARDUBICKÁ RODINNÁ POUŤ
28. července LETNÍ DOSTIHOVÝ DEN – Dostihový pohár Josefa Váni a společnosti Synthesia

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.