Evropský pohár žokejů 2016 pro Bayurzhana Murzabajeva

V sobotu 24. září se uskuteční na dostihové dráze v pražské Chuchli druhý ročník jedinečného dostihového mítinku pod názvem LOKO TRANS Evropský pohár žokejů 2016. Aktualizace 22. 9. 12:10 HOD: Na startu dostihů se objeví zástupci České republiky, Slovenska, Anglie, Francie, Švédska, Rakouska, Itálie, Kazachstánu, Španělska, Irska, Polska a Německa. 24. 9. Dnes od 14:10 do 17 hodin sledujte přímý přenos na ČT4 sport! Celkové bodování vyhrál Bayurzhan Murzabajev, nejdotovanější dostih Jaroslav Línek v sedle Pretoriana!

STARTOVNÍ A VÝSLEDKOVÉ LISTINY ZDE

WEB AKCE ZDE

Aktualizace 22. 9. 12:10 HOD: Na startu dostihů se objeví zástupci České republiky, Slovenska, Anglie, Francie, Švédska, Rakouska, Itálie, Kazachstánu, Španělska, Irska, Polska a Německa. Nevídané. Největšími hvězdami nominace jsou zkušená francouzská legenda Gerald Mossé a jedinečný anglický šampion Darryll Paul Holland. Objevilo se i několik omluvenek vzhledem k neskutečně nabitému programu hvězdných žokejů. I o tom vám povíme.

Na Evropském poháru žokejů se představí mimořádný výběr evropské dostihové špičky. Začněme například u našich ctěných východních sousedů. Přijede nejúspěšnější slovenský žokej historie Jozef Bojko. Ani na prahu čtyřicítky nic neslevuje ze své vizitky kvalitního jezdce s velkým přehledem v dostihu další slovenský žokej, a to Jaroslav Línek. Českou republiku bude reprezentovat rovněž dvojice žokejů. Václav Janáček je druhým nejúspěšnějším žokejem českých historických tabulek. Objeví se také jeden z nejzkušenějších českých rovinových žokejů Jan Rája, který aktuálně bojuje o titul českého šampiona. Filip Minařík se nakonec na poslední chvíli neobjeví, přestože všem s přípravou Evropského poháru žokejů 2016 pomáhal a za to mu děkujeme. Bohužel z důvodu blížícího se trialu na Zimní královnu a listed dostihu německé vedení stáje start na našem mítinku nepovolilo.

Za Francii budou startovat Theo Bachelot a legenda Gerald Mossé. Ze severského Švédska do Prahy zavítáPer-Anders Graberg. Hovoří se o něm jako o nejlepším žokeji Skandinávie. Anglii zastoupí další skutečná hvězda turfu, a to  Darryll Paul Holland. Polsko se bude prezentovat talentovaným Szczepanem Mazurem. Původem až z dalekého Španělska přijede Roberto-Carlos Montenegro. V současnosti ale působí ve Francii. Netřeba nějak zvlášť představovat původem kazachstánského jezdce, který působí u nás. Dvěma slovyBauyržan Murzabajev. Zkušený a světaznalý zástupce Irska se jmenuje James „Jimmy“ Quinn. PokračujemeItálií, ze které se objeví dva jezdci. Umberto Rispoli a Alberto Sanna. Z Německa přijede mladý talentDennis Schiergen. V Rakousku to dostihy moc nežije, avšak paradoxně evropský turf několik velmi dobrých rakouských žokejů zná. Přesvědčit i nás přijede Andreas Suborics.

Ztráty v nominaci, která nás mrzí, ale patří ke všednímu životu dostihových hvězd. O Filipu Minaříkovi byla řeč, ten nás mrzí opravdu hluboce. Cristian Demuro do Prahy opravdu chtěl, ale i v tomto případě se vedení rozhodlo připravovat svého hvězdného žokeje pro velké francouzské dostihy, konkrétně Cenu Vítězného oblouku. Fabrice Veron přijal jedinečnou možnost jezdit delší dobu v Japonsku. Olivier Peslier byl také svým vedením zastaven v předtuše velkých francouzských listed dostihů. Avšak za rok se s ním počítá co nejvíce a pro jeho start učiníme maximum.

I přes tyto omluvenky budeme mít na startu nejzajímavější dostihovou sestavu, jaká se kdy v Česku představila, takže vážení přátelé, už se nám to blíží. V sobotu 24. září se uskuteční druhý ročník Evropského poháru žokejů a bude to naprostá dostihová senzace. Evropský pohár žokejů začíná v 11:45, proto přijďte do Chuchle určitě již v tento čas.

 

 

 

 

Původní tisková zpráva

Své síly změří přední evropští žokejové v celkem devíti dostizích. Startovní pole žokejů bude velmi nabité jako v loňském úvodním ročníku, přijedou žokejové například z Francie nebo Anglie. Program dne začíná ve 12 hodin a nabídne celkem devět dostihů, čtyři opravdu velké a pět menších doprovodných, které ale budou mít rovněž obrovský význam pro pořadí v poháru žokejů a budou zcela jistě velkým zážitkem pro zúčastněné majitele a trenéry koní. O loňském úvodním ročníku poháru se přední čeští dostihoví odborníci vyjadřovali jen v superlativech.

Celková dotace dostihového odpoledne bude 3,97 milionu korun. Čtyři hlavní dostihy se poběží o 3,4 milionu korun a slibují tu nejlepší podívanou v rovinových dostizích na našem území. Největším dostihem dne bude sprint na 1400 metrů pro tříleté a starší koně s celkovou dotací 1,6 milionu korun, který slibuje špičkové obsazení nejlepšími koňmi z regionu. Následovat bude trojice hlavních dostihů o jednotné dotaci 600 000 korun s následujícími parametry: dostih na 1800 metrů pro tříleté a starší koně, dostih vytrvalců na 2600 metrů pro tříleté a starší koně a dostih na 1600 metrů pro dvouleté koně, který bude prvním velkým testem těchto juniorů. To vše za snížená 3 % startovného. Upozorňujeme zájemce o účast na mítinku, že první kolo přihlášek pro velké dostihy končí již 21. července!!!

Pětice menších dostihů představuje ideální možnost majitelům a trenérům posadit na své koně špičkové jezdce bez dalších nákladů. Podobná šance a dokonalá prověrka se nemusí nikdy opakovat. Navíc je možné získat majitelské prémie, a celková dotace těchto dostihů tak bude vysoko nad běžnou dotací v dané kategorii! Startovné i zde činí v Česku opravdu nízká maximálně 3 % z celkové ceny dostihu (při součtu dotace a majitelské prémie).

Mítink přitahuje mimořádnou mediální pozornost. Vrcholem bude rekordní 170 minut dlouhý přímý přenos České televize ze závodiště. Některé dostihy budou odvysílány v přímém přenosu, jiné ze záznamu v rámci studia. V brzké době budou zejména na webových stránkách a sociálních sítích zveřejněny soupiska jezdců a výčet bohatého doprovodného programu akce. Již nyní je jisté, že soupiska žokejů bude minimálně tak kvalitní, jak tomu bylo v loňském roce. První odtajnění soupisky žokejů přijde 1. srpna.

Proto vážení nejen sportovní přátelé, všichni jste srdečně zváni v sobotu 24. září do pražské Chuchle, kde se od 12:00 uskuteční druhý ročník LOKO TRANS Evropského poháru žokejů 2016. Velice se těšíme na Vaši účast na mimořádné sportovní, kulturní a společenské akci! Pište s námi nové dějiny unikátního dostihového projektu i letos!

 

Propozice

Soubory ke stažení

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.