Hospodaření Dostihového spolku v roce 2012 pravděpodobně skončí ziskem

Dostihový spolek čeká účetní uzávěrka roku 2012 včetně auditu, který má potvrdit transparentnost účetních knih a především ověřit příznivé hospodářské výsledky letošního roku. Ty s největší pravděpodobností skončí významným ziskem.

Do roku 2012 vstupoval Dostihový spolek, pořadatel dostihů v Pardubicích, s mnoha problémy. Nejdůležitějším jeho úkolem bylo stabilizovat společnost, inventarizovat veškeré závazky a pohledávky a nastavit systém, který pomůže společnost dostat do zisku. Tuto snahu ohodnotil i audit účetnictví za rok 2011, který proběhl v první polovině letošního roku. Dalším pozitivním impulsem bylo i hodnocení úvěrující banky, která za rok 2012 vystavila Dostihovému spolku dobré hodnocení. Na jaře se podařilo odvrátit hrozbu insolvence a uzavřít smlouvu s dlouholetým generálním partnerem. To vše, a také sezona vydařená po sportovní stránce, napomohlo kladnému hospodářskému výsledku. „Pokud budeme brát hospodaření čistě roku 2012, skončíme s největší pravděpodobností ve významném zisku. Bohužel si Dostihový spolek stále nese závaží dluhu, tedy účetní ztráty z minulosti, kterou bude však postupně umořovat,“ říká předseda Dozorčí rady Dostihového spolku a.s. Petr Beneš a dodává: „Musíme si uvědomit, že na základě negativních parametrů z minulosti stojíme na začátku dlouhé cesty a musíme tento výsledek opakovat a udržet v následujícím období, které bude u podpory všech sportovních odvětví z důvodu hospodářské recese nesmírně obtížné.“

V roce 2013 čeká Dostihový spolek účetní uzávěrka roku 2012 včetně auditu. Již nyní probíhají jednání s novými významnými obchodními partnery v regionu i s tradičním generálním partnerem. „Tyto aspekty v konečném důsledku přispějí k procesu stabilizace společnosti a k úspěšnému zajištění dostihové sezony 2013 a dalších,“ věří Petr Beneš.  

Kompletní znění rozhovoru s předsedou Dozorčí rady Dostihového spolku a.s. Petrem Benešem čtěte v příloze pod tímto článkem nebo na webu www.pardubice-racecourse.cz.

Soubory ke stažení

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.