I. den metropolitní sezóny: Velká cena Auto Hase - 85. Gomba handicap

Za příjemného jarního počasí a před velice solidní diváckou kulisou byla v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle zahájena dostihová sezóna 2010. Vrcholem osmipoložkového programu byl již 85. ročník tradičního Gomba handicapu - VELKÁ CENA AUTO HASE.

Heat Set ustál nápor Trinity, Janáček čtyřnásobným vítězem
Letos se v cíli této "sázkařské loterie" prosadili favorité, kteří obsadili první čtyři místa v cíli. Od startu se na ostrém tempu spolupodílel čtyřletý hnědák stáje Martin Wolf-Clint Heat Set (4,5:1), jenž pak v cílové rovině odolal silnému útoku mírné favoritky (3,3:1) Trinity a zvítězil o půl délky v čase 1:12,04, jímž pouze o sekundu zaostal za rekordem dostihu. Stejným rozdílem za ní skončil nejvíce kilogramů nesoucí Golden Eagle (6:1), délku a půl za ním vybojoval čtvrtý honorář Rabbit Shinko (7:1) a pátý docválal nejlepší z "nečtyřletých" Roman Emperor (20:1).
Stáj Martin Wolf-Clint obhájila loňský triumf Daidala, žokej Jan Rája, který na Heat Seta přicestoval ze Švýcarska, kde momentálně působí, zopakoval v Gomba handicapu předloňské vítězství s Acossem. Heat Set je prvním čtyřletým vítězem tohoto dostihu od roku 2004, kdy v něm svou fenomenální sprinterskou kariéru rozběhl bělouš Scyris.
Skvělý vstup do sezóny předvedl úřadující žokej-šampión Václav Janáček; v hlavním dostihu skončil s Trinity druhý a z ostatních sedmi startů vytěžil čtyři první místa!

Chuchle

Hnědák HEAT SET s žokejem Rájou vítězí v 85. Gomba handicapu. Foto Jiří Kurzweil

 

 
Další dění:
Úvodní Cenu MČ Praha-Velká Chuchle (IV. k., 1600 m) pro tříleté debutanty jistě opanoval sázkový druhý favorit Makléř s jezdem Hlavatým a přinesl novému kouči DS Pegas Grzegorzi W. Wroblewskimu první triumf v jeho nynějším působšti.V Ceně Volvoklubu ČR (hdcp IV. k., 1600 m) se prosadil sázkový spolufavorit, teprve potřetí v kariéře startující čtyřletý Like A Lord stáje YOKO s žokejem Janáčkem, jenž tak nasadil k výtečnému vstupu do nové sezóny. Ceně Volvo Car International Customer Sales by Auto Hase (IV. k., 1400 m) pro tříleté nezvítězivší lehce o tři délky dominoval mírně favorizovaný valach stáje Estrella Malq s žákem Vrajem. Cenu jezdeckého VIP Clubu Auto Hase (hdcp III. k., 1200 m) proměnil ve druhý odpolední zásah Václav Janáček, který k délkovému triumfu dovedl spolufavorizovaného sedmiletého hnědáka stáje Strojírna Tábor-Bekrová Ramara, jenž už třetí rok za sebou potvrdil velmi dobrou jarní formu. Třetí vítězný zápis pak šampión přidal hned v násldující Ceně chuchelských legionářů (III. k., 1300 m), kde konkurenci sedmi nezvítězivších vrstevnic předčila sázková favoritka Nina Varadari stáje Bunty Team. Hodně nadějným výkonem se na scéně Ceny dostihových sázek ve Fortuně (II. k., 1300 m) pro tříleté prezentovala hnědka stáje Rabbit Trhový Štěpánov, druhá spolufavoritka Rabbit Avonbridge s žokejem Srncem, když nejbližšího ze soupeřů překonala o velmi lehkých pět délek. V závěrečné Ceně Betino (IV. k., 1800 m) pro tříleté nezvítězivší přidal Janáček onen čtvrtý triumf, a to v sedle druhého favorita Peerless Squeak ze stáje GM Electronic.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.