I. den metropolitní sezony: Velká cena AUTO HASE - 86. Gomba handicap

V neděli 3. dubna bude zahájena česká dostihová sezona 2011 a již tradičně se její premiéra uskuteční v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle. Letošní kalendář AUTO HASE Parku Velká Chuchle obsahuje 21 dostihových dní se 168 dostihy a součtem cen a prémií přes 22 miliónů Kč. Premiérové odpoledne sezony navštíví také protagonisté televizního seriálu "Znamení koně", jejž v současné době každý pátek od 20 hodin vysílá ČT 1.

Záštitu nad dostihovým dnem převzal starosta MČ Praha-Velká Chuchle pan Martin Melichar. Vrcholem programu bude již 86. ročník tradičního Gomba handicapu - Velká cena AUTO HASE (hdcp I. kat., 1200 m, 120 tis. Kč, 4l. a st.), celkem je na startovních listinách 87 koní a 28 jezdců, první dostih startuje tradičně ve 14 hodin. Doprovodný program osmi dostihům tvoří módní přehlídka značky Tonak a autogramiáda herců ze seriálu Znamení koně.

Startuje sprinterská elita: Line Honey proti triu loňských "medailistů"!

Vynikajícím obsazením se pyšní hlavní bod nedělního programu, VELKÁ CENA AUTO HASE - 86. Gomba handicap. Proti úřadujícímu Sprinterovi roku a Nejlepšímu koni českého chovu roku 2010 nastoupí všichni tři "medailisté" z loňského ročníku, plus mezinárodní vítěz, zahraniční host a další premianti zkoušek minimálně druhé kategorie či umístění v nejvyšší lize! Triumf z minulé edice bude obhajovat pětiletý hnědák Heat Set (Martin Wolf-Clint, ž. Demele, na fotu při loňském vítězství), který pak vyhrál i květnový zdejší start, další dva absolvoval v silné francouzské konkurenci, ale od poloviny června nestartoval. Stejně stará Trinity (Václav Slovák, ž. Radek Koplík) skončila před rokem jen o půl délky druhá, čímž odstartovala výborné jaro, vysokou výkonnost si udržela i dále, nicméně její parketou jsou spíše střední tratě. Do třetice pětiletým koněm je i bronzový z loňska Golden Eagle (Ardak Amirkulov, ž. Chaloupka), který vykazuje vysokou spolehlivost, v říjnu triumfoval na varšavském KMET Cup Sprint a i když jeho optimum leží o dvě stovky metrů dále, než je nedělní porce, patří k hlavním uchazečům o prvenství. Další hvězdou sestavy je samozřejmě Line Honey (Stáj Mikon, ž. Lukášek), čtyřletý český odchovanec, jemuž posezónní ankety Jockey Clubu přinesly dvě ocenění na lednovém Galavečeru českého turfu. Loňský pětinásobný vítěz táhl výtečnou sérii od červencové třetí kategorie až po zářijovou Svatováclavskou cenu Carlson a přerušil ji až na sklonku sezóny na varšavské dráze, kde jej v KMET Cup Sprint, po náročné podzimní štaci předčil Golden Eagle. Tamtéž třetí skončil slovenský host na startu nedělního vrcholu, další pětiletý aktér Final Flash (OMS, ž. Šmida), jenž se měsíc předtím objevil také v rekordně rychlé Velké ceně Prahy CK Martin Tour, kde obsadil osmou pozici. Kandidátem nejvyšších příček je i premiant pardubické Ceny sprinterů a mostecké Severočeské ceny, v sedmi letech nejstarší účastník Another true Story (YOKO, ž. René Koplík), nízká zátěž by mezi nejlepší mohla posunout čtyřletou klisnu Rabbit Avonbridge (Rabbit Trhový Štěpánov, Palupčíková), vloni suverénně vítěznou právě při otevíracím dni sezóny a poté čtvrtou z Deylova memoriálu a pátou z Jarní ceny klisen JVM Computers. Desítku startujících doplňují Agnus (GM Electronic, Koplíková), Bordo (Mr. Kucharski, Verner) a Patros (Metropolite Turf, Arendsen), jejichž šance se opírají zejména o nízké nesené hmotnosti.

Další dostihový program:
14:00 - Cena DOSTIHOVÝCH SÁZEK VE FORTUNĚ (IV. k., 1800 m): mezi jedenácti nezvítězivšími i adept startu ve Velké jarní ceně Holdingu Rabbit CZ Rabbit Hawk Wing.
14:30 - Cena MČ PRAHA-VELKÁ CHUCHLE (III. k., 1600 m): atraktivní plné pole šestnácti debutujících tříletků.
15:00 - Cena TONAK, a. s. (IV. k., 1400 m): v sestavě deseti nezvítězivších se za říjnový nedokončený dostih může rehabilitovat Pudřík.
15:30 - Cena SERIÁLU ZNAMENÍ KONĚ (III. k., 1300 m): tucet tříletých klisen o premiérový triumf, na startu i aspirantky účasti v klasických zkouškách.
16:05 - Cena SECAR BOHEMIA (II. k., 1300 m): první vážnější test tříletých proti sobě staví duo dvojnásobných vítězů z loňska Nuptius a Wladan.
17:10 - Cena OFFICE DEPOT (hdcp III. k., 1200 m): vyrovnaný sprinterský handicap nemá favorita, vloni na jaře se dařilo zkušenému Nazgůlovi.
17:40 - Cena DERBY KLUBU (hdcp IV. k., 1600 m): dočká se Nipur, minulý rok ve všech dvanácti startech umístěný na dotovaných příčkách, konečně plného zásahu?
 
Doprovodný program:
14:35 - módní přehlídka značky TONAK ve spolupráci s agenturou CZECHOSLOVAK MODELS
15:45 - autogramiáda protagonistů seriálu Znamení koně (Bolek Polívka, Valérie Zawadská, Igor Bareš, Vanda Károlyi)
 
Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka" se zábavným programem!
Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi a dále se bavit v dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí sázkové haly. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.
 
"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!
Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí sázkové haly rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky AUTO HASE PARKU. Opět probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a samozřejmě nechybí loňská novinka: patronát nad "Hříbátky" od nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu. Oficiální stránky společnosti: www.dinotoys.cz.
 
AUTO HASE PARK nabízí řadu suvenýrů a nové razítko!
V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí
"dostihovou knihovničku". V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, ale i ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Letošní novinkou pak je možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.
 
ZAČÁTKY DOSTIHOVÝCH ODPOLEDNÍ V SEZÓNĚ 2011:
duben - září: 14 hodin
říjen: 13 hodin
listopad: 12 hodin

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2011:
Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská,
držitelé karty www.rodinnepasy.cz: 60 Kč
Celoroční vstupenka (permanentka): 900 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 250 Kč

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.