II. den metropolitní sezony: 55. Velká dubnová cena Factoringu České spořitelny, a. s.

Dostihová sezona v CONSEQ PARKU Velká Chuchle pokračuje tuto neděli druhým dílem, v jehož programu je hned dvojice dostihů nejvyšší kategorie. Půltucet zástupců starších ročníků vybojuje 55. Velkou dubnovou cenu Factoringu České spořitelny, a. s. (1800 m, 150 tis. Kč), třináct tříletých klisen pak otestuje formu ve 38. Memoriálu Rudolfa Deyla (1400 m, 130 tis. Kč). Celkem je na osmi startovních listinách 80 koní a 23 jezdců, první dostih startuje ve 14 hodin.

Aktualizace 17. 4. 21 HOD: Vložen odkaz na fotogalerii.

Aktualizace 16. 4. 22 HOD: Za deštivého počasí pokračovala v neděli druhou kapitolou letošní dostihová sezona v Praze-Velké Chuchli a mezi osmi body programu byly i dva dostihy první kategorie.

Roches Cross zahájil ve velkém stylu

Jasným favoritem hlavního dostihu, 55. Velké dubnové ceny Factorigu na 1800 metrů o 150 tisíc korun byl vítěz loňského Českého derby Roches Cross (Jasna, 1,7:1), proti němuž se postavilo pět soupeřů. Svěřenec Josefa Váni s žokejem Janem Rájou v sedle jim však nedal žádnou šanci, od startu se spolu s Rabbit Librettistem podílel na tempu, po zatočení do koncovky se na špici osamostatnil a bez velkého vypětí zvítězil velmi lehce o dvanáct délek v čase 1:56,48. Druhou příčku pak o krk vybojoval vítězův vrstevník Johannes Kepler (Joly, ž. Zatloukal, 3,5:1) před šestiletým Devil's Starem (Stall Amor, ž. Chaloupka, 10:1). Premiantův nový stájový kolega Lumineux (žk. Laube, 3:1) skončil čtvrtý, Rabbit Librettist (Rabbit Trhový Štěpánov, Verner, 12:1) pátý.

Iceni Girl se uvedla vítězstvím

Druhým dostihem nejvyšší kategorie byl 38. Memoriál Rudolfa Deyla na 1400 metrů o 130 tisíc korun pro tříleté klisny a také tady se prosadila první sázková šance (2:1). Při své tuzemské premiéře splnila roli favoritky z Anglie importovaná hnědka DS Pegas Iceni Girl, nově svěřenkyně Grega Wroblewskiho, s žokejem Petrem Foretem a zvítězila jistě o dvě a čtvrt délky za 1:29,90, přičemž její realizační tým tak v tomto dostihu obhájil loňský triumf s Dorotkou. O druhé místo svedly duel dvě přední klisny loňské zdejší juniorské sestavy, silnou koncovkou získala druhou příčku White Angel (Stanislav Chudáček, ž. Rája, 3:1) o krátkou hlavu před tempově z čela jdoucí Rabbit Dark Angel (Rabbit Trhový Štěpánov, Verner, 8:1). O čtyři délky zpět doplnily pětici nejlepších outsiderky Straightwhiskey (Lokotrans, ž. Zatloukal, 30:1) a Lili (Syndikát V3J, Fedorowiczová, 25:1).

Další dění:

Hned v prvním bodu programu odstartoval nedělní hattrick žokej-šampión z let 2004 a 2005 Jan Rája, který v Ceně dětského koutku Hříbátka (IV. k., 1200 m) dovedl k jistému premiérovému životnímu triumfu hnědého valacha Blackandgreen (Václav Neckář, 6:1).
Cenu Radotín Fitness (hdcp II. k., 1200 m) pak po boji o krk přetavila ve čtvrtý plný zásah favorizovaná ryzka Stáje Monika Agro P. Siran (2:1) s žákem Laubem.

Následnou Cenu Agroefekt (hdcp IV. k., 1200 m) získal v čase dokonce o 11 setin lepším než vítězka předchozího dostihu sázkový druhý favorit, čtyřletý valach Moilly (YOKO, ž. Šafář), čímž si zapsal druhý životní triumf.

Také nejpočetněji obsazený bod programu, Cenu Office Depot (III. k., 1600 m) jistě vyhrála druhá šance podle startovní kurzové nabídky, pětiletá klisny Old Story (Hřebčín Pavlin Dvůr-Picek, ž. Zatloukal, 3:1) a docílila již sedmé výhry v kariéře.

V Ceně www.dostihy.cz (III. k., 1800 m) zkompletoval hattrick žokej Rája, když podruhé v kariéře jistě triumfovala spolufavoritka dostihu, tříletá hnědka Sicílie (Zeas Staré Hradiště, 3,5:1).

Závěrečnou Cenu Maxiservice (IV. k., 2215 m) pak mezi nezvítězišvími vrstevníky do první životní výhry lehce převedla tříletá bělka Merlyp (Přikryl, s. r. o., 5,5:1) a žokej Zatloukal si i ve druhé metropolitní neděli letošního roku zaknihoval dvě vítězství.

Původní článek:

Roches Cross se silným pobočníkem zahajují sezonu

Hvězdou startovní listiny 55. Velké dubnové ceny Factoringu České spořitelny, a. s. je samozřejmě úřadující český derbyvítěz Roches Cross (Jasna, ž. Rája), nicméně premiant Velké ceny Prahy CK Martin Tour, Velké červnové ceny a Memoriálu prof. Michala, druhý z Velké jarní ceny Holdingu Rabbit CZ nastoupí k letošnímu premiérovému startu v doprovodu nového stájového kolegy, který především v předloňském roce disponoval velice vysokou výkonností. Pětiletý Lumineux (Jasna, žk. Laube) před dvěma lety finišoval šestý v Prix du Jockey Club (Gr.1) a vyhrál kategorii listed, shodou okolností dvakrát potkal i loňského vítěze Velké dubnové Shamalgana, kterého ve zmíněném francouzském Derby porazil a podlehl mu v následné Prix Eugene Adam (Gr.2). Do ČR se stěhoval za 45 tisíc eur z říjnové dražby v Saint-Cloud, jejímž prostřednictvím naopak Shamalgan za čtyřnásobnou částku přesídlil právě do Francie. Dalšími startujícími budou třetí, pátý a šestý ze srpnové mostecké Velké letní ceny. Johannes Kepler (Joly, ž. Zatloukal) dozrával později a po severočeském bronzu dvakrát uspěl v Itálii, třetí místo obsadil v Miláně a vyhrál v listopadovém Římě. Také Devil's Star měl na konci roku výbornou formu, i čtvrtého triumfu v kariéře dosáhl na dráze v Mostě, kde získal Podzimní cenu, a na domácím chuchelském oválu pak obsadil čtvrté místo v Herkul Ceně prezidenta republiky. Rabbit Librettist (Rabbit Trhový Štěpánov, Verner) měl vloni náročnou klasickou kampaň, která kvalitativně kulminovala čtvrtým místem v rakouském Derby, v polovině léta finišoval jen o hlavu druhý v Ceně města Karlovy Vary. Jedinou klisnou na startu je jeho nová tréninková kolegyně, čtvrtá z loňského rakouského Oaks Winsome Honey (Philiphof.cz, ž. Koplík).

Mezi klasickými adeptkami čtyři nové tváře

Ve 38. Memoriálu Rudolfa Deyla se představí čtveřice nově importovaných klisen, trojici z Francie řadí tamní handicapové hodnocení do pořadí Dardenelles (38 kg), Inbaileysfootsteps (34 kg), Lamiranda (29,5 kg), ale výrazně výše stojí bývalá svěřenka newmarketského kouče Johna Gosdena Iceni Girl, která při výletu do Paříže obsadila čtvrté místo v Prix d'Aumale (Gr.3). Britský rating 90 liber po onom startu dává přepočet na francouzské hodnocení 45 kg a příslušnice posledního ročníku předčasně uhynuvšího špičkového dvouletka ze sezóny 2002 Icemana se zdá být silnou kartou pro DS Pegas, trenéra Grega Wroblewskiho a žokeje Petra Foreta, kteří v hlavní předzkoušce klasické Jarní ceny klisen obhajují rok staré vítězství Dorotky. Z devítky loňských zdejších juniorek stojí nejvýše členky naopak premiérového ročníku jiného plemeníka, jenž patřil ve dvou letech k ostrovní elitě, Dark Angela (vítěz mj. Gr.1 Middle Park Stakes 2005). White Angel (Stanislav Chudáček, ž. Rája) po vítězném květnovém debutu finišovala čtvrtá v Simsonově ceně a druhá v Ceně Masise, další triumf přidala koncem září v Ceně zimní královny a získala titul Nejlepší dvouleté klisny loňské sezóny. Rabbit Dark Angel (Rabbit Trhový Štěpánov, Verner) se s ní utkala ve všech čtyřech jmenovaných dostizích s bilancí 1:3 (předčila ji v Simsonově ceně), kromě toho ale začátkem září o pět délek vyhrála pražskou dvojkovou Cenu Fondů Parvest a o měsíc později vybojovala čtvrtý honorář v Gerschově memoriálu. Mezi dalšími aktérkami si výhry připsaly pátá ze Simsonovy ceny Paheeli (KI Racing, ž. Šafář) a Tippolina (Stáj Luka-Mandak, žk. Laube), dvě umístění ze stejného počtu startů mají na kontech čtvrtá z Ceny zimní královny Lili (Syndikát V3J, Fedorowiczová) a Stensy (Avaz Ismoilov, Velek), jeden dotovaný doběh zapsala Lady Valorem (Stáj Monika Agro P., Korečková) a na premiérový výdělek zatím čekají tréninkové kolegyně devátá z Gerschova memoriálu Straightwhiskey (Lokotrans, ž. Zatloukal) a Djerba (YOKO, ž. Chaloupka).
 
Další program:
14:00 - Cena dětského koutku Hříbátka (IV. k., 1200 m): syn někdejší juniorské šampiónky Sun Shine Clare Sindibad může druhý start přetavit v první životní vítězství.
14:30 - Cena Radotín Fitness (hdcp II. k., 1200 m): čtyřletá Siran má s příznivou hmotností šanci navázat na progresivní formu a výsledky z podzimní části minulé sezóny.
15:00 - Cena AgroEfekt (hdcp IV. k., 1200 m): loňský triumf, jímž započal lepší část kariéry, zde bude obhajovat pětiletý Cazzar.
16:00 - Cena Office Depot (III. k., 1600 m): v plně obsazeném poli bude sedmou životní výhru atakovat pětiletá Old Story, ponese však nejvyšší hmotnost.
17:00 - Cena www.dostihy.cz (III. k., 1800 m): mezi devíti tříletými kandidáty i dvě trojkové suverénky z loňského října Charlayne a River Diamond.
17:30 - Cena Maxiservice (IV. k., 2200 m): mezi sedmi adepty na premiérový plný zásah má dobré vyhlídky Sixtyseven, bratr dvojnásobné vítězky Velké pardubické Sixteen.

Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka"!

Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi, hrát si na venkovním hřišti a bavit se v krytém dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí tribuny. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.

"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!

Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí tribuny rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky CONSEQ PARKU. Tradičně probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a patronát nad "Hříbátky" převzalo nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu. Oficiální stránky společnosti:www.dinotoys.cz.

CONSEQ PARK nabízí řadu suvenýrů a razítko!

V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí "dostihovou knihovničku". V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, ale i ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Nabízíme také možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce

Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:
Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150, petr.drahos@velka-chuchle.cz
Irena Rychlovská, obchodní oddělení, 604 298 155, irena.rychlovska@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2012:
Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč
Celoroční vstupenka: 900 Kč
Celoroční vstupenka extra (vstup do areálu a parkování): 1300 Kč
Celoroční vstupenka "all in one" (vstup do areálu, parkování, Dostihový program): 1800 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 250 Kč
Derby klub (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 8000 Kč

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.