III. den metropolitní sezony: British Racing Day - Cena České spořitelny (37. Memoriál Rudolfa Deyla)

Již třetí kapitolu napíše v neděli 17. dubna letošní dostihová sezóna v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle. Připraven bude jubilejní X. ročník British Racing Green Day, jehož sportovní náplň tvoří osm rovinových dostihů, s vrcholem v podobě Ceny České spořitelny (37. Memoriál Rudolfa Deyla, I. kat., 1400 m, 180 tis. Kč, 3l. kl.), v němž si formu otestuje patnáct uchazeček startu v květnové Jarní ceně klisen KaKa. Celkem je na startovních listinách 86 koní a 25 jezdců, první dostih startuje tradičně ve 14 hodin. Doprovodný program tvoří módní přehlídka značky Tonak ve spolupráci s agenturou Czechoslovak Models a autogramiáda herců z nového českého filmu Czech Made Man.

"Adeptky na Miss" poprvé v akci
Patnáctka tříletých klisen nastoupí do nedělního hlavního dostihu, aby otestovala svou formu a "rozdala si karty" před první klasickou zkouškou sezóny, Jarní cenou klisen KaKa (poběží se 8. května). Jednoznačnou favoritku dostih nemá, až půltucet účastnic lze zařadit do okruhu nejvážnějších kandidátek na vítězství. Na start se postaví první, třetí, čtvrtá a pátá ze zářijové nejdůležitější zkoušky dvouletých klisen Ceny zimní královny. tehdejší překvapivou premiantku Rabbit Motivator pro stáj, která vyhrála poslední dva ročníky tohoto dostihu, Rabbit Trhový Štěpánov povede jezdec Josef Mysliveček, před několika lety talentovaný žák, jenž se však do dostihového shonu vrací po dvaadvacetiměsíční odmlce. Na severočeském hipodromu bronz vybojovala bělka Kalanisi Queen (Feramo Model Brno), předtím druhá v karlovarské Ceně Masise, jež dosud vždy předvedla vysoký standard a v sedle bude mít stálého žokeje Tomáše Lukáška, jenž vyhrál oba vrcholy dosavadních letošních nedělí. Zbylá dotovaná místa v Mostě obsadily svěřenkyně úřadujícího trenéra-šampióna Václava Luky, jenž zatím na první jarní výhru čeká, Singing the Blues (Hřebčín Křenek, ž. Chaloupka) a letní dvojnásobná vítězka Dorotka (DS Pegas, Foret), chystaná Gregem Wroblewskim, jemuž minulou neděli naopak vyhrál hned první letošní vyslanec. Tento, podle loňských výsledků elitní, kvartet aktérek prověří dvojice zdejších novicek, která se sice do sestavy neřadí snadno, ale vysoké ambice by mít měla. Ransom Request (KSK Nurbek, Koplíková) v přípravě aktuálně vedoucího muže trenérského žebříčku Arslangireje Šavujeva jako dvouletá v rodné Anglii čtyři z pěti vystoupení proměnila v dotované doběhy a italská rodačka Velvet Force (Scuderia Merano-Váňa, ž. Šafář) dokonce třetinu z devíti startů, jež absolvovala od června do prosince v Římě, vyhrála.

Další členkou sestavy, která již zvítězila, a to při zářijovém debutu, je Galantery (Stáj Charvátová, ž. René Koplík). V říjnové Pardubické zimní královně však finišovala pátá, zatímco Brittany (Lokotrans, ž. Zatloukal), jež o dva víkendy dříve skončila daleko za nejlepšími v mostecké Ceně zimní královny, obsadila druhé místo. Na sklonku loňské sezóny přidala kvalitní výsledek ke třetímu místu z debutu Kolymbia (Dr. Charvát, Velek), jež stejnou příčku obsadila i v 1800m Ceně Sherlog se statutem první kategorie. Ostře sledovanou akvizicí je dcera čtyřnásobné klasické vítězky Arganty, dosud také dvakrát třetí Anjou (Wrbna Racing, ž. Pavlíček), nadprůměrně se jeví bronzová z říjnového Memoriálu Josefa Šacha Marketa (SV Vondra-GAIN, ž. Hind), oba podzimní starty na honorovaných pozicích dokončila i Lan Pham Ti (Joly, Verner), po náročnější letní premiéře ve druhé kategorii si počátkem září umístění připsala také Beautiful Directa (Quartis-Zámecký vrch, Korečková).

Dvě aktérky se již rozběhaly před dvěma týdny, La Stessa (AG, ž. Radek Koplík) proměnila čtvrtý životní start v první výhru a při pokračování v progresu může atakovat horní část výsledkové listiny, Blondyna (Černá-blondyna, Hlavatý) debutovala bez umístění.
 
Další dostihový program:
14:00 - Cena Nejsi na to sama (IV. k., 1600 m): na úvod deset nezvítězivších tříletých, čtyři z nich debutují.
14:30 - Cena Divadelního internetového klubu (hdcp IV. k., 1800 m): po zimě zlepšená Pedrica bude atakovat první životní triumf.
15:00 - Cena Shell (II. k., 1800 m): mezi jedenácti aktéry sezónní vstup loňské nejvýkonnější juniorky Kristine.
15:30 - Cena Rigips (hdcp II. k., 1600 m): ve vyrovnaném handicapu dobré šance "nízkých vah" Desperada a Freyi.
16:35 - Cena EC Harris (hdcp IV. k., 1400 m): Connecti, Redul, Nipur - odveta za první dubnovou neděli.
17:05 - Cena AC-T Servis (hdcp III. k., 2400 m): Honey Bunny po týdnu opět na startu, může přidat druhý triumf.
17:35 - Cena CCA Group (III. k., 2200 m): umístění z říjnových pardubických jedniček Newcomer a Amica Per Vita mj. proti dvojici zdejších noviců Private Cowboy a Alaaf.
Doprovodný program:
14:35 - módní přehlídka značky Tonak ve spolupráci s agenturou Czechoslovak Models
15:15 - autogramiáda protagonistů nového českého filmu Czech Made Man (Kateřina Brožová, Pedja Bjelac, Zdeněk Srstka, Mei Yin Kang, Veronika Hong, Nikola a Dominika Danosovy, Jiří Jurtin - producent filmu)
Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka" se zábavným programem!
Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi a dále se bavit v dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí tribuny. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.

"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!
Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí tribuny rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky AUTO HASE PARKU. Opět probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a samozřejmě nechybí loňská novinka: patronát nad "Hříbátky" od nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu. Oficiální stránky společnosti: www.dinotoys.cz.
AUTO HASE PARK nabízí řadu suvenýrů a nové razítko!

V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí "dostihovou knihovničku". V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, ale i ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Letošní novinkou pak je možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.


ZAČÁTKY DOSTIHOVÝCH ODPOLEDNÍ V SEZONĚ 2011:
duben - září: 14 hodin
říjen: 13 hodin
listopad: 12 hodin


VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZONĚ 2011:
Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz: 60 Kč
Celoroční vstupenka (permanentka): 900 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 250 Kč

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.