III. den metropolitní sezony: The British Racing Green Day

Třetím dějstvím letošní dostihové sezony v CONSEQ PARKU Velká Chuchle byl již jedenáctý ročník The British Racing Green Day pořádaného spolu s Helas New Encounters Club. Programu osmi dostihů kvalitativně vévodí Cena Rigips (23. Memoriál profesora Václava Michala, I. kat., 1400 m, 130 tis. Kč) pro tříleté hřebce a valachy, která je tradiční hlavní předzkouškou klasické Velké jarní ceny. Celkem bylo na startovních listinách 88 koní a 28 jezdců, první dostih startoval ve 14 hodin.

Aktualizace 22. 4. 22 HOD:

Třetí kapitolou, tentokrát již za příznivého počasí a před výrazně vyšší návštěvou než předchozí dvě neděle, pokračovala dostihová sezóna v CONSEQ PARKU Velká Chuchle a jedničkový vrchol programu, Cena Rigips na 1400 metrů o 130 tisíc korun, byl vyhrazen tříletým hřebcům a valachům, hlavním uchazečům o post favorita klasické Velké jarní ceny Holdingu Rabbit CZ, která se na pražské dráze uskuteční již za tři týdny.

Hyacint vyhrál stylem start-cíl

Hned po startu se vedení ujal sázkový favorit Hyacint, nadiktoval poctivé tempo, v cílové rovině svou převahu jistě udržel a po loňských zásazích mezi nezvítězivšími a v Gerschově memoriálu ji přetavil do třetího vítězství v řadě. Triumfoval v čase 1:26,75 o dvě délky před kvartetem Green Valleys (Stáj Monika Agro P., ž. Šafář), Desert Monarch (Stanislav Chudáček, ž. Rája), Tarant (Agrolipt ČR, ž. Chaloupka) a Lord of Gracie (BORS Břeclav, ž. Pattinson), které se v těsném doběhu seřadilo na dalších dotovaných místech. Hyacint má za sebou stejný realizační tým, jako vítězka hlavního dostihu z předchozí neděle mezi klisnami Iceni Girl, a tak žokej Petr Foret, trenér Greg Wroblewski a DS Pegas získali double, tedy vítězství v obou přípravných zkouškách na květnové klasické vrcholy.

Další dění:

Stejně jako před týdnem Jan Rája, také tentokrát odstartoval vítězný žokej v úvodním dostihu dne následný hattrick:úřadující šampión Jaromír Šafář vyhrál Cenu Nejsi na to sama (hdcp III. k., 2400 m) po tuhém boji o krátkou hlavu v sedle zkušeného desetiletého valacha Imposant Bina (Vrba Rokytnice Slavičín), který si připsal čtvrtý životní triumf.
V Ceně Albixon (IV. k., 1600 m) se mezi nezvítězivšími vrstevníky o tři čtvrtiny délky nečekaně prosadil Libertin (Luka, Hrubý Vedral) s letos poprvé naplno bodujícím žokejem Pavlíčkem.
V Ceně DHL Global Forwarding (hdcp IV. k., 1400 m) se pak lehkým pětidélkovým vítězstvím vrátil po roční odmlce na dráhu čtyřletý Rabbit Diktator (Rabbit Trhový Štěpánov), který jako tříletý stihl jen dva negativní starty, jeho jezdec Nikola Petrlík přidal k sobotní brněnské trefě do černého druhou víkendovou výhru.

Dramatickou koncovku přinesla Cena Helas New Encounters Club (hdcp II. k., 1600 m), kde po tuhém boji o hlavu vyhrála pětiletá bělka Carrie (Riviera), klisna získala druhé životní a žokej Šafář druhé nedělní vítězství, jímž se zároveň posunul do čela průběžného pořadí letošního rovinového šampionátu.

V Ceně EC Harris (II. k., 1800 m) byl ostře sledován do sezóny nově v barvách stáje Dr. Charvát vstupující předběžný favorit Českého derby Betpak Dala, který roli první sázkové šance splnil přesně načasovaným finišem na cílové čáře a žokej Jaromír Šafář završil nejtěsnější hattrick v kariéře, když na třetí nedělní primát dosáhl rozdílem další krátké hlavy.

Nejúčinnější finiš mezi osmi tříletými aktéry Ceny Prodoor (III. k., 2235 m) předvedl podél bariéry sedmý z loňské Ceny zimního favorita, hnědák letos debutující stáje Wrbna Racing Starbuck a s asistencí žokeje Zatloukala jistě o tři čtvrtiny délky získal druhé životní vítězství.

Stylem start-cíl o suverénních osm délek se pak v posledním bodu programu, Ceně AC-T Servis (hdcp IV. k., 2235 m) premiérově prosadil druhou sezónu kariéry startující robustní čtyřletý hnědák Diamond Race (Clint-Racing) s žokejem Hindem.

Původní článek:

Mystic Swing se vrací domů

Startovní boxy Ceny Rigips budou téměř plné, do trialu prvního dílu Klasické trojkoruny nastoupí patnáct aktérů. Jedničkou startovního pole je tmavý hnědák Mystic Swing (Lokotrans, ž. Zatloukal), vloni nejvýše hodnocený český dvouletek, který na domácí chuchelské dráze zatím absolvoval jediný start. Tím byl vítězný debut v červnové Simsonově ceně, po němž se svěřenec Eduarda Kotába dvakrát triumfálně představil v Bratislavě (Cena Muscatita a Velká cena BBAG). Až poslední loňský pokus neskončil vítězstvím, ale páté místo z milánského Criterium Nazionale (listed), jehož vítězka zvládla 1200 metrů za 1:09,20, je velice dobrým vysvědčením. A právě v době jeho vrcholících příprav na onen italský výlet se na pražské dráze vytasil se svými schopnostmi bělouš Hyacint (DS Pegas, ž. Foret), syn třikrát klasicky umístěné a čtyřnásobné jedničkové vítězky High Reservation totiž první říjnovou neděli lehce opanoval Gerschův memoriál, což bylo jeho už druhé vítězství ze tří startů, načež jej trenér Greg Wroblewski již neexponoval a nechal nabírat sílu pro důležitou letošní sezónu.

Do okruhu nejpodstatnějších hráčů se dosavadními výsledky řadí také ryzák Tarant (Agrolipt ČR, ž. Chaloupka). Je sice stále nezvítězivší, na kontě má samá druhá místa, ale jsou to stříbrné pozice mj. z Karpatské ceny a Ceny zimního favorita, čili obou vrcholů juniorských kalendářů v Bratislavě a v Praze. Výrazněji na sebe již upozornili také třetí z Gerschova memoriálu Almond Magic (YOKO, ž. Koplík), vítěz karlovarské Ceny Masise Decorus (Jezdecké potřeby Ostrava, ž. Korečková), pátý z Ceny zimního favorita Champagne Rose (Stáj Görgl, ž. Hind) a nejčerstvěji před dvěma týdny Green Valleys (Stáj Monika Agro P., ž. Šafář) osmidélkovou demolicí soupeřů ve dvojkové Ceně Projektu Medela.

Vítězství v menších dostizích dále získali vloni v červenci, odkdy však nestartoval, Desert Monarch (Stanislav Chudáček, ž. Rája), v září při debutu El Camino (Joly, ž. Havlík), v říjnu ještě ve svém rodišti z Polska importovaný Dangerous Ivan (Levín, Velek) a letos při první dubnové neděli Pintoretto (Luka-Vedral, žk. Laube). Za ním si připsali dotovaná umístění Rabbit Verglas (Rabbit Trhový Štěpánov, Verner) a Tango King (YOKO, Fedorowiczová). Slibný výkon při říjnovém třetím místě v pardubické druhé kategorii ukázal Lord of Gracie (BORS Břeclav, ž. Pattinson), jediným čekatelem na první zisk je i po nedávné premiéře mezi debutanty Meshah (Stáj Englic, ž. Pavlíček).
 
Další program:

14:00 - Cena Nejsi na to sama (hdcp III. k., 2400 m): na úvod programu vyrovnaná devítka starších vytrvalců, Rabbit Hawk Wing a Lailah už letos jednou startovali a získali dotovaná umístění.
14:30 - Cena Albixon (IV. k., 1600 m): mezi dvanácti nezvítězivšími tříletými favoritem maďarský rodák Ében.
15:00 - Cena DHL Global Forwarding (hdcp IV. k., 1400 m): tucet handicapových soupeřů bez jasného favorita, minulou neděli ukázali dobrou formu stájoví kolegové Toronto Hilla.
16:05 - Cena Helas New Encounters Club (hdcp II. k., 1600 m): dobrou formu z francouzského výletu může zužitkovat zkušený Swakopmund.
16:35 - Cena EC Harris (II. k., 1800 m): pole plné koní hlášených i do červnového vrcholu sezóny, mezi nimi zde letos zahajuje i předběžný favorit Českého derby Betpak Dala.
17:05 - Cena Prodoor (III. k., 2200 m): na vstupní triumf z první neděle bude navazovat Katchaba, mezi jeho sedmi soupeři je i tehdy třetí Robinson, syn vítězky Českého derby 2005 Ready for Life.
17:35 - Cena AC-T Servis (hdcp IV. k., 2200 m): z početné sestavy závěrečného dostihu by na loňský úspěšný podzim mohli navázat čtyřletí La Magic a Pudřík.
Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka"!
Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi, hrát si na venkovním hřišti a bavit se v krytém dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí tribuny. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.

"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!

Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí tribuny rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky CONSEQ PARKU. Tradičně probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a patronát nad "Hříbátky" převzalo nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu. Oficiální stránky společnosti:www.dinotoys.cz.

CONSEQ PARK nabízí řadu suvenýrů a nové razítko!

V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí "dostihovou knihovničku". V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, ale i ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Nabízíme také možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce
Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:
Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150, petr.drahos@velka-chuchle.cz
Irena Rychlovská, obchodní oddělení, 604 298 155, irena.rychlovska@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2012:
Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé kartywww.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč
Celoroční vstupenka: 900 Kč
Celoroční vstupenka extra (vstup do areálu a parkování): 1300 Kč
Celoroční vstupenka "all in one" (vstup do areálu, parkování, Dostihový program): 1800 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 250 Kč
Derby klub (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 8000 Kč
 
www.velka-chuchle.cz

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.