III. den metropolitní sezóny: VELKÁ CENA FRBC - 36. Memoriál Rudolfa Deyla

Vrcholem třetího pokračování (18. dubna 2010) letošní dostihové sezóny v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle bude první ostře sledovaný přípravný dostih (tzv. trial) před blížícími se klasickými zkouškami, Velká cena FRBC - 36. Memoriál Rudolfa Deyla pro tříleté klisny na trati 1400 metrů o 130 tisíc Kč. Celkem se v osmi nedělních dostizích představí 86 koní a 26 jezdců, start první položky programu je tradičně ve 14 hodin. Pro nejmenší návštěvníky jsou opět připraveny jízdy na ponících zdarma a bohatý zábavný program v dětském koutku „Hříbátka“.

Kenya Dance v české premiéře
Na start šestatřicátého ročníku důležitého přípravného testu tříletých klisen, pojmenovaného podle herce Národního divadla a dlouholetého dostihového příznivce Rudolfa Deyla st., se postaví třináctka kandidátek. Oprávněnou pozornost budí při svém premiérovém tuzemském vystoupení tmavá hnědka Kenya Dance, importovaná v zimě DS Pegas poté, kdy byla vloni hodnocena jako nejlepší dvouletý kůň v Polsku. Na varšavské dráze totiž třikrát zvítězila (mj. Nagroda Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi) a dvakrát skončila těsně druhá (Nagroda Dakoty a Nagroda Efforty). Dceru vítězky polského St. Leger Królowy Gwiazd připravoval nestor služewieckých trenérů Andrzej Walicki, nyní ji má v péči jeho krajan, od letošní sezóny nový kouč ve zhořském centru Grzegorz Witold Wroblewski a v sedle bude vítěz dvou ze svých dosavadních pěti letošních startů Pavel Hlavatý.

Silný tandem vysílá na start stáj Rabbit Trhový Štěpánov, jež zde obhajuje loňské vítězství Rabbit Zamindar (na fotografii): první žokej Martin Srnec pojede hnědku Mikrop Fong, o krk druhé ze zářijové Ceny zimní královny (přičemž její vítězka Linda zde nestartuje), a partnerem stejně zbarvené druhé svěřenkyně Aleše Vaňourka Rabbit Avonbridge, která na čtvrtou příčku z loňské Pardubické zimní královny navázala při letošní premiérové neděli velmi lehkým triumfem v kvalitním čase, bude dvojnásobný a úřadující žákovský šampión Jan Verner.

Čtvrtou z nejvíce respektovaných účastnic pak je tmavá hnědka stáje Luka racing syndicate Fione, jež ani v jednom ze dvou loňských startů nepoznala porážku. Jejím trenérem je vedoucí muž průběžného šampionátu Václav Luka ml. a jezdeckým partnerem bude i do třetice čtyřnásobný žokej-šampión Václav Janáček.

Ze špičky loňských juniorek budou přítomny ještě třetí a čtvrtá z Ceny zimní královny Vinnah (stáj Orling, jezdec Foret) se Serenou (DS MAENTIVA, žokej Chaloupka) a vítězka srpnové Ceny Hřebčína Křenek Siran (Stáj Monika Agro, žokej Šafář).

Program
14.00 - Cena Nissan Pathfinder 2,5D (IV. k., 1400 m)
Na úvod programu nastoupí deset tříletých debutantů.
14.30 - Cena Nissan Note 1,4 (hdcp IV. k., 1800 m)
Ve vyrovnaném handicapu může rozhodovat rozběhanost na straně dua Realta a Lieve Star.
15.00 - Cena Arqana (II. k., 1800 m)
Vítěz z minulé neděle Kremlin Star proti silné trojici Lev, Fabregas, Talgado.
16.00 - Cena Renault Mégane Fluence (hdcp II. k., 1600 m)
Nenápadný Fortex může s nejnižší zátěží zaskočit třídové soupeře.
16.30 - Cena Renault Grand Scénic (IV. k., 1600 m)
Tucet tříletých se utká o první životní vítězství, letos už se umístili Zirhan a Merrbaca.
17.00 - Cena Nissan 370Z (III. k., 2200 m)
Deset adeptů včetně dvojice atraktivních debutantů s klasickými ambicemi Sokol a Sword Dancer.
17.30 - Cena Znovín Classic (hdcp III. k., 2400 m)
Pearl Jeane, dcera legendární Nory Jeane, poprvé s šampiónem v sedle o premiérový triumf kariéry.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.