IV. den metropolitní sezóny: DOSTIHOVÝ DEN LBBW BANK – BRITISH RACING DAY

První měsíc letošní dostihové sezóny v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle ukončí Dostihový den LBBW Bank – The British Racing Day (25. dubna 2010 od 14:00 hod.), jehož hlavním dostihem je Velká cena LBBW Bank CZ – 21. Memoriál prof. Václava Michala pro tříleté hřebce a valachy na trati 1400 metrů o 130 tisíc Kč (předzkouška Velké jarní ceny Holdingu Rabbit, jež se na chuchelské dráze uskuteční o tři týdny později). Vynikající podívanou ale slibuje také chronologicky předcházející Cena RIGIPS – Memoriál Jaroslava Maška pro starší koně, na jejíž start míří řada těch nejzvučnějších jmen.

Celkem se v osmi nedělních dostizích představí 78 koní a 21 jezdců, start první položky programu je tradičně ve 14 hodin. Pro nejmenší návštěvníky jsou opět připraveny jízdy na ponících zdarma a bohatý zábavný program v dětském koutku „Hříbátka“ – patronem je společnost Dino Toys, která do soutěží pro děti věnuje ceny.
 
Po týdnu opět „Rabbit vs. Luka“
Stejně jako před sedmi dny v trialu klisen je i mezi tříletými hřebci a valachy ve Velké ceně LBBW Bank (NL k., 1400 m, 130 tis. Kč, 16:00 hod.) očekáván souboj dvojic stáje Rabbit Trhový Štěpánov a svěřenců vedoucího trenéra průběžného pořadí šampionátu Václava Luky. Prvně jmenovaný tým jako jedničku nasazuje čtvrtého z říjnové Ceny zimního favorita Rabbit Kinga (ž. Srnec), kterého doprovodí druhý ze Simsonovy ceny a třetí z Ceny Masise Rabbit King’s Best (ž. Hind). Václav Luka kontruje také angažováním tandemu, a to Label Five (Dostihová stáj Go, ž. Janáček) - vítěz finálového dostihu loňského seriálu Schaumann pro koně českého chovu, Akiyo (Verant-Stav, ž. Chaloupka), jenž už letos suverénně o osm délek vyhrál dostih nižší kategorie. Dalšími aktéry, kteří by se měli objevit v horní polovině výsledkové listiny, jsou třetí a čtvrtý z Pardubického zimního favorita Omnibus (Zdeněk kavka, žk. Verner) a Storm of Gracie (BORS Břeclav, ž. Radek Koplík).
 
Dostih jara s řadou hvězd
Skvělým obsazením poutá pozornost už čtvrtý bod programu Cena RIGIPS – Memoriál Jaroslava Maška (I. k., 1400 m, 140 tis. Kč, 15:30 hod.), jen těžko bude některý další dostih pro starší koně během jarního období nabízet tak vysokou kvalitu startujících… Hlavní hvězdou je určitě Kůň roku 2008, dvojnásobný Nejlepší mílař (2008, 2009), vítěz italské Premio del Giubileo (kat. listed) a nejvýše hodnocený kůň v Generálním handicapu minulé i předminulé sezóny Blue Coral (Dr. Charvát) – svěřenec pražského kouče Tomáše Šatry absolvuje zahřívací start před plánovaným květnovým startem v zahraničí a v jeho sedle bude poprvé žokej Tomáš Lukášek. (Foto: Blue Coral při svém zatím posledním pražském triumfu v Ceně Autocentra Bupi.) Chybět nebude ani obhájce loňského prvenství Sharpour (YOKO), držitele cenného double Velká květnová cena – Velká cena Prahy CK Martin Tour 2009 povede jeho stálý jezdec, žokej-šampión Václav Janáček. Třetí hvězdou, která zde vstoupí do sezóny, je Sprinter roku a Nejlepší kůň českého chovu roku 2009, premiérově v barvách stáje EŽ Praha startující Ediggio (ž. Chaloupka) a toto trio výtečných šestiletých matadorů prověří dvě špičkové čtyřleté klisny: vítězka klasického Oaks, rychlostně vybavená Rabbit Zamindar (Rabbit Trhový Štěpánov) a vítězka mezinárodní Ceny Arvy z Bratislavy Trinity (Václav Slovák, ž. Radek Koplík).

Další program
14.00 - Cena AC-T SERVIS (III. k., 1200 m)
Osm tříletých na startu a reálná šance k dalšímu zásahu pro Václava Janáčka, s klisnou Nina Varadari.
14.30 - Cena EC HARRIS (hdcp III. k., 1200 m)
Vyrovnaný handicap s tuctem startujících, výhodu by mělo mít sedm letos už rozcvičených aktérů.
15.00 - Cena SHELL (IV. k., 1400 m)
Do Velké jarní ceny Holdingu Rabbit hlášený Mr Luck bude usilovat o premiérové vítězství.
16.30 - Cena HÄSTENS (hdcp IV. k., 1400 m)
Tři konkurenti z letošní první neděle vybojují odvetu ve společnosti dalších šesti soupeřů.
17.00 - Cena DIVADELNÍHO INTERNETOVÉHO KLUBU (IV. k., 1825 m)
Před dvěma týdny Desperadovi unikl triumf jen o krátkou hlavu, zaboduje naplno teď?
17.30 - Cena DIRECT POJIŠŤOVNY (hdcp IV. k., 2400 m)
V poli sice jen šest koní, přesto závěrečná položka favorita nemá.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.