Jméno Dostihového spolku letí do Dubaje na dresech handicapovaných sportovců

Dostihový spolek v letošním roce navázal spolupráci spolkem Atletika Bez Bariér Pardubice. Hned tři handicapovaní sportovci odlétají na jedno z kol světových závodů Grand Prix v atletice v Dubaji a na svých dresech ponesou i logo pardubického pořadatele dostihů. Touto „maličkostí“ začíná dlouhodobá spolupráce obou organizací a podpora Dostihového spolku handicapovaným sportovcům.

Spolek Atletika Bez Bariér Pardubice vznikl odloučením oddílu Tělesně postižených sportovců Hvězdy Pardubice od sportovního klubu. Navazuje na přibližně patnáctiletou tradici. Má na 150 členů, z toho více jak stovku handicapovaných dětí. Jak název napovídá, specializuje se především na atletiku. Ve svých řadách má i vrcholové sportovce, medailisty ze světových soutěží a paralympiád. „V letošním roce se mimo jiné chceme zaměřit v rámci doprovodných aktivit jako správná společensky odpovědná společnost, které je majoritní akcionář město Pardubice, i na podporu několika charitativních projektů. Už v loňském roce jsme například začali spolupracovat na projektu Itibo. Navázání spolupráce s handicapovanými atlety je první vlaštovkou jak přímo podpořit tyto úžasné sportovce. Ještě dolaďujeme detaily, ale společné projekty s neziskovkami už začínají nabírat konkrétní obrysy,“ říká místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku Martin Korba.

Na Grand Prix v Dubaji odlétají už v druhé polovině března tři handicapovaní atleti, diskař Jaroslav Petrouš a kuželkáři Martin Zach a Michal Enge. „Cílem je nejen přivézt medaile – vloni jsme vybojovali dvě, ale také splnit náročné nominační limity pro nadcházející Mistrovství světa v atletice v Londýně,“ prozrazuje ambice předsedkyně spolku Atletika Bez Bariér Pardubice Eva Hrdinová.

Podpora účasti atletů v Dubaji ale není jedinou formou vzájemné spolupráce. Připravuje se také společný program s dalšími neziskovými organizacemi v průběhu sezony 2017 na pardubickém závodišti. Dostihový spolek obnovuje kontakty i s Lejlou Abbasovou, nebo Mužem roku a dnes mimo jiné reprezentantem spolku pardubických atletů Martinem Zachem. Konkrétní obrysy již také má spolupráce s pardubickou školou Svítání na „Sportiádě“ konané v polovině prázdnin. 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.