KARLOVARSKÁ DVOJNÁSOBNÁ MÍLE

Vrcholem druhého dostihového odpoledne na karlovarském závodišti bude jedna z místních specialit. Málokterý z dostihů konaných v největších tuzemských lázních se může pyšnit tak dlouhou a bohatou historií, jako proslulá Karlovarská dvojnásobná míle (II.kat., 3.200m).

Poprvé se uskutečnila v roce 1928, tedy necelých 30 let po slavnostním otevření závodiště. Nebýt válečného období, které znemožnilo její konání, bylo by pořadové číslo letošního ročníku jistě vyšší, než 85. Společně s podzimní Ceny prezidenta je jediným tuzemským testem nejvyšší kategorie určeným ultra vytrvalcům.
Přesně před deseti lety se dařilo zástupkyním něžného pohlaví. Klisna Loto si pro triumf docválala z posledního místa na úkor favoritky Vlásenky. Letos by svým mužským soupeřům při troše sportovního štěstí mohla záda ukázat například příhodnou váhu nesoucí IRISH FIRE, která v aktuální sezóně zaznamenala dvě dobrá umístění v dostihu totožné kategorie. Sedmiletá hnědka je v přípravě ing. Ivany Pejškové. Ta je jedinou trenérkou, která v Karlovarské míli přichystala více vítězů (1995 Takt, 1999 Nikodemus). S vysokými ambicemi nastupuje v KDM loni druhý INNSBRUCK. Spolu s ADIUTANTEM a druhou klisnou v poli AROMATICOU je jediným účastníkem, který má na svém kontě alespoň jedno letošní vítězství. Velkou pozornost si zaslouží zkušený matador SKY PILOT, příslušník tuzemské vytrvalecké elity. Pěkný dojem nechal před týdnem 2. místem v mosteckém jedničkovém testu. Překážkář Josefa Váni NO TIME TO LOSE v žádném případě nebude mít problémy vydržet délku tratě.
Nedělní odpoledne proběhne ve znamení čistě rovinových klání. Kromě již zmíněného vrcholu je připravena čtveřice dostihů třetí kategorie na tratích od 1.400m po 2.000m a dva dostihy čtvrté kategorie na distancích 1.400m a 2.000m.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.