Karlovy Vary: Jarní cena Fredericks & von der Horst pro Mambo Lady

Po sedmi měsících se opět otevírají brány druhého nejstaršího závodiště v Čechách. Dostihoví příznivci se dočkali další, v pořadí 115. sezóny. V sobotu dopoledne ji slavnostně zahájí evropští šlechtici. Program mítinku tvoří sedm dostihů. Jeho součástí bude vedle tradičního dostihu na dřevěných koních soutěž o nejkrásnější dámský klobouk. Cenu pro vítězku vyrobil mladý sklářský umělec ze sklárny Moser Lukáš Jabůrek. Autor spolu s pořadateli předá výhru, kterou je skleněný klobouk, osobně. Aktualizace 25. 4. 9:30 HOD: Vložena zpráva z dění dostihového dne.

Aktualizace 27. 4. 8:15 HOD:

Dámy ve slavnostních šatech a elegantních kloboucích. Páni v decentních fracích a cylindrech. Bujará konverzace se skleničkou v ruce a nevázaná zábava. Zajímavá přehlídka rozmanitých kloboukových ozdob dámských hlav a dostih pánů šlechticů na dřevěných koních. V takovém duchu a v jedinečné atmosféře slavných tradičních anglických dostihů v Ascotu se nesl úvodní mítink letošní sezóny na Karlovarském závodišti.

Letošní karlovarské premiéře vévodila v nabídce šesti rovinových a jednoho překážkového dostihu Jarní cena (Frühjahrspreis) Fredericks & von der Horst (II.kat., 2.000m) pro čtyřleté a starší koně. Po škrtnutí favorizovaného Brutal Rocca se cesta za vítězstvím otevřela dvěma milovnicím karlovarského zeleného oválu. O zvláštní prim, tedy neporazitelnost na zdejší dráze, přišla pětiletá Old Glory (ž.M.Zatloukal). Po tuhém boji o nos podlehla o rok starší soupeřce Mambo Lady. Martin Laube v jejím sedle zaznamenal jubilejní 40. vítězství své jezdecké kariéry. Třetí místo patřilo Auroře (ž. J.Chaloupka), kvůli které byl po dostihu dán protest za poškození (tísnění) již zmiňovanou Old Glory. Dostihová komise po prošetření původní pořadí ponechala nezměněné. Shadow Moon (ž. R.Koplík) na startu ztratil několik délek a musel se spokojit se 4. místem. Tabulový doběh uzavřel Rabbit Thomas (ž. J.Pavlíček).

 

 

Na trať steeplechase Frey Consulting dlouhé 3.700m vyrazilo sedm koní a pouze jediný, Calvera po pádu, se nedostal do cíle. Zvítězil svěřenec trenéra Váni No Time To Lose s Janem Kratochvílem. O necelých pět délek za ním doběhl Dekolt (ž. J.Myška). Nejvzdálenější účastník celého mítinku, hnědý valach A Gentleman, si pod vedením žokeje M. Stromského pro 3. místo dojel z téměř 500 km vzdáleného dostihového centra Dvorce.

Bez překvapení skončil dostih Order Of Innocence (III.kat., 1.600m), kde si první dvě místa podle papírových předpokladů rozdělili svěřenci trenéra Šavujeva. Povinné vítězství zaznamenal do francouzské Velké jarní ceny hlášený Zakhar Star (ž. B.Murzabayev), který udolal tempo dostihu udávajícího Irtsis Fire (ž. R.Koplík).

Tečku za jarním dostihovým kláním, které bylo znásobené více než příjemným pohledem na rozkvetlý areál a výborně připravenou pružnou dráhu, udělala žákyně Simona Molková. S pomocí pětiletého valacha Tío Sergeanta dosáhla na svůj druhý životní triumf. Dvojice po boji o krk porazila sázkového favorita Please Baby Please (žk. M.Mach).

 

Výsledky:

1.dostih: AZTEK (ž. Jan Verner) - MESI (ž. Jan Rája) - CHARMING DREAM (ž. Jiří Chaloupka)

2.dostih: ROONY (ž. Petr Foret) – WINROCCO (am. Martina Luková) - LATRIB (žk. Simona Molková)

3.dostih: MAMA CHARLOTTE (ž. Jiří Chaloupka) - ADIUTANT(ž. Jaromír Šafář) - LORD BECCARI (ž. Martina Havelková)

4.dostih: ZAKHAR STAR(ž. Bauyrzhan Murzabayev) - IRTSIS FIRE(ž. Radek Koplík) -TANNHAEUSER(ž. Jan Verner)

5.dostih: MAMBO LADY(Martin Laube) - OLD GLORY (ž. Milan Zatloukal) - AURORA (ž. Jiří Chaloupka)

6.dostih: NO TIME TO LOSE (Jan Kratochvíl) – DEKOLT (ž. Jaroslav Myška) - DANGEROUS GLEAM (Matej Rigo)

7.dostih: TÍO SERGEANT (žk. Simona Molková) - PLEASE BABY PLEASE (žk. Michal Mach) - VERA CRUZ (ž. Martina Havelková)

 

Aktualizace 25. 4. 9:30 HOD: Startovní listiny zde

 

Historie

Z původně soukromého večírku vybrané společnosti, byť šlechtický titul nebyl nutnou podmínkou účasti, se postupem doby stala mezinárodní událost, která pozitivně ovlivnila dostihový sport na dráze ve Dvorech.

Hned v prvním ročníku, který se v roce 2003 uskutečnil pod záštitou pana Dr. Otty von Habsburga, se na startu hlavního dostihu představili majitelé zvučných jmen. Hlavní dostih Audi Cup ovládl hnědý valach Ixos, nejlepší dvouletý kůň sezóny 2000, držitel českého rekordu na trati 2.400m a šestinásobný vítěz dostihů nejvyšší kategorie. Druhý skončil devítiletý veterán Near Dancer, šampión mezi mílaři v letech 1999 a 2000. O rok později se hlavní dostih stal jasnou záležitostí Poderosa, někdejšího vítěze Českého derby a St. Legeru, Koně roku a šampión tříletých. Vlezlá zima a vytrvalý déšť doprovázený ledovým větrem. To byl průvodce třetího ročníku setkání šlechticů v roce 2006, jehož vrcholem byly dva dostihy II. kategorie. Ve sprinterské Ceně Dr. Emanuela a Karin von Kienlin navzdory nejvyšší nesené hmotnosti potvrdil své kvality valach Acoss. Druhý hřeb programu, Cena Shega & Nagel Cup na 1.600m, ovládl polský odchovanec Del Sole. V roce 2011 si pohár pro vítěze z obou hlavních dostihů odvezl jediný tým tvořený trenérem Mimrou, žokejem Lukáškem a stájí Syndikát 2007. Mezi vytrvalci se táhlým závěrem prosadil Nakuru, jeho tréninková a stájová kolegyně Banderella ovládla dostih na 1.400m. Dva šestiletí matadoři hráli prim v obou hlavních dostizích v roce 2011. Zatímco Connex vyhrál Jarní cenu Towah stylem start-cíl, ryzák Tulum musel v Preis des Ballkomitee tvrdě odolávat nátlaku Wonder Horse.

 

 

Pokračování s pořadovým číslem šest

Příslušníci aristokratických rodin, významné osobnosti ve svém oboru z oblasti financí, práva, medicíny a kultury z více než 20 evropských zemí po dvouleté přestávce oživí historické secesní tribuny na závodišti.

Hlavním dostihem sedmidílného programu bude Jarní cena (Frühjahrspreis) Fredericks & von der Horst (II.kat., 2.000m) pro čtyřleté a starší koně. Jedním z nejvážnějších adeptů na vítězství bude pětiletý hřebec Brutal Rocco (ž.J.Rája). Své kvality ukázal již jako tříletý. V Českém derby doběhl na výborném 4. místě, osmý byl ve Slovenském derby. Zúčastnil se obou vytrvalostních vrcholů sezóny, Českého i Slovenského St. Legeru. V loňském roce zvítězil v jedničkové Ceně města KV. Na téže dráze skončil druhý ve dvoukilometrovém testu II. kategorie. Suverénně si počíná také v aktuální sezóně. První letošní zahřívací start v dostihu III. kategorie lehce vyhrál. Úřadující trenérský šampión Allan Petrlík posílá na start dvojici svěřenců. Potomek vítěze irského Derby a francouzského Vítězného oblouku Dylana Thomase Rabbit Thomas (ž.J.Pavlíček) byl vloni sice neúspěšným účastníkem Slovenského derby, dokázal ale vyhrát dostih III. kategorie a na podzim získal ve dvojkovém testu 2. místo. Dobrý výkon můžeme očekávat od Rabbit Verglase (ž.J.Verner), který v minulém roce triumfoval jak ve třetí, tak ve druhé kategorii. Podobně úspěšným, tedy trojnásobně vítězným účastníkem je Shadow Moon (ž.R.Koplík). Čtyřletá Aurora (ž.J.Chaloupka) předvádí vyrovnané výkony a na přední příčky by měla útočit i nyní. Někdejší účastnice slušovické Ceny zimní královny se postupně dokázala vítězně předvést v dostizích čtvrté, třetí i druhé kategorie. Na místo činu se vracejí dvě milovnice karlovarského travnatého oválu. Vítěznou Mambo Lady (M.Laube) si diváci pamatují z dostihu III. kategorie před dvěma lety. V loni obsadila v dvojkové Letní ceně klisen třetí místo. Old Glory (ž.M.Zatloukal) zde v minulém roce vyhrála dvakrát, dostih třetí a druhé kategorie. Čtyřletá Victory Bond (ž.P.Foret) v minulé sezóně nezahálela. Absolvovala deset startů s dobrými umístěními a s jistotou zakotvila ve dvojkové společnosti. Dotované místo by nemuselo být nad její síly. Navíc má výhodu nejnižší nesené hmotnosti v poli. Před dvěma lety hlavní dostih ovládl Connex trenéra Šatry. Ten letos do boje posílá Tycha Brahe (ž.J.Šafář), který si v nejvyšší společnosti hledá své místo. Do této chvíle se dokázal vítězně prosadit v kategorii o stupínek nižší.

Jediným překážkovým dostihem programu bude steeplechase Frey Consulting (III.kat., 3.700m). A Gentleman (ž.M.Stromský) ovládl svůj říjnový překážkový debut a tak budeme zvědavi, jak se mu bude dařit vyzrát na šestici soupeřů na zdejších překážkách. Pravděpodobně největší práci bude mít, a s ním Dekolt (ž.J.Myška), Calvera (R.Man), Talina (J.Derych) a překážkový debutant Dangerous Gleam (M.Rigo), se silným duem trenéra Váni No Time To Lose (J.Kratochvíl) a Timber (M.Kubík).  

 

VSTUP ZDARMA.

 

Sobotní program:

10.15   1.dostih (IV.kat., 2.000m)

10.45   2.dostih (IV.kat., 2.000m)

11.15   3.dostih (III.kat., 2.400m)

11.45   4.dostih (III.kat., 1.600m)

dostih šlechticů na dřevěných koních

13.00   5.dostih (II.kat., 2.000m)

přehlídka klobouků

14.00   6.dostih (steeplechase, III.kat., 3.700m)

14.30   7.dostih (V.kat., 1.400m)

Historipůvodně soukromého večírku vybrané společnosti, byť šlechtický titul nebyl nutnou podmínkou účasti, se postupem doby stala mezinárodní událost, která pozitivně ovlivnila dostihový sport na dráze ve Dvorech. Hned v prvním ročníku, který se v roce 2003 uskutečnil pod záštitou pana Dr. Otty von Habsburga, se na startu hlavního dostihu představili majitelé zvučných jmen. Hlavní dostih Audi Cup ovládl hnědý valach Ixos, nejlepší dvouletý kůň sezóny 2000, držitel českého rekordu na trati 2.400m a šestinásobný vítěz dostihů nejvyšší kategorie. Druhý skončil devítiletý veterán Near Dancer, šampión mezi mílaři v letech 1999 a 2000. O rok později se hlavní dostih stal jasnou záležitostí Poderosa, někdejšího vítěze Českého derby a St. Legeru, Koně roku a šampión tříletých. Vlezlá zima a vytrvalý déšť doprovázený ledovým větrem. To byl průvodce třetího ročníku setkání šlechticů v roce 2006, jehož vrcholem byly dva dostihy II. kategorie. Ve sprinterské Ceně Dr. Emanuela a Karin von Kienlin navzdory nejvyšší nesené hmotnosti potvrdil své kvality valach Acoss. Druhý hřeb programu, Cena Shega & Nagel Cup na 1.600m, ovládl polský odchovanec Del Sole. V roce 2011 si pohár pro vítěze z obou hlavních dostihů odvezl jediný tým tvořený trenérem Mimrou, žokejem Lukáškem a stájí Syndikát 2007. Mezi vytrvalci se táhlým závěrem prosadil Nakuru, jeho tréninková a stájová kolegyně Banderella ovládla dostih na 1.400m. Dva šestiletí matadoři hráli prim v obou hlavních dostizích v roce 2011. Zatímco Connex vyhrál Jarní cenu Towah stylem start-cíl, ryzák Tulum musel v Preis des Ballkomitee tvrdě odolávat nátlaku Wonder Horse. Pokračování s pořadovým číslem šest Příslušníci aristokratických rodin, významné osobnosti ve svém oboru z oblasti financí, práva, medicíny a kultury z více než 20 evropských zemí po dvouleté přestávce oživí historické secesní tribuny na závodišti. Historie Z původně soukromého večírku vybrané společnosti, byť šlechtický titul nebyl nutnou podmínkou účasti, se postupem doby stala mezinárodní událost, která pozitivně ovlivnila dostihový sport na dráze ve Dvorech. Hned v prvním ročníku, který se v roce 2003 uskutečnil pod záštitou pana Dr. Otty von Habsburga, se na startu hlavního dostihu představili majitelé zvučných jmen. Hlavní dostih Audi Cup ovládl hnědý valach Ixos, nejlepší dvouletý kůň sezóny 2000, držitel českého rekordu na trati 2.400m a šestinásobný vítěz dostihů nejvyšší kategorie. Druhý skončil devítiletý veterán Near Dancer, šampión mezi mílaři v letech 1999 a 2000. O rok později se hlavní dostih stal jasnou záležitostí Poderosa, někdejšího vítěze Českého derby a St. Legeru, Koně roku a šampión tříletých. Vlezlá zima a vytrvalý déšť doprovázený ledovým větrem. To byl průvodce třetího ročníku setkání šlechticů v roce 2006, jehož vrcholem byly dva dostihy II. kategorie. Ve sprinterské Ceně Dr. Emanuela a Karin von Kienlin navzdory nejvyšší nesené hmotnosti potvrdil své kvality valach Acoss. Druhý hřeb programu, Cena Shega & Nagel Cup na 1.600m, ovládl polský odchovanec Del Sole. V roce 2011 si pohár pro vítěze z obou hlavních dostihů odvezl jediný tým tvořený trenérem Mimrou, žokejem Lukáškem a stájí Syndikát 2007. Mezi vytrvalci se táhlým závěrem prosadil Nakuru, jeho tréninková a stájová kolegyně Banderella ovládla dostih na 1.400m. Dva šestiletí matadoři hráli prim v obou hlavních dostizích v roce 2011. Zatímco Connex vyhrál Jarní cenu Towah stylem start-cíl, ryzák Tulum musel v Preis des Ballkomitee tvrdě odolávat nátlaku Wonder Horse. Pokračování s pořadovým číslem šest Příslušníci aristokratických rodin, významné osobnosti ve svém oboru z oblasti financí, práva, medicíny a kultury z více než 20 evropských zemí po dvouleté přestávce oživí historické secesní tribuny na závodišti. Hlavním dostihem sedmidílného programu bude Jarní cena (Frühjahrspreis) Fredericks & von der Horst (II.kat., 2.000m) pro čtyřleté a starší koně. Jedním z nejvážnějších adeptů na vítězství bude pětiletý hřebec Brutal Rocco (ž.J.Rája). Své kvality ukázal již jako tříletý. V Českém derby doběhl na výborném 4. místě, osmý byl ve Slovenském derby. Zúčastnil se obou vytrvalostních vrcholů sezóny, Českého i Slovenského St. Legeru. V loňském roce zvítězil v jedničkové Ceně města KV. Na téže dráze skončil druhý ve dvoukilometrovém testu II. kategorie. Suverénně si počíná také v aktuální sezóně. První letošní zahřívací start v dostihu III. kategorie lehce vyhrál. Úřadující trenérský šampión Allan Petrlík posílá na start dvojici svěřenců. Potomek vítěze irského Derby a francouzského Vítězného oblouku Dylana Thomase Rabbit Thomas (ž.J.Pavlíček) byl vloni sice neúspěšným účastníkem Slovenského derby, dokázal ale vyhrát dostih III. kategorie a na podzim získal ve dvojkovém testu 2. místo. Dobrý výkon můžeme očekávat od Rabbit Verglase (ž.J.Verner), který v minulém roce triumfoval jak ve třetí, tak ve druhé kategorii. Podobně úspěšným, tedy trojnásobně vítězným účastníkem je Shadow Moon (ž.R.Koplík). Čtyřletá Aurora (ž.J.Chaloupka) předvádí vyrovnané výkony a na přední příčky by měla útočit i nyní. Někdejší účastnice slušovické Ceny zimní královny se postupně dokázala vítězně předvést v dostizích čtvrté, třetí i druhé kategorie. Na místo činu se vracejí dvě milovnice karlovarského travnatého oválu. Vítěznou Mambo Lady (M.Laube) si diváci pamatují z dostihu III. kategorie před dvěma lety. V loni obsadila v dvojkové Letní ceně klisen třetí místo. Old Glory (ž.M.Zatloukal) zde v minulém roce vyhrála dvakrát, dostih třetí a druhé kategorie. Čtyřletá Victory Bond (ž.P.Foret) v minulé sezóně nezahálela. Absolvovala deset startů s dobrými umístěními a s jistotou zakotvila ve dvojkové společnosti. Dotované místo by nemuselo být nad její síly. Navíc má výhodu nejnižší nesené hmotnosti v poli. Před dvěma lety hlavní dostih ovládl Connex trenéra Šatry. Ten letos do boje posílá Tycha Brahe (ž.J.Šafář), který si v nejvyšší společnosti hledá své místo. Do této chvíle se dokázal vítězně prosadit v kategorii o stupínek nižší. Jediným překážkovým dostihem programu bude steeplechase Frey Consulting (III.kat., 3.700m). A Gentleman (ž.M.Stromský) ovládl svůj říjnový překážkový debut a tak budeme zvědavi, jak se mu bude dařit vyzrát na šestici soupeřů na zdejších překážkách. Pravděpodobně největší práci bude mít, a s ním Dekolt (ž.J.Myška), Calvera (R.Man), Talina (J.Derych) a překážkový debutant Dangerous Gleam (M.Rigo), se silným duem trenéra Váni No Time To Lose (J.Kratochvíl) a Timber (M.Kubík).   VSTUP ZDARMA. Sobotní program: 10.15   1.dostih (IV.kat., 2.000m) 10.45   2.dostih (IV.kat., 2.000m) 11.15   3.dostih (III.kat., 2.400m) 11.45   4.dostih (III.kat., 1.600m) dostih šlechticů na dřevěných koních 13.00   5.dostih (II.kat., 2.000m) přehlídka klobouků 14.00   6.dostih (steeplechase, III.kat., 3.700m) 14.30   7.dostih (V.kat., 1.400m) Historie Z původně soukromého večírku vybrané společnosti, byť šlechtický titul nebyl nutnou podmínkou účasti, se postupem doby stala mezinárodní událost, která pozitivně ovlivnila dostihový sport na dráze ve Dvorech. Hned v prvním ročníku, který se v roce 2003 uskutečnil pod záštitou pana Dr. Otty von Habsburga, se na startu hlavního dostihu představili majitelé zvučných jmen. Hlavní dostih Audi Cup ovládl hnědý valach Ixos, nejlepší dvouletý kůň sezóny 2000, držitel českého rekordu na trati 2.400m a šestinásobný vítěz dostihů nejvyšší kategorie. Druhý skončil devítiletý veterán Near Dancer, šampión mezi mílaři v letech 1999 a 2000. O rok později se hlavní dostih stal jasnou záležitostí Poderosa, někdejšího vítěze Českého derby a St. Legeru, Koně roku a šampión tříletých. Vlezlá zima a vytrvalý déšť doprovázený ledovým větrem. To byl průvodce třetího ročníku setkání šlechticů v roce 2006, jehož vrcholem byly dva dostihy II. kategorie. Ve sprinterské Ceně Dr. Emanuela a Karin von Kienlin navzdory nejvyšší nesené hmotnosti potvrdil své kvality valach Acoss. Druhý hřeb programu, Cena Shega & Nagel Cup na 1.600m, ovládl polský odchovanec Del Sole. V roce 2011 si pohár pro vítěze z obou hlavních dostihů odvezl jediný tým tvořený trenérem Mimrou, žokejem Lukáškem a stájí Syndikát 2007. Mezi vytrvalci se táhlým závěrem prosadil Nakuru, jeho tréninková a stájová kolegyně Banderella ovládla dostih na 1.400m. Dva šestiletí matadoři hráli prim v obou hlavních dostizích v roce 2011. Zatímco Connex vyhrál Jarní cenu Towah stylem start-cíl, ryzák Tulum musel v Preis des Ballkomitee tvrdě odolávat nátlaku Wonder Horse. Pokračování s pořadovým číslem šest Příslušníci aristokratických rodin, významné osobnosti ve svém oboru z oblasti financí, práva, medicíny a kultury z více než 20 evropských zemí po dvouleté přestávce oživí historické secesní tribuny na závodišti. Historie Z původně soukromého večírku vybrané společnosti, byť šlechtický titul nebyl nutnou podmínkou účasti, se postupem doby stala mezinárodní událost, která pozitivně ovlivnila dostihový sport na dráze ve Dvorech. Hned v prvním ročníku, který se v roce 2003 uskutečnil pod záštitou pana Dr. Otty von Habsburga, se na startu hlavního dostihu představili majitelé zvučných jmen. Hlavní dostih Audi Cup ovládl hnědý valach Ixos, nejlepší dvouletý kůň sezóny 2000, držitel českého rekordu na trati 2.400m a šestinásobný vítěz dostihů nejvyšší kategorie. Druhý skončil devítiletý veterán Near Dancer, šampión mezi mílaři v letech 1999 a 2000. O rok později se hlavní dostih stal jasnou záležitostí Poderosa, někdejšího vítěze Českého derby a St. Legeru, Koně roku a šampión tříletých. Vlezlá zima a vytrvalý déšť doprovázený ledovým větrem. To byl průvodce třetího ročníku setkání šlechticů v roce 2006, jehož vrcholem byly dva dostihy II. kategorie. Ve sprinterské Ceně Dr. Emanuela a Karin von Kienlin navzdory nejvyšší nesené hmotnosti potvrdil své kvality valach Acoss. Druhý hřeb programu, Cena Shega & Nagel Cup na 1.600m, ovládl polský odchovanec Del Sole. V roce 2011 si pohár pro vítěze z obou hlavních dostihů odvezl jediný tým tvořený trenérem Mimrou, žokejem Lukáškem a stájí Syndikát 2007. Mezi vytrvalci se táhlým závěrem prosadil Nakuru, jeho tréninková a stájová kolegyně Banderella ovládla dostih na 1.400m. Dva šestiletí matadoři hráli prim v obou hlavních dostizích v roce 2011. Zatímco Connex vyhrál Jarní cenu Towah stylem start-cíl, ryzák Tulum musel v Preis des Ballkomitee tvrdě odolávat nátlaku Wonder Horse. Pokračování s pořadovým číslem šest Příslušníci aristokratických rodin, významné osobnosti ve svém oboru z oblasti financí, práva, medicíny a kultury z více než 20 evropských zemí po dvouleté přestávce oživí historické secesní tribuny na závodišti. Hlavním dostihem sedmidílného programu bude Jarní cena (Frühjahrspreis) Fredericks & von der Horst (II.kat., 2.000m) pro čtyřleté a starší koně. Jedním z nejvážnějších adeptů na vítězství bude pětiletý hřebec Brutal Rocco (ž.J.Rája). Své kvality ukázal již jako tříletý. V Českém derby doběhl na výborném 4. místě, osmý byl ve Slovenském derby. Zúčastnil se obou vytrvalostních vrcholů sezóny, Českého i Slovenského St. Legeru. V loňském roce zvítězil v jedničkové Ceně města KV. Na téže dráze skončil druhý ve dvoukilometrovém testu II. kategorie. Suverénně si počíná také v aktuální sezóně. První letošní zahřívací start v dostihu III. kategorie lehce vyhrál. Úřadující trenérský šampión Allan Petrlík posílá na start dvojici svěřenců. Potomek vítěze irského Derby a francouzského Vítězného oblouku Dylana Thomase Rabbit Thomas (ž.J.Pavlíček) byl vloni sice neúspěšným účastníkem Slovenského derby, dokázal ale vyhrát dostih III. kategorie a na podzim získal ve dvojkovém testu 2. místo. Dobrý výkon můžeme očekávat od Rabbit Verglase (ž.J.Verner), který v minulém roce triumfoval jak ve třetí, tak ve druhé kategorii. Podobně úspěšným, tedy trojnásobně vítězným účastníkem je Shadow Moon (ž.R.Koplík). Čtyřletá Aurora (ž.J.Chaloupka) předvádí vyrovnané výkony a na přední příčky by měla útočit i nyní. Někdejší účastnice slušovické Ceny zimní královny se postupně dokázala vítězně předvést v dostizích čtvrté, třetí i druhé kategorie. Na místo činu se vracejí dvě milovnice karlovarského travnatého oválu. Vítěznou Mambo Lady (M.Laube) si diváci pamatují z dostihu III. kategorie před dvěma lety. V loni obsadila v dvojkové Letní ceně klisen třetí místo. Old Glory (ž.M.Zatloukal) zde v minulém roce vyhrála dvakrát, dostih třetí a druhé kategorie. Čtyřletá Victory Bond (ž.P.Foret) v minulé sezóně nezahálela. Absolvovala deset startů s dobrými umístěními a s jistotou zakotvila ve dvojkové společnosti. Dotované místo by nemuselo být nad její síly. Navíc má výhodu nejnižší nesené hmotnosti v poli. Před dvěma lety hlavní dostih ovládl Connex trenéra Šatry. Ten letos do boje posílá Tycha Brahe (ž.J.Šafář), který si v nejvyšší společnosti hledá své místo. Do této chvíle se dokázal vítězně prosadit v kategorii o stupínek nižší. Jediným překážkovým dostihem programu bude steeplechase Frey Consulting (III.kat., 3.700m). A Gentleman (ž.M.Stromský) ovládl svůj říjnový překážkový debut a tak budeme zvědavi, jak se mu bude dařit vyzrát na šestici soupeřů na zdejších překážkách. Pravděpodobně největší práci bude mít, a s ním Dekolt (ž.J.Myška), Calvera (R.Man), Talina (J.Derych) a překážkový debutant Dangerous Gleam (M.Rigo), se silným duem trenéra Váni No Time To Lose (J.Kratochvíl) a Timber (M.Kubík).   VSTUP ZDARMA. Sobotní program: 10.15   1.dostih (IV.kat., 2.000m) 10.45   2.dostih (IV.kat., 2.000m) 11.15   3.dostih (III.kat., 2.400m) 11.45   4.dostih (III.kat., 1.600m) dostih šlechticů na dřevěných koních 13.00   5.dostih (II.kat., 2.000m) přehlídka klobouků 14.00   6.dostih (steeplechase, III.kat., 3.700m) 14.30   7.dostih (V.kat., 1.400m)

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.