Klasické dostihy 2017 v Praze: 144 nominací

Celkem 144 přihlášek bylo podáno do čtyř klasických dostihů, které se letos uskuteční v Conseq Parku Velká Chuchle. Nejvyšší zájem je o start v 97. Českém derby (25. června, 44 nominací, ze zahraničí dorazily dvě německé přihlášky), následují 72. St Leger (1. října, 39 přihlášených), 96. Velká jarní cena (14. května, 32 přihlášek, jedna z Anglie) a 69. Jarní cena klisen (7. května, 29 přihlášek, dvě klisny z Německa, dvě z Rakouska).

Nejčetněji zastoupeným trenérem je se čtrnácti přihláškami Petr Juránek (dále Zdeno Koplík a Greg Wroblewski s 13 a Pavel Tůma s 10), nejpočetněji reprezentovanou stájí je Rabbit Trhový Štěpánov (15 nominantů, dále Dr. Charvát 10, MUDr. Eva Nieslaniková 9, DS Pegas 9 a Joly 9). Nejbližší termín škrtání a možnosti dodatečných přihlášek je pro Derby, VJC a JCK 9. březen, pro St Leger 29. červen.

Mezi přihlášenými do Českého derby mají své zástupce trenéři šesti a majitelé pěti vítězů posledních ročníků tohoto nejbohatšího rovinového dostihu středoevropského regionu (stáje Monte Negro, Statek Blata Český ráj a Valentin Bukhtoyarov, resp. František a Radek Holčákovi, Josef Váňa a Arslangirej Šavujev).

Ze 44 nominovaných jmen je 41 hřebců a tři klisny (Hessoesse, Saša a Tafilly).

Ze zahraničí byli přihlášeni dva dosud neumístění hřebci (Laurin a Moneymaker).

Z první desítky klasifikace loňského dvouletého ročníku figuruje na seznamu devět jmen, včetně kompletní první pětice (vítěz Ceny zimního favorita Zock, suverénní Pražský zimní favorit Black Canyon, těsně druhý z CZF Dominique, premiantka Ceny Masise Saša a držitel Gerschova memoriálu Sir Sun).

Třináct přihlášených koní je českého chovu, jedenáct irského a francouzského, čtyři anglického, dva německého, dva z USA a jeden chovu polského.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.