Už za týden končí seriál kvalifikací na 122. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou

Seriál kvalifikací na 122. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou končí. Už v sobotu 15. září odstartuje poslední ze čtyř kvalifikačních dostihů. Na jeho start by se mohlo postavit čtrnáct koní. Do dostihu jsou přihlášeni jak koně již kvalifikovaní, tak i koně, kteří o start ve Velké pardubické teprve usilují.

O účast v hlavním dostihu sezony budou bojovat BREMEN PLAN, GODEA, GRILIAS, IMBIR, LE JACKPOT či RONINO. V dostihu by je měli doprovázet již kvalifikovaní ASPIRANT, KARLSBAD, SOROS, VALLDEMOSO a také TIUMEN, který si start ve 122. Velké pardubické s Českou pojišťovnou zajistil již loňským vítězstvím ve Velké. Dostihoví fanoušci letos Tiuemena uvidí vůbec poprvé.

Čtrnáctku přihlášených koní do tohoto dostihu doplňují ještě MR MILLIONAIRE, SAURON a SHERON, jejichž jména v přihláškách na Velkou pardubickou však nefigurují.

Dostihový den, tentokrát nazvaný Francouzský den – DEN EVROPY – začíná už ve 12 hod. V rámci doprovodného společenského programu bude pro návštěvníky otevřena výstava děl Františka Kupky – českého malíře a grafika světového významu a jednoho ze zakladatelů abstraktního malířství. Kupka žil, přednášel a tvořil ve Francii, kde také v roce 1957 zemřel a kde je také pochován.

Dostihový den zaštítil místopředseda Evropského parlamentu Oldřich Vlasák.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.