Koně do Velké pardubické přivede její vítěz Tzigane du Berlais

Letošní ročník Velké pardubické se Slavia pojišťovnou bude mít další hvězdu! Startující koně na slavnostní přehlídku před tribunami přivede Tzigane du Berlais. Letos desetiletý hnědák ze stáje Dr. Charvát zvítězil ve Velké pardubické v roce 2018 a přestože si v dostihové kariéře udělal pauzu, jeho dny na dostihových drahách možná ještě neskončily.

V minulosti koně na slavnostní přehlídku přiváděli už například Sagar, Peruán nebo Orphee des Blins. Letos to bude hvězda roku 2018 Tzigane du Berlais. Ten svůj první start ve Velké pardubické hned proměnil ve vítězství. O rok později sice upadl na Taxisu, v roce 2019 se ale vrátil na dotované místo. Se svým stálým jezdcem, žokejem Janem Faltejskem se umístili na pátém místě. „Mám velkou radost, že Tzigane du Berlais bude tím, kdo zavede koně do Velké pardubické. Udělá si výlet ze Zbraslavic, kde aktuálně je. Letos není v tréninku, ale možná se na dráhu ještě vrátí,“ prozradil jeho majitel Jiří Charvát. 

Areál Pardubického závodiště se v neděli 10. října otevírá už v 8:00 hodin, kdy v paddocku začne veterinární přejímka koní do 131. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou. V 10:00 hod. se uskuteční slavnostní zahajovací ceremoniál, o půl hodiny později odstartuje první z osmi dostihů. Tzigane du Berlais budou mít diváci možnost opět vidět krátce po půl čtvrté – v 15:45 hod. odstartuje 131. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou. 

Vstupenky na stání i na tribuny jsou stále v prodeji. Odkaz na online prodej je na webových stránkách závodiště www.zavodistepardubice.cz 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.