Lysá nad Labem: Kratochvíl počtvrté...

Prvomájové odpoledne tuzemští turfmané tradičně tráví v Lysé nad Labem a nejinak tomu bylo i letos. Závodiště v Lysé nad Labem v pondělí přivítalo návštěvníky již druhého letošního dostihového odpoledne, jehož vrcholem byl 55. ročník Prvomájové steeplechase, první letošní jedničkové cross country. Již pojedenácté v historii se v ní prosadil svěřenec trenéra Josefa Váni a to sedmiletý valach Theophilos reprezentující syndikát Dostihový klub iSport v kterého k lehkému sedmidélkovému triumfu přivedl žokej Jan Kratochvíl, který vyhrál poslední čtyři ročníky tohoto dostihu a díky tomuto triumfu se stal nejúspěšnějším jezdcem v jeho historii. V rovinové části programu se dařilo žokeji Jaromíru Šafářovi, který vyhrál dva dostihy a opět zvýšil svůj náskok na čele jezdeckého šampionátu Lázně Poděbrady Cup.

Letošního 55. ročníku Prvomájové steeplechase společnosti Conseq (stch cc I. kat., 5+, 4 200 metrů, 150 000 Kč) se zúčastnilo devet koní. O diktování tempa se od startu staral svěřenec Radka Žaluda Marl Bora (Odložil), avšak v závěrečné pasáži dostihu ukázal svůj potenciál Josefem Váňou připravovaný Theophilos (ž. Kratochvíl), který od soupeřů snadno odešel a zvítězil lehce o sedm délek. Souboj o druhé místo byl velice těsný, nejšťastnější nakonec byl Napastnik (ž. Faltejsek), který cílovou pásku protnul o hlavu dříve než Al Bustan (ž. Andrés), čtvrtý Rockinger (ž. Lovén) ztrácel krk a pátý Pareto (žk. Složil ml.) půl délky.

Hlavním rovinovým dostihem tentokrát byla "jen" trojka Cena Suprachor a MK Kovokon Alfe s. r. o. (III. kat., 4+, 1 700 metrů, 45 000 Kč), jejíž koncovku ovládli dva rekonvalescenti vracející se dostihovou dráhu shodně po bezmála dvou letech. Nejsilnější koncovku předvedl Honzik (ž. Palík) trenérky Zdeny Havlíčkové, který o tři čtvrtiny délky předčil Mary Yeats (žk. Bořánková), zatímco třetí Qualiflyer (žk. Dygrýn) ztrácel jednu délku.

V rámcovém rovinovém programu se dařilo žokeji Jaromíru Šafářovi, který svůj nákok na čele jezdeckého šampionátu Lázně Poděbrady Cup navýšil díky dvěma triumfům s Epochem trenéra Josefa Váni v letounském handicapu Cena penzionu Sparing Holé Vrchy (III. kat., 4+, 1 000 metrů, 45 000 Kč) a Adiutantem v "bratrovražedném" souboji s Best Boxem (ž. Chaloupka) po výroku tuhý boj hlava v Ceně hotelu Olympionik (IV. kat., 4+, 2 200 metrů, 30 000 Kč). Na úspěšné sobotní odpoledne v Karlových Varech navázal žokej Jan Verner, který víkendový hattrick završil díky triumfu s Luxií trenéra Harise v Ceně stáje Luka - Trdelník.com (IV. kat., 3 l., 1 600 metrů, 30 000 Kč).

 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.