Maskoti už mají jména. Říkáme jim Bob a Taxísek

Maskoti dostihového závodiště už nejsou bezejmenní. Dostihový spolek v rámci kvalifikačního mítinku vyhlásil výsledky ankety na jejich jména a odměnil jejich autory. Areálem závodiště tak od včerejška provází Bob a Taxísek.

Návrhy na jména maskotů posílali dostihoví fanoušci už od 8. května, kdy byla oficiálně představena jejich podoba. Z došlých návrhů bylo vybráno deset finalistů a právě z nich volili návštěvníci facebooku jména nejhezčí. „Na plné čáře zvítězil Bob, hned za ním se umístil Taxísek. Přišla nám také celá řada různých verzí jména Josef, všichni ti Pepčové a Pepíkové ale skončili na třetím místě,“ informuje Michael Skalický, místopředseda představenstva Dostihového spolku a.s. Mezi finalisty byla také jména Pan Podkůvka, Dostiháček, Žolík, Horsík, Kamil, Jack a Lucky. 

Autorem vítězného návrhu jména Taxísek je Lenka Sklenáková, Boba navrhl osmiletý Jakub Ešpandr. „Bob se jmenuje můj strejda, chodím s ním někdy na dostihy,“ vysvětluje svou inspiraci malý Jakub, který dostal za svůj nápad i zaslouženou odměnu. Autoři prvních pěti finálových jmen a také desítka vylosovaných hlasujících vyhrála nejen dárky s motivem maskota, ale také vstupenky na dostihové mítinky. Odměnu dostanou také děti z mateřských škol, které se do ankety zapojily, a to komentovanou prohlídku závodiště. 

 

Foto Tomáš Kubelka

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.