Máte už svého favorita na Dubai World Cup 2015?

Začátkem ledna odstartoval v Dubaji každoroční dostihový karneval, který vyvrcholí v sobotu 28. března závodem Dubai World Cup. A tak máte zase o důvod víc vyrazit do slunné Dubaje zažít jedinečnou atmosféru tohoto dostihu a zároveň si vychutnat opalování na nádherných plážích nebo nákupy v jednom z více než 50 nákupních center.

Dubai World Cup je poměrně mladým dostihem, jezdí se od roku 1996, ale za uplynulých 19 ročníků si získal celosvětový věhlas a pro jezdce je opravdovou prestiží se ho zúčastnit. Aby ne, je to totiž nejbohatší dostih světa. Výherci si zde rozdělí pohádkovou výhru v hodnotě 10 milionů dolarů, což je zhruba šest krát více, než na Velké liverpoolské a dokonce 47 krát více než na Velké pardubické. Závod je každoročně doprovázen jedinečnou atmosférou plnou emocí, skvělých výkonů, dramatických momentů, překvapení i nečekaných zvratů. Z Prahy se do Dubaje dostane na křídlech Emirates za pouhých šest hodin. Společnost do Dubaje létá moderním letadlem Boeing 777-300ER, o pohodlí tedy budete mít postaráno. Na palubě nechybí špičkové vybavení a služby včetně obrazovky s více než 2 000 kanály palubní zábavy. Těšit se můžete také na gurmánské pokrmy připravené zkušenými šéfkuchaři podávané ve všech třídách.

 

 

Na Dubai World Cup se i letos můžete těšit na ty nejlepší koně zvučných jmen, jako je Krypton Factor ze stáje známého bahrajnského majitele a trenéra v jedné osobě Fawzi Nasse, či Trade Storm, kterého trénuje David Simcock z Velké Británie. Bude zajímavé sledovat, zda se podaří pokořit rekord 2:01.61 loňského vítěze African Story z  dubajské stáje Godolphin.

 

 

Přinášíme vám tipy na několik koňů, které se určitě vyplatí během karnevalu sledovat:

Sir Fever, Uruguay - Tento hřebec možná není mezi fanoušky tak známý, ale určitě udělal dojem na ty, kteří sledují jihoamerické dostihy, jelikož se jedná o uruguayského trojnásobného vítěze. Hřebec byl údajně prodán stáji Godolphin a stal se tak bezpochyby nejdražším uruguayským koněm. Uvidíme, jak se mu během karnevalu povede, ale rozhodně má tento kůň velký potenciál stát se vítězem.

Caravan Rolls On, Austrálie - Caravan Rolls On je v současné době trénován Dannym O'Brienem. V minulosti jsme ho mohli vidět také v rukou Petera Chapple-Hyama. Tento kůň vyhrál australský Geelong Cup a usiloval také o výhru Melbourne Cupu. Jeho předností jsou velice silné nohy a odhodlání, při závodu je opravdu radost na něj pohledět.

Toast Of New York, Velká Británie - Loňský vítěz UAE derby by určitě měl být na seznamu všech, kteří sledují Dubai World Cup. Tato hvězda Jamieho Osborna si vede dobře po celém světě, do výhry Breeders’ Cup Classic mu nechybělo daleko. Tento kůň má řadu zkušeností, což je jeho velkou výhodou. A i když je zvyklý jezdit spíše na travnatém povrchu, určitě se popere i s novým zoraným povrchem.

Dubai World Cup se pojede opět na obrovském dostihovém závodišti Meydan, které bylo postaveno na ploše 7,5 milionů km2 a pojme až 80 000 diváků. Místní šejkové Meydan otevřeli v roce 2010 a musíme říci, že celý komplex se jim velmi vydařil. Na každém kroku zde budete doslova obklopeni luxusem. Meydan zahrnuje i další atrakce, a tak se nemusíte věnovat pouze dostihům. Najdete tu například devítijamkové golfové hřiště. Pokud si budete chtít odpočinout, k dispozici je hotel, jehož většina pokojů má výhled na dostihovou dráhu, a tak vám nic neuteče. 

 

 

Letošní ročník je pro všechny účastníky velice zajímavý, jelikož se opět vrací zoraný povrch, který je pro jezdce více stabilní a bezpečný. Tento systém se využívá zejména v USA, a proto pořadatelé věří, že tím na závod nalákají spoustu dobrých amerických jezdců, jako když ve slavných dobách na Dubai World Cup závodili například Cigar nebo Curlin. V Evropě je běžný spíše travnatý povrch závodišť.

Pokud si chcete dopřát opravdového pohodlí, můžete do Dubaje letět byznys třídou Emirates. Ta vám zajistí komfort již od úplného začátku vaší cesty, jelikož vás díky bezplatné službě Chauffeur-drive přiveze na letiště. V Dubaji vás šofér opět vyzvedne a dopraví vás luxusním vozidlem Volvo až do vašeho hotelu. Potřebujete-li si před letem vyřídit neodkladné obchodní záležitosti, můžete využít služeb letištních salónků Emirates. Nebo si zde můžete jen odpočinout a vychutnat si výběr pečlivě připravených čerstvých jídel. Na palubě pak na vás čekají plně polohovatelná sedadla či elektrická zásuvka zabudovaná v sedadle. 

 

 

Letecká společnost je také oficiální aerolinkou Dubai World Cup. Dostihy tvoří důležitou část sponzorského portfolia Emirates. Kromě dubajského dostihu je společnost Emirates zapojena také do Melbourne Cup Carnival a Singapore Derby. Emirates je rovněž hrdým partnerem mezinárodně proslulé stáje Godolphin, soukromé dostihové stáje rodiny Maktúmů.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.