Mezinárodní dostihy žáků se běžely v Chuchli

Desátý dostihový den na závodišti ve Velké Chuchli měl na programu dva tradiční mezinárodní dostihy žáků. Hosty ze Slovenska - SOUP Šaľa, reprezentovala Adriana Dianová a Lucia Urbaničová. V Ceně Střední školy dostihového sportu a jezdectví na 1400 metrů startovalo 10 koní.

Úlohu favoritky splnila šestiletá klisna francouzského původu Roseburn s Martinem Laubem (deváté životní vítězství) ze stáje Kufr. Klisnu Martinovi sedlal trenér Jaroslav Drlík. Druhý doběhl Cazzar s debutující Nikolou Řehákovou, třetí pětiletý bělouš Lav reprezentující červenobílé barvy naší stáje s Lucií Urbaničovou, čtvrtý Nextreme s Helenou Šicovou a pátý Hmat s Pavlínou Honsovou. Dále proběhli cílem Defuze s pozornost budící Sabrinou Kuchařovou, Play the Game s Danielem Zurynkem, Beltaine s Adrianou Dianovou a Porta Cila s Barborou Galatíkovou.

V Ceně náměstka primátora hl.m.Prahy pro oblast školství, sportu a památkové péče Ing. Antonína Weinerta, CSc na 1800 metrů zvítězila druhá favoritka Roman Beauty, čtyřletá klisna německého původu, ze stáje Jamax kterou pro žáka naší školy Michala Demo nasedlala zdejší absolventka Miroslava Maršíčková. Dále doběhl Aziak, s Helenou Šicovou, který byl bohužel diskvalifikován. Na druhé místo se tak posunul Long Pond s Danielem Zurynkem, třetí Clever Mind s Hanou Růžičkovou, čtvrtý Danubius s Martinem Laubem, pátá Vaxalta s Adrianou Dianovou, šestý Neverland s Hanou Vašíčkovou, sedmá Truly Last s Pavlínou Honsovou, osmý Crocodille s Lucií Urbaničovou ( s posunutým sedlem) a devátá Frankovka s Žanetou Zábranovou.

Celkové pořadí

(podle bodovacího klíče – 1.místo – 10 bodů, 2.místo – 4 body, 3.místo – 3 body, čtvrté místo – 2 body a páté místo – 1 bod) :
1. Martin Laube  - 12 bodů
2. Michal Demo – 10 bodů
3. + 4. Nikola Řeháková, Daniel Zurynek  - 4 body
5. + 6. Lucia Urbaničová, Hana růžičková – 3 body
7. Helena Šicová – 2 body
8. + 9. Adriana Dianová, Pavlína Honsová – 1 bod
bez bodového ohodnocení: Barbora Galatíková, Sabrina Kuchařová, Hana Vašíčková a Žaneta Zábranová
Vítězné týmy a všichni startující žáci si po dekorování odnesli poháry a věcné ceny, které věnovalo občanské sdružení Hippospol Velká Chuchle, TMM, spol. s.  r. o. a firma GAIN, dovozce krmiva pro koně.

Děkujeme trenérům, majitelům, všem výše jmenovaným a také rodičům za spolupráci při pořádání žákovských dostihů.

Další se budou v AUTO HASE PARKU ve Velké Chuchli konat 18.9., 2.10. a 30.10.2011.


Za SŠDSaJ Velká Chuchle
                           Ing. Marcela Sýkorová

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.