Mezinárodní dostihy žáků v Praze Velké Chuchli

Během červnové neděle se šťastným datem 7 byl první a třetí dostih vyhrazen tradičnímu mezinárodnímu utkání českých a slovenských jezdců žáků, zařazených do seriálu O pohár společnosti Pražská energetika a.s., nad kterým převzala záštitu náměstkyně primátora hl. m. Prahy Ing. Marie Kousalíková. Ze Slovenska přicestovali Tomáš Jančo, Viera Noppová a Jozef Parigál. Jak si vedli naši jezdci v porovnání se zahraniční konkurencí?

V Poháru Prahy 5 na 1800 metrů startovalo 9 koní, zvítězila tříletá I Will Fly trenéra Jaroslava Drlíka s Josefem Myslivečkem, druhé místo obsadil Rolling Ocean se slovenskou žákyní Vierou Noppovou, třetí Agromerace s Lucií Danišovou, čtvrté Firebird Arrogance s Janem Kratochvílem, páté Večerka s  Janou Trňákovou. Dále dokončili: Magnet s Pavlínou Honsovou, Nextreme s Tomášem Jančem, Čimag s Janem Vernerem a Guerra s Jozefem Parigálem.
V Ceně náměstkyně primátora hl. m. Prahy Ing. Marie Kousalíkové na 1400 metrů startovalo 10 koní, zvítězila čtyřletá Golondrina s Lucií Danišovou (trenérky Ing. Ivany Pejškové), na druhém místě doběhl Tennessee Dancer s Petrou Prenerovou, třetí Roseburn s Janou Trňákovou, čtvrtý Azteke s Josefem Myslivečkem a pátý Emirhan s Ondřejem Velkem. Dále cílem proběhli Ha Ha s Tomášem Jančem, Fleury s Jozefem Parigálem, Lexus s Janem Vernerem, Mafira s Pavlínou Honsovou a Celine s Liborem Kubešem.
Celkově v mezinárodním utkání získala prvenství Lucie Danišová, druhé místo Josef Mysliveček a třetí současně slovenský host Viera Noppová a žákyně prvního ročníku SŠDSaJ Velká Chuchle Petra Prenerová.
Pro vítězné majitele, trenéry, jezdce, druhého a třetího jezdce byly připraveny poháry a pro umístěné sošky, které převzali z rukou Ing. Marie Kousalíkové. Dík za uspořádání žákovských dostihů patří TMM, spol. s r.o. a všem majitelům a trenérům, kteří pro tyto dostihy poskytli své koně.
Informace o studiu na SŠDSaJ v Praze - Velké Chuchli najdete na internetových stránkách www.sou-chuchle.cz, kde jsou uveřejněny také podrobnosti ohledně dalšího kola přijímacích zloušek konaných 29.a 30. června.

Za SŠDSaJ Velká Chuchle
Ing. Marcela Sýkorová

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.