Na Velkou pardubickou je přihlášeno 59 koní!

První termín pro podání přihlášek do 123. Velké pardubické s Českou pojišťovnou vypršel. Do vrcholu pardubické sezony letos majitelé přihlásili 59 koní, tedy o jednoho více než v loňském roce. Zahraniční stáje své štěstí chtějí zkusit s patnácti koňmi.  

Nejvíce přihlášených zahraničních koní pochází z Irska. Mezi osmi irskými zájemci o start ve Velké pardubické nechybí ani loňští účastníci Maljimar (4. místo) a Uncle Junior (6. místo). Pět přihlášených koní pochází z Velké Británie, dva patří francouzským stájím. „Tak velký zájem mezi zahraničními stájemi nás velmi těší, prestiž Velké pardubické to zvedne zase o příčku výše. Jistě tomu napomohlo i loňské navýšení dotace dostihu generálním partnerem Českou pojišťovnou, ale také dobré výsledky irských koní. Maljimara a Uncle Juniora vloni doplnil ještě Doctor Pat, který tehdy došel sedmý,“ připomíná Michael Skalický, ředitel Dostihového spolku a.s.

Mezi českými přihláškami se objevují jména tradičních účastníků Velké pardubické, nechybí trojnásobný vítěz Tiumen, v loňských kvalifikacích velmi úspěšný Trezor, matador Velké pardubické Walldemoso, dále Klaus, Ronino a mnoho dalších. Mezi přihlášenými je samozřejmě loňská vítězka Orphee des Blins, která má účast v dostihu zaručenu právě díky svému loňskému výkonu. Ostatní tuzemští koně musí bez chyby absolvovat alespoň jeden ze čtyř kvalifikačních dostihů, zahraniční koně musí bez pádu a vybočení dojít alespoň jeden dostih steeplechase nebo cross country o délce nejméně 4 800 metrů.

První kvalifikační dostih na 123. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou se běží v sobotu 25. května v rámci Ruského dne – Dne dopravy a stavitelství. Do něj je přihlášeno 14 koní, včetně účastníků loňské Velké pardubické Walldemosa, Klause, Bremen Plana, Imbira či Nikase, které doplní koně startující v roce 2012 v Ceně Labe či Ceně Vltavy.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.