Pardubické dostihy v České televizi v roce 2011

121. ročník Velké pardubické České pojišťovny, který bude vrcholem letošní sezony na Dostihovém závodišti v Pardubicích, bude stejně jako v minulých letech vysílán v přímém přenosu na ČT1. V České televizi se budou v přímých přenosech či záznamech vysílat i další dostihové mítinky z Pardubic. Oproti minulému roku se podařilo navýšit jejich počet, takže televizně bude pokryta celá sezona.

Přímý přenos z Velké pardubické ČP patří každoročně k jedněm z nejsledovanějších sportovních přenosů v televizi. Česká televize při loňském 120. ročníku vysílala  nejen samotný překážkový vrchol, ale i další dostihy na dvou kanálech. V neděli 10. října měli diváci možnost vidět více než šest hodin na ČT4 (10:30-16:47) a simultánně i dvě a půl hodiny na ČT1 (13:21-16:01). Již podruhé byl dostih vysílán v HD kvalitě. Přenos zasáhl (alespoň tříminutová kontinuální sledovanost) celkem přes 2 miliony diváků.

Přímý přenos hlavního dostihu od 15:30 do 16:00 vidělo na programech ČT1 a ČT4 dohromady v průměru 1 milion 217 tisíc diváků. Již sedmé vítězství žokeje Josefa Váni tak v cílové skupině 15+ dosáhlo podílu na publiku 60,15 %.

Jenom pro srovnání statistika pátečního přímého přenosu kvalifikačního utkání o postup na fotbalové mistrovství Evropy mezi Českem a Skotskem. Přímý přenos na kanálu ČT4 si pustilo v průměru 582 tisíc dospělých (sledovanost 6,6 % při podílu na publiku 16,35 %).
V přímých přenosech v roce 2010 vysílala ČT rovněž všechny čtyři kvalifikace pro Velkou pardubickou ČPa Domec St. Leger s Českým rozhlasem Pardubice a Zlatý pohár Chládek a Tintěra Pardubice.


V letošním roce nebude ČT vysílat pouze úvodní dostihový mítink v sobotu 7. května. Bude ho však natáčet a bude tvořit podstatnou část magazínu Turf 2011 na ČT4. Další dostihové mítinky se budou vysílat v přímém přenosu či záznamu, což v minulosti nikdy nebylo.

Pardubické dostihy v České televizi
21. května Britský den – 1. kvalifikace na VPČP    Záznam na ČT4 (pozn. přímý přenos není z důvodu termínové kolize se Světovým pohárem v beach volejbalu v Praze)
28. května Ruský den    Přímý přenos – ČT4
11. června Polský den – 2. kvalifikace na VPČP    Přímý přenos – ČT4
2. července Italský den – Zlatý pohár    Přímý přenos – ČT4
20. srpna Slovenský den – 3. kvalifikace na VPČP    Přímý přenos – ČT4
10. září Francouzský den – 4. kvalifikace na VPČP    Přímý přenos – ČT4
8. října Velká cena DOMEC s Čro Pardubice    Záznam - ČT4
9. října 121. Velká pardubická České pojišťovny    Přímý přenos – ČT1
22. října Závěrečné dostihy    Záznam – ČT4

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.