Pardubické závodiště už má svou představu o termínové listině 2015

S trochu jinou koncepcí dostihové sezony 2015 přichází Dostihový spolek a.s. Plánuje sice tradičních deset dostihových mítinků, některé však nabídnou novou strukturu jednotlivých dostihů. Největší změnou bude pravděpodobně výměna rovinových dostihů za překážkové o „velkopardubickém“ víkendu.

Program na závodišti začne už v březnu. Jakmile to počasí dovolí, budou se na zdejším kolbišti pravidelně každou středu konat hobby parkurové závody. V dubnu nebude chybět tradiční turnaj v extrémním golfu „Po stopách Velké pardubické“ a také oblíbená Jarní všestrannost. Dostihová sezona pak v Pardubicích zahájí v tradiční termín, tedy 8. května.

Měsíc květen bude vůbec nejobsazenějším obdobím pardubického kalendáře. V tomto měsíci se totiž uskuteční hned tři dostihové mítinky, parkurové závody a zřejmě také Psí festival. „Květen mimo jiné nabídne první ze čtyř obvyklých kvalifikací na Velkou pardubickou. Ty se budou konat v tradičních termínech v květnu, červnu, srpnu a září,“ připomíná ředitel Dostihového spolku a.s. Michael Skalický.

Červen přinese kromě II. kvalifikace na 125. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou také Zlatý pohár, opět pod patronací předsedy Poslanecké sněmovny, a také hojně navštěvovaný Apetit festival, který se už v Pardubicích zabydlel.

Změnou v termínové listině je vypuštění červencového Letního dostihového dne, respektive jeho přesunutí zpět na měsíc květen tak, jak to bývalo v dřívějších sezonách. O prázdninách pak bude dostihové závodiště hostit závody spřežení a soutěže všestrannosti včetně Mistrovství ČR družstev.

Dostihových dnů bude celkem deset, vypisováno ale bude zřejmě jen osm dostihů pro každý mítink. „Pravděpodobně největší změnou je sobotní program před Velkou pardubickou. Místo rovinových dostihů chceme pořádat především překážkové dostihy s tím, že by vrcholem měl být jedničkový dostih. Jsme především překážkové závodiště a domníváme se, že na jiných závodištích mají pro rovinové dostihy přeci jen lepší podmínky. Jednáme ale o podmínkách zachování dostihu pro amazonky a amatéry,“ dodává ředitel Skalický s tím, že samotná 125. Velká pardubická s Českou pojišťovnou se uskuteční 11. října. Součástí prodlouženého víkendu Velké pardubické zůstává páteční Středoevropská dražba anglického plnokrevníka.

„Chtěli bychom se také vrátit ke kdysi oblíbenému atletickému krosu, který se na pardubickém závodišti dříve konal. Předběžně počítáme s termínem 17. října,“ prozrazuje Michael Skalický. Závěr dostihové sezony pak obstará Závěrečný dostihový den a sportovní část termínové listiny uzavřou soutěže všestrannosti a spřežení. „Termínová listina pro příští rok je prozatím v návrhu a nemusí být konečná. Je to ale naše představa, jak příští rok pojmout,“ uzavírá ředitel Dostihového spolku a.s. Michael Skalický.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.