Po zimní přestávce odstartuje nová dostihová sezóna na HIPODROMU MOST

Na rok 2018 si HIPODROM MOST připravil kalendář nabitý významnými dostihy. Již jedenadvacátou sezónu zahájí v sobotu 7. dubna 2018 od 13.00 hodin premiérový Memoriál Jaroslava Podolana. Muž, který vybudoval jezdecké středisko ve Svinčících a velkou měrou přispěl také k vystavění mosteckého hipodromu, si tuto poctu bezpochyby zaslouží.

V květnu se uskuteční Jarní cena města Mostu – 18. Memoriál Dr. Frankenbergera, v jehož posledním ročníku zvítězil budoucí vítěz Českého derby, ryzák Joseph ze stáje Dr. Charvát. Nad tímto dostihovým dnem již tradičně převzali záštitu paní Ivana Zemanová, první dáma České republiky a pan Jan Paparega, primátor města Mostu.

Měsíce červen a červenec budou patřit 38. Ceně Jezdectví a dostihům PMU (Pari Mutuel Urbain, největší francouzská sázková kancelář), které představují výjimečnou příležitost získat pro české dostihy tolik potřebné finanční prostředky. Oba dostihové dny PMU budou satelitně přenášeny pro online i offline sázení do Francie. Při premiéře v roce 2017 se na mostecké dostihy prosázelo €762 720 (přibližně 20 500 000,- Kč) během několika málo hodin. Do České republiky z tohoto sázkového obratu putuje nezanedbatelný finanční obnos.

Poslední srpnový víkend lze nazvat oslavou dostihového sportu. Velká mostecká steeplechase 2018, 21. Velká letní cena Ústeckého kraje a 97. Svatováclavská cena. Na výhrách bude v tento den rozděleno více než 1 000 000,- Kč. Na tyto tři významné dostihy se můžete těšit v jeden den. Zapište si do kalendáře sobotu 25. srpna 2018. Stejně jako v minulém roce bude připraven bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Záštitu nad tímto významným dnem tradičně převezme pan Oldřich Bubeníček, hejtman Ústeckého kraje.

Sezónu 2018 v měsíci říjnu uzavře jubilejní 80. Cena zimního favorita, nejvýznamnější tuzemský dostih pro dvouleté koně s dotací 550 000,- Kč a 93. Českomoravská cena, dostih prestižní první kategorie na 1 400 metrů.

HIPODROM MOST je také významným volnočasovým centrem mosteckého regionu, které poskytuje široký výběr aktivit pro děti i dospělé, pro odpočinek i aktivní trávení volného času. Areál nabízí projížďky na koních pro začátečníky i pokročilé, skvěle vybavené dětské hřiště, 3 400 metrů dlouhou profesionální in-line dráhu, hřiště na atraktivní hru Fotbalgolf nebo griloviště. Otevírací doba v hlavní sezóně (duben až říjen) je denně od 10.00 do 21.00 hodin.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.