Prezident Václav Klaus opět zavítá na dostihové závodiště Velká Chuchle

Přesně pět let po své historické první návštěvě bude prezident České republiky Václav Klaus opět přítomen slavnostnímu zakončení dostihové sezóny. V neděli 2. listopadu od 12 hodin se na závodišti v Praze-Velké Chuchli koná letošní závěrečný dostihový den, nad nímž opět pan prezident  převzal záštitu a jejž také popáté osobně navštíví. Hlavním bodem programu je již 89. ročník Ceny prezidenta republiky CK Martin Tour, dostihu, který má na chuchelské dráze nejdelší tradici.

Václav Klaus při předávání cen, 2005, klisna Ketty Sharp.

Václav Klaus se Ceny prezidenta republiky poprvé zúčastnil 2. listopadu 2003 a po dlouhých 72 letech byl prvním prezidentem, který ve své funkci chuchelské dostihy navštívil a navíc se stal vůbec první hlavou státu, která zhlédla a dekorovala vítěze Ceny prezidenta republiky (T. G. Masaryk v květnu roku 1931 navštívil Chuchli u příležitosti Čs. derby).

Jedna archivní lahůdka pro naše čtenáře :o)

 

Václav Klaus pak v tradici návštěv Ceny prezidenta republiky pokračoval i v následujících letech 2004, 2005 a 2006, pouze v loňském roce, kdy termín konání tohoto dostihového dne připadl přesně na den státního svátku (28. října) jej pan prezident z pracovních důvodů nemohl osobně sledovat.
 
Letošní účastí tedy Václav Klaus navazuje na své předchozí čtyři návštěvy, čehož si pořadatelská společnost TMM i Jockey Club České republiky velice váží a přejí panu prezidentovi, sponzorům, hostům a divákům nedělního programu příjemný dostihový zážitek.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.