První zářijovou neděli na dostihy do Velké Chuchle!

První neděli v září se v Auto Hase Parku ve Velké Chuchli v rámci XIV. dne metropolitní sezony poběží Gerschův memoriál (Velká cena Fondů Conseq Invest). V juniorském testu s nejdelší tradicí se střetne sedm dvouletých koní. A také na programu dne je sedmička - tedy sedmička rovinových dostihů, v nichž se představí 77 koní a 30 jezdců. Pro koho budou sedmičky šťatsné se dozvíte v neděli od 14 hodin. Jiří Zlámaný vás seznámí se startovními poli.

Chardonney Tcheque v tuzemské premiéře

V hlavním dostihu dne bude největší pozornost upřena na „malého Shamalgana“, neboli polobratra (stejná matka, jiný otec) nejvýkonnějšího českého koně současnosti, bronzového z francouzské Velké jarní ceny a účastníka francouzského derby (Shamalgan při vítězství v loňské Ceně zimního favorita – viz foto). Zmíněný CHARDONNEY TCHEQUE je svěřencem nejzkušenějšího chuchelského kouče Tomáš Šatry a stáj Dr. Charvát už úspěšně reprezentoval v italském Meranu, kde v polovině srpna vítězně debutoval. První tuzemský start syna výborného sprintera One Cool Cat (jako dvouletý vyhrál dva dostihy nejvyšší kategorie Gr.1 - National Stakes, Phoenix Stakes) je očekáván s velkým zájmem, v sedle bude mít žokeje Jiřího Chaloupku. Velice pozitivní dojem zanechal při své vítězné červencové premiéře v Karlových Varech také další účastník nedělního vrcholu Enrico. Exteriérově výrazně nadprůměrný syn vítěze Gran Criterium 2001 a druhého z irského derby 2002 Sholokhova je svěřencem Grzegorze Wroblewskiho a členem letos úspěšné juniorské kolekce DS Pegas, v dostihu jej povede žokej Dušan Andrés. Dalším mužem, jehož dvouletí v této sezóně sbírají první místa, je lídr trenérského šampionátu Václav Luka ml. a ten posílá na start syna populární rodičovské dvojice, klasických vítězů středoevropského formátu Ray of Lighta a Vapety. Ryzák Vermillion debutoval už v květnu lehkým zásahem v Ceně značky BRASA (dostihu seriálu Schaumann) a podruhé se v Praze představil při derby-odpoledni, kdy obsadil druhou příčku v cíli Ceny polských vítězů derby.

Potřetí na centrální dráhu nastoupí reprezentant Stáje Mikon, patřící jeho chovatelům manželům Michalcovým, desetitýdenní odmlce, poprvé bude mít v sedle žokeje Milana Zatloukala. Ze sedmičky startujících čtvrtým koněm, jenž již dokázal vyhrát, a první z tandemu klisen v poli, je rovněž nejen českou rodačkou ale i zástupkyní stáje svého chovatele. Hnědka Petruška v polovině léta proměnila ve vítězství debut na karlovarské dráze a pod aktuálně velmi úspěšným žokejem Tomášem Lukáškem nastoupí ke druhému startu v kariéře do dostihu, jejž před devíti lety její matka Pomada dokázala vyhrát.
V testíku, který před sedmi týdny na západě Čech vyhrál Enrico, debutoval čtvrtým místem syn osminásobného německého grupového vítěze (z toho třikrát Gr.1) Monsuna v majetku Ardaka Amirkulova Sary Shayan, Kouč Arslangirej Šavujev do sedla tmavého hnědáka, jehož polosestra byla v Německu mílařkou listed-úrovně, ale praví bratři jsou vytrvalci, tentokrát angažoval jezdce Petra Foreta.

Zbylá dvojice startujících, českých odchovanců, jež povedou dva nejúspěšnější z letos vyučených žákovských jezdců, bude podle dosavadních indicií usilovat o zisk nejnižší majitelské prémie. Valach Flame Vario (Orling, Verner) při debutu uzavřel pětičlenný doběh mosteckého dostihu nezvítězivších, klisna Creditka (Žďárský Z+Z, Vraj) zahájila kariéru před čtrnácti dny osmým místem ve Slušovicích.
(Startovní listiny)
(Kompletní kurzová nabídka)

Další program
14:00 – Cena SWING (IV. k., 1800 m)
V dostihu amatérů má šanci na druhý životní triumf spolehlivá Sordia v sedle s šampiónkou příslušné jezdecké kategorie.
14:30 – Cena Fondů ING (III. k., 1400 m)
Čtrnáct dvouletých koní bude usilovat o první životní triumf, premiéru absolvuje syn vítěze anglického Derby 2005 Rabbit Motivator.
15:00 – Cena EBF (III. k., 1400 m)
V dostihu nezvítězivších tříletých se po zdravotní pauze na dráhu vrací osmý z Velké jarní ceny Holdingu Rabbit CZ Jazz Baron.
16:00 – Cena OVB Allfinanz (IV. k., 1400 m)
Na scénu čtvrté kategorie nastoupí s ambicí na druhý životní triumf pětiletý Black, vloni pátý v Českomoravské ceně.
16:30 – Cena Fondů Franklin Templeton (hdcp III. k., 1200 m)
Ve sprinterském handicapu by na premiérové vítězství mohla zaútočit tříletá Bright Crystal.
17:00 – Cena Fondů Parvest (hdcp III. k., 2400 m)
Čtyřletá dcera vítězky Oaks z roku 1995 Playlet Pocta se z překážek vrátila na roviny a po minulém snadném zásahu ve Slušovicích může přidat další výhru v Praze.

AUTO HASE PARK dětem
Zvláštní pozornost je věnována nejmenším dostihovým divákům: také při derby-odpoledni se děti budou moci zdarma svézt na populárních ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi a dále se bavit v dětském koutku "Hříbátka", situovaném do přízemí sázkové haly. Právě "Hříbátka" vstoupila do letošní sezóny zcela v novém a od prvního dostihového dne roku zde probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a soutěže o ceny z nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS.

Dostihové suvenýry z AUTO HASE PARKU
Pro všechny své návštěvníky AUTO HASE PARK Velká Chuchle také v nově otevřeném infocentru (přízemí sázkové haly) nabízí nejen celou řadu suvenýrů, ale také si zde lze obohatit domácí “dostihovou knihovničku”. V současné nabídce jsou trička s obrázky trojice poníků, pohlednice s portréty špičkových českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, velkoformátový plakát držitele titulu Kůň roku 2009, hřebce Age of Jape, knihy, hračky, jiné dárkové předměty, ale i ročenky, přehledy plemeníků a další tiskoviny Jockey Clubu, či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT.
 
ZAČÁTKY DOSTIHOVÝCH ODPOLEDNÍ V SEZÓNĚ 2010
duben - září    14:00
říjen    13:00
listopad    12:00


VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2010
Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod)    zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu    120 Kč
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu na DERBY-DEN (27.6.2010)
Součástí této vstupenky je Dostihový program.    200 Kč
Celoroční vstupenka (permanentka)
Tato vstupenka platí na všechny dostihové dny sezóny 2010 pořádané v Praze-Velké Chuchli společností TMM.    600 Kč
Klub Patriot
Celoroční zlevněná vstupenka pro seniory (věk v roce 2010 - 60 let a více).    250 Kč
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem    zdarma
Mládež do 18 let, studenti, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz  60 Kč

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.