Sezona ve Velké Chuchli odstartuje již za dva měsíce

Sezóna 2019 bude ve Velké Chuchli jednou z nejdelších za poslední roky a přinese řadu novinek. Kromě výstavby kryté jízdárny, nové haly a dalších plánovaných investic ve výši 30 milionů korun to budou také parkurové závody. První dostihy se uskuteční v neděli 7. dubna, závěrečný den cvalové sezóny pak proběhne v sobotu 9. listopadu.

Pestrý rok 2019

Celkem nás letos ve Velké Chuchli čeká čtrnáct dostihových dnů a čtyři víkendy jsou věnovány parkurům. Portfolio koňských sportů dále tvoří klusácké dostihy a turnaje v polu.

 

Termínovou listinu najdete zde.

 

Vrcholy Derby a EJC

Ze 109 plánovaných dostihů jich plných 23 má status nejvyšší kategorie. Největšími dostihovými akcemi budou derby-den (22. června), v jehož rámci se uskuteční hned pět "jedničkových" zkoušek a pátý ročník Evropského poháru žokejů (EJC, 28. září), při němž hvězdní zahraniční jezdci změří síly také ve čtveřici dostihů elitní třídy.

 

Do Derby 41 přihlášek

Nominace podalo celkem 23 trenérů. Po třech zástupcích má v seznamu hned šestice koučů (rekordman v počtu derby-triumfů /7/ František Holčák, čtyřnásobný vítěz Českého derby Arslangirej Šavujev, dřívější vícenásobní trenérští šampióni Allan Petrlík a Václav Luka, aktuální šampiónka Helena Vocásková a také dosud nepříliš známá trenérka Jana Nováková), ze zahraničí dorazily dvě přihlášky, od rakouských trenérů Tamary Richter a Emmericha Schweigerta.

Mezi adepty nechybí kompletní pětice nejlepších z loňské Ceny zimního favorita King Archie, Manoamano, Filip, Angkor Wat, Big Ben a vítěz Pražského zimního favorita Chiouboucar. Přihlášeno bylo 35 hřebců a šest klisen, jedenáct uchazečů zastupuje domácí chov, třicet je narozených v zahraničí.

Oproti loňskému ročníku Českého derby bylo letos k prvnímu termínu podáno o pět přihlášek více a nárůst počtu zájemců byl zaznamenán také u dalších dvou dostihů Klasické trojkoruny: do Velké jarní ceny (11. května) míří 29 aspirantů (vloni při lednové uzávěrce o šest méně) a do St Leger (8. září) je přihlášeno 47 koní, což je dokonce o dvanáct více než vloni.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.