Sixteen favoritem druhé kvalifikace

Na závodišti v Pardubicích se v sobotu 12. června koná dostihový mítink Polský den. Mimořádně začíná až v 15.00 hodin. Ve svém programu má devět překážkových dostihů. Jejich vrcholem bude druhá kvalifikace pro 120. Velkou pardubickou České pojišťovny, která se poběží jako Velká cena Paramo – Memoriál majora Miloše Svobody.

Na startu steeplechase cross country na 5800 metrů se sejde velice kvalitní pole patnácti startujících. Favoritem by neměl být nikdo jiný, než dvojnásobná vítězka Velké pardubické České pojišťovny, bělka SIXTEEN, i když její jarní výsledky nebývají z nejlepších. Po dlouhé odmlce způsobené zraněním se v jejím sedle objeví žokej Josef Bartoš, kterého u nás letos v akci uvidíme poprvé, jistě je dostatečně nažhaven a bude se snažit dosáhnout co nejlepšího výsledku.
Favority budou i BREMEN PLAN (ž.Kousek) a ISAR (Sovka), kteří v prvním kvalifikačním dostihu neuspěli, když první jmenovaný udělal na Francouzském skoku chybu a měl pád a přes něho skončil na zemi jeho tréninkový kolega.
PROFIL je vítězem tohoto dostihu v loňském roce, tentokráte vystřídá v jeho sedle Michala Köhla neméně zkušený žokej Luboš Urbánek.
DEL SOLE (žk.Váňa J.,ml.) byl loni druhý, SIXTEEN (ž.Bartoš) třetí a MR LAND (Složil), vítěz letošní Úvodní cross country, čtvrtý.
PROFIL, DEL SOLE, MR LAND a také POCCI (Korpas), TERESINA (ž.Novák) a TRESH (Dušek) mohou sehrát významnou roli v závěrečném účtování i v sobotním dostihu.
Bez šancí není ani KORINKA (ž.Kašný). Ostatní se budou jen obtížně prosazovat proti výše jmenovaným, překvapit by mohl veterán HIRSCH (ž.Myška).
Pole doplňují IL EN REVE (Kocman), LIRAIN (Hrudka), RUBÍN (Růžičková) a SAGWAN(ž.Mátl).
Dostihem I. kategorie bude v sobotu také Červnová cross country Válečníka na 3300 metrů, která se poběží jako Cena Ministerstva zemědělství a rozvoje venkova a Polského klubu koňských dostihů.
O´KEY (ž.Myška) je loňským vítězem Poplerova memoriálu a loni vyhrál i zářijovou generálku na stejné trati. Měl by být největším favoritem dostihu. URSAN (ž.Kašný) byl loni v Poplerově memoriálu druhý a BAMBINO (Sovka) pátý.
Na přední příčky je zde ale několik velice atraktivních startujících. LUCULUS (Šimůnek) a MIRAINO (Liška) již mají dostatek zkušeností s pardubickými krosy a měli by bojovat vpředu, naopak skvělí GONT (žk.Váňa J.,ml.), CHARCCARI (Korpas), KELV (ž.Faltejsek) a TEREBESZ (ž.Kousek) běhali většinou rychlostní disciplíny a je otázkou jak se jim bude líbit v oranicích. Především první dva jmenovaní by měli bojovat o vítězství.
Klasická steeplechase II.kategorie na 4400 metrů bude přípravou na Zlatý pohár, který se poběží za dva týdny, poslední červnovou sobotu. Pod názvem Cena hřebčína Moszna-chovatele Tiumena, se představí jedenáct koní a jezdců. Z této sestavy je těžké si představit, kdo by mohl za dva týdny Royal Mouginsovi a spol. konkurovat. O vítězství by měli bojovat SHERENTO (ž.Bartoš), PERIKLES (žk.Váňa J.,ml.), LIFE IS LIFE (ž.Kousek) a CABERNET (ž.Faltejsek), také FANTASTYKA (Tůma Petr), MARACANT (ž.Urbánek) a NOVOLARI (Kratochvíl) by mohli být vpředu. První jmenovaný běhal poslední dva roky pouze v zahraničí, v Meranu dokázal i zvítězit. CABERNET zde byl v květnu druhý v cross country, LIFE IS LIFE byl v Prvomájové steeplechase v Lysé pátý, nejlepší formu mívá ve druhé polovině sezóny. PERIKLES zde byl minule druhý za Kamou a FANTASTYKA čtvrtá v cross country, v loňské podzimní Ceně České asociace steeplechase.
Zajímavé budou i ostatní rámcové dostihy. Úvod bude patřit tříletým proutěnkářům, jejich dostih bude odstartován v 15.00 hodin, kvalifikace je na programu v 19.15 hodin a poslední dostih se poběží v 19.50 hodin, což tady ještě nebylo. Uvidíme, jak se tento harmonogram dostihového odpoledne osvědčí.

Tipy:    
I. TIRAMISÚ – TAMELESS – BEAU
II. LAKREG – READY FOR LIFE – SATER
III. SUN COURT – KLIRENS – MARATH
IV. AMANT DOUX – LAPAJ – INGUS
V. SHERENTO – CABERNET – FANTASTYKA
VI. BASSO – VELBERT – DETERMINACJA
VII. O´KEY – CHARCCARI – GONT
VIII. SIXTEEN – BREMEN PLAN – MR LAND
IX. LERAK – READY FOR SMILE – PERFECT MATE

Připravil: Milan Tůma

 

Pardubice

 


Vizitky startujících ve 2. kvalifikaci na 120. Velkou pardubickou České pojišťovny (Velká cena Paramo – Memoriál mjr. Miloše Svobody)

1 TERESINA (GER)
8 let – ryzka, klisna
Jezdec: ž. Marcel Novák
Trenér: František Zobal
Stáj: Stáj Luka-Mandak
Velice nadějná klisna, která může brzy patřit k elitě našich steeplerů. Před časem startovala většinou na venkovských závodištích, kde získala celou řadu vítězství v menších dostizích. Dvakrát také byla druhá ve Velké netolické steeplechase a tento dostih loni konečně vyhrála. Byla také čtvrtá v Prvomájové steeplechase. Loni startovala čtyřikrát a třikrát dokázala zvítězit, nejprve v již zmíněné Velké netolické steeplechase, potom v dostihu II.kategorie v Kolesách a v srpnu dokázala vyhrát i těžký dostih II.kategorie na pardubické dráze. Sezónu uzavřela čtvrtým místem v Ceně Labe. Letos byla čtvrtá v Úvodní cross country za Mr Landem, Aspirantem a Treshem.

2 DEL SOLE (POL)
8 let – hnědák, valach
Jezdec: žk. Josef Váňa ml.
Trenér: Josef Váňa st.
Stáj: Javor
Předloni v Pardubicích třikrát zvítězil, když po dvou prvenstvích v menších dostizích nedokončil Cenu Vltavy na závěr sezóny vyhrál Závěrečnou steeplechase.
Loni začal výborně, zvítězil v Úvodní cross country a v červnu byl druhý v Memoriálu majora Miloše Svobody, druhé kvalifikaci, ale potom nedokončil srpnový přípravný dostih II.kategorie a ve Velké pardubické byl zadržen před předposlední překážkou. Letos ještě nestartoval.

3 SAGWAN
6 let – hnědák, valach
Jezdec: ž. Bohuslav Mátl
Trenér: Zdeněk Seménka
Stáj: Inpost Uherské Hradiště
Předloni získal několik umístění v menších dostizích a v Pardubicích vyhrál dostih IV.kategorie. Loni startoval pětkrát, vždy v Itálii, v Trevisu byl nejprve druhý a potom zvítězil, v Meranu byl třetí, druhý a opět třetí. Letos ještě nestartoval.
 

4 POCCI(GER)
10 let – ryzák, hřebec
Jezdec: Jan Korpas
Trenér: Josef Váňa st.
Stáj: Rennstall Darboven
Předloni v Pardubicích v srpnu vyhrál dostih III.kategorie, potom zářijovou kvalifikaci a v Ceně Labe byl po protestu třetí. Loni startoval čtyřikrát, v květnové kvalifikaci získal třetí místo, v srpnu v Kolesách dostih nedokončil, když ztratil podkovu a byl zadržen. V zářijovém kvalifikačním dostihu podal spolehlivý výkon a získal třetí místo. Ve Velké pardubické byl pátý, když do cílové rovinky točil jako první společně s Numero Due a zdálo se v tomto okamžiku, že by mohl i zvítězit. Nakonec jej předstihlo několik soupeřů a byl klasifikován jako pátý. Letos první kvalifikační dostih nedokončil, když ztratil jezdce na Havlově skoku.

5 PROFIL
10 let – hnědák, hřebec
Jezdec: ž. Luboš Urbánek
Trenér: MVDr. Jiří Janda
Stáj: Mikrop Čebín-Sunnyfarm
V roce 2007 zvítězil v Závěrečné steeplechase a následujícího roku měl neúspěšnou sezónu, když při třech startech ani jednou neuspěl. Loni zahájil koncem května čtvrtým místem v dostihu II.kategorie a potom překvapivě po skvělém výkonu zvítězil v kvalifikačním Memoriálu majora Miloše Svobody, kde porazil celou řadu výborných koní, za ním proběhli cílem Del Sole, Sixteen, Mr Land, Welldancer a další. Ve Velké pardubické patřil k favoritům, ale dostih dokončil až jako desátý. Letos ještě nestartoval.

6 RUBÍN
8 let – hnědák, valach
Jezdkyně: Martina Růžičková
Trenérka: Martina Růžičková
Stáj: Orling
Velmi dobrý překážkář, který má na svém kontě řadu předních umístění, většinou v menších dostizích. Předloni byl pátý v Ceně Labe. Loni při pěti startech byl nejprve v květnu v Pardubicích pátý v dostihu III.kategorie a potom dokončil Memoriál majora Miloše Svobody jako dvanáctý. Po dvou neúspěšných startech byl koncem října na mostecké dráze druhý v dostihu IV.kategorie. Letos zde byl na úvod sezóny druhý v dostihu III.kategorie za vítězným Bandytou, když porazil solidní steeplery Roosevelta a Kasjera.

7 BREMEN PLAN (POL)
7 let – hnědák, hřebec
Jezdec: ž. Jiří Kousek
Trenér: Radek Holčák
Stáj: Nýznerov
Patří k nejlepším od prvních startů v překážkových dostizích. Již jako tříletý zvítězil v Pardubicích ve Zlaté sponě tříletých proutěnkářů, předloni vyhrál Cenu Vltavy a loni Cenu Labe. V loňské sezóně startoval v Pardubicích čtyřikrát od nejnižších kategorií a třikrát zvítězil. Je to velmi nadějný steepler a mohl by časem slavit úspěchy i ve Velké pardubické. Letos se poprvé představil v prvním kvalifikačním dostihu, Velké ceně města Pardubice, kterou po pádu na Francouzském skoku nedokončil.

8 MR LAND
11 let  - hnědák, valach
Jezdec: Pavel Složil
Trenér: Pavel Složil
Stáj: KOTERO
Výborný a spolehlivý překážkář má ve své bilanci celou řadu cenných umístění a třikrát dokázal i zvítězit. Všechny triumfy dosáhl na pardubické dráze. Předloni se zapsal do listiny vítězů Úvodní cross country. Z nejcennějších umístění jmenujme třetí a čtvrtá místa z kvalifikačních dostihů, byl třetí v Ceně Labe, čtvrtý v Ceně Vltavy, druhý ve Velké benešovské steeplechase, třetí v Prvomájové steeplechase a také šestý a třináctý ve Velké pardubické. Loni startoval pětkrát, vždy v Pardubicích, nejprve byl druhý v dostihu II.kategorie, potom čtvrtý v kvalifikačním, v srpnu opět čtvrtý ve II.kategorii a v září čtvrtý v dalším kvalifikačním dostihu. Sezónu zakončil třináctým pořadím ve Velké pardubické. Bude patřit k favoritům dostihu. Letos si zde zopakoval vítězství v Úvodní cross country, když porazil Aspiranta, Treshe a Teresinu.

9 HIRSCH
14 let – hnědák, valach
Jezdec: ž. Jaroslav Myška
Trenér: Stanislav Popelka ml.
Stáj: EŽ Praha a.s.
Čtrnáctiletý veterán, který startoval 43x v překážkových dostizích, 4x dokázal zvítězit a 21x se umístil. Všechna vítězství získal na pardubické dráze, první v roce 2002. Nejcennějšího výsledku dosáhl předloni, kdy byl druhý ve Velké pardubické, rok předtím byl čtvrtý v Ceně Vltavy. V loňském roce při čtyřech startech získal páté místo v Závěrečné steeplechase, když předtím třikrát neuspěl, Velkou pardubickou po pádu na Taxisu nedokončil. Letos startoval jednou na pardubické dráze a v dostihu III.kategorie byl druhý za Alma Atou, když porazil Juventuse a Marku.

10 SIXTEEN (FR)
10 let – bělka, klisna
Jezdec: ž. Josef Bartoš
Trenér: Josef Váňa st.
Stáj: Jaroslav Bouček Buc-Film
Jako tříletá byla čtvrtá v Oaks. Na překážkách se jí zvláště na podzim v Pardubicích velice daří. V roce 2005 byla druhá za Ligretou v Ceně Vltavy, o rok později zvítězila v Ceně Labe a v letech 2007 a 2008 zapsala své jméno do listiny vítězů Velké pardubické, když ve druhém případě proběhla sice cílem jako druhá za Amant Grisem, ale ten byl poté diskvalifikován. Loni startovala třikrát. V červnovém kvalifikačním dostihu byla po taktické chybě třetí za Profilem a tréninkovým kolegou Del Sole. Dlouho se držela na konci pole a přišla s finišem pozdě, i když ten byl opět drtivý, ale stihla pouze třetí místo. Od vítězství jí dělila necelá délka. Srpnovou kvalifikaci pak vyhrála suverénně a pasovala se do role favorita podzimního vrcholu. Hattricku ale nedosáhla. Ještě před zatáčkou do cílové rovinky se zdály být její šance mizivé, s menším náskokem vedli Pocci a Numero Due a vpřed se dral Tiumen. Nakonec dlouhým finišem vybojovala druhé místo za překvapujícím vítězem Tiumenem a nechala všechny ostatní za sebou. Letos ještě nestartovala.

11 KORINKA
9 let - tm. hnědka, klisna
Jezdec: ž. Pavel Kašný
Trenér: Stanislav Popelka ml.
Stáj: EŽ Praha a.s.
Dvojnásobná vítězka Velké benešovské steeplechase. V posledních letech běhá většinou velké dostihy, kde se mezi absolutní špičkou výrazněji neprosazuje, ale sbírá cenná umístění. Je velice spolehlivá. Loni podruhé zvítězila v již zmíněné Velké benešovské steeplechase a v Pardubicích byla pátá v zářijovém kvalifikačním dostihu a o měsíc později získala pod několikanásobným italským šampionem Raffaelem Romanem třetí místo v Ceně Labe, za Bremen Planem a Isarem. Letos byla v dubnu druhá v hlavním dostihu v Radslavicích za Kobuzem a první kvalifikační dostih nedokončila, když po nečistém doskoku ztratila jezdce na Hadím příkopu.

12 LIRAIN
9 let – ryzák, valach
Jezdec: Jaromír Hrudka
Trenér: Jaromír Hrudka
Stáj: H&H Hrudka
Bratr slavného Lisharpa běhá většinou velké těžké dostihy, kde třídou na své soupeře nestačí a často končívá v poli poražených. V roce 2007 byl pátý v Ceně Vltavy. Loni při osmi startech pět dostihů nedokončil, byl druhý v hlavním dostihu v Radslavicích, třináctý a sedmý v kvalifikačních dostizích. Loňskou Velkou pardubickou nedokončil a na trati zůstal i při svém listopadovém startu v anglickém Cheltenhamu. Letos byl pátý v Radslavicích a minule zde v Pardubicích třetí v dostihu IV.kategorie za Cupidem a Rooseveltem, když předvedl nevídaný závěr z beznadějné pozice daleko za polem.

13 ISAR(GER*)
9 let – hnědák, valach
Jezdec: Josef Sovka
Trenér: Radek Holčák
Stáj: ZZN Polabí-Luka
Skvělý a spolehlivý steepler, loni byl při šesti startech třikrát druhý a dvakrát třetí. Nejcennější jsou jeho dvě druhá místa z Pardubic, když v srpnu byl druhý v cross country II.kategorie za Teresinou a v Ceně Labe za Bremen Planem, předtím byl třetí ve Velké netolické steeplechase a v Albertovské cross country. Letos absolvoval ve velkém stylu Prvomájovou steeplechase v Lysé nad Labem, kde byl druhý za vítězným Mandarinem. Potom se představil ve Velké ceně města Pardubice, kde na Francouzském skoku upadl přes ležícího Bremen Plana.

14 IL EN REVE(FR)
12 let – hnědák, valach
Jezdec: Jakub Kocman
Trenér: Ing. Milan Theimer
Stáj: Architekti 75
Za kariéru má třicet dva startů v proutkách, z toho dvakrát zvítězil a jedenáctkrát se umístil a ve steeplechase startoval 38x, čtyřikrát zvítězil a šestnáctkrát se umístil. Předloni startoval dvanáctkrát, čtyřikrát se umístil. Loni dvakrát v proutkách bez umístění a ve steeplechase třikrát, koncem května byl v Carmellu druhý v dostihu na 6000 metrů. V barvách Albionu startoval v loňské Velké pardubické, kterou dokončil jako poslední, osmnáctý. Potom u nás zůstal a přešel do majetku tuzemských vlastníků. První letošní kvalifikační dostih nedokončil, když byl po Velkém vodním příkopu zadržen.

15 TRESH
10 let – hnědák, valach
Jezdec: Josef Dušek
Trenér: Josef Kolář
Stáj: Marpet-Kolář
Ve své kariéře startoval sedmnáctkrát, třikrát zvítězil a osmkrát se umístil, vždy pouze na pardubické dráze. Již jako mladý steepler se projevoval velice nadějně a dosahoval výborných výsledků. Zranění potom ale přibrzdilo jeho úspěšnost. Předloni byl v Úvodní cross country čtvrtý a na podzim pátý v Ceně Vltavy. Loni startoval pouze dvakrát, první dostih nedokončil a poté si zopakoval páté místo v Ceně Vltavy. Letos již startoval dvakrát, v Úvodní cross country byl třetí za Mr Landem a Aspirantem a koncem května druhý v dostihu II.kategorie za Universe Of Gracie.

Připravil: Milan Tůma

 

Pardubice

 

 

Polský den: komentáře a tipy k jednotlivým dostihům

15:00 - Cena hřebčína Albertovec
(proutěné překážky IV. kategorie pro 3leté koně na 2800 m o 50 000 Kč)
TIRAMISÚ zde byl minule druhý, BEAU šestý, PERLA sedmá, TAMMYRAY devátý a KIER jedenáctý, ostatní na proutkách debutují. Favoritem by měl tedy být TIRAMISÚ, který předvedl velice pěkný výkon. U ostatních se dát očekávat zlepšení. Z debutantů prokázal na rovině dobrou třídu TAMELESS, překvapit by mohli INCOME nebo ELDORADO.
Tip: TIRAMISÚ – TAMELESS – BEAU
Překvapení: ELDORADO

15:35 - Cena polských hřebčínů anglických plnokrevníků - hřebčín Kozienice, hřebčín Krasne
(steeplechase cross country III.kategorie pro 5leté a starší koně na 4500 m o 80 000 Kč)
Bývalá vítězka Derby READY FOR LIFE zde již letos zvítězila, ale bylo to v menším dostihu. V dnešní konkurenci to bude mít těžší, LAKREG, DERBY SHARP, SATER a DOBYVATEL patří k dobré třídě. Před léty skvělý BEJRUT se pro zranění v posledních letech neměl možnost ukázat v nejlepším světle. Vpředu by mohli být ORPHEE DES BLINS, WODAN, nebo slovenští CHARRIOT a OCTON. Překvapit by mohli NIKASKA nebo Mandarinův bratr MONDEO, který toho ze zdravotních důvodů v posledních letech moc nenaběhal, ale svěřenci trenéra Stanislava Popelky zde letos předvádějí výborné výkony.    
Tip: LAKREG – READY FOR LIFE – SATER
Překvapení: MONDEO

16:10 - Cena Služeb města Pardubic a.s.
(steeplechase cross country IV. kategorie pro 5leté a starší koně na 4500 m o 50 000 Kč)
SUN COURT zde byl v květnu druhý a KLIRENS třetí a oba by měli patřit k nejvážnějším uchazečům o prvenství. MARKA patřila před časem k velkým nadějím a ke špičce, v květnu zde byla čtvrtá, ale stále je hodně vzdálená předchozí výkonnosti. MARATH běhá spolehlivě, v loňské Velké pardubické byl dvanáctý a má již pro letošní rok splněnou kvalifikaci, když v listopadu dokončil dostih v anglickém Cheltenhamu. Mezi špičkou se příliš neprosazuje, ale v tomto dostihu by mohl bojovat i o vítězství. Překvapit může PONTE.
Tip: SUN COURT – KLIRENS – MARATH
Překvapení: PONTE

16:45 - Cena společnosti Léčebné lázně Bohdaneč a.s.
(steeplechase cross country IV.kategorie pro 5leté a starší koně na 4000 m o 50 000 Kč)
Bratr Amant Grise AMANT DOUX již letos v Radslavicích dokázal zvítězit, ostatní se zatím nemají moc čím pochlubit. LAPAJ a LUXOR patřili před časem k dobrým překážkářům, ale dva roky nestartovali. O vítězství by měli usilovat INGUS, LATIMER a DOUBLE CLUB. BRAMANTE je bratrem výborného Baggia a zajímavým debutantem je DIAMOND KING, který patřil k dobré rovinové třídě. Dva roky ale neběhal a na překážkách debutuje, může překvapit.
Tip: AMANT DOUX – LAPAJ – INGUS
Překvapení: DIAMOND KING


17:20 - Cena hřebčína Moszna - chovatele Tiumena
(steeplechase II.kategorie pro 5leté a starší koně na 4400 m o 100 000 Kč)
Dostih by měl být přípravou na Zlatý pohár, ale z této sestavy je těžké si představit, kdo by mohl za dva týdny Royal Mouginsovi a spol. konkurovat. O vítězství by měli bojovat SHERENTO, PERIKLES, LIFE IS LIFE a CABERNET, také FANTASTYKA, MARACANT a NOVOLARI by mohli být vpředu. První jmenovaný běhal poslední dva roky pouze v zahraničí, v Meranu dokázal i zvítězit. CABERNET zde byl v květnu druhý v cross country, LIFE IS LIFE byl v Prvomájové steeplechase v Lysé pátý, nejlepší formu mívá ve druhé polovině sezóny. PERIKLES zde byl minule druhý za Kamou a FANTASTYKA čtvrtá v cross country, v podzimní Ceně České asociace steeplechase.
Tip: SHERENTO – CABERNET – FANTASTYKA
Překvapení: NOVOLARI

17:50 - Cena polských hřebčínů anglických plnokrevníků - hřebčín Golejewko, hřebčín Iwno
(steeplechase IV.kategorie pro 4leté a starší koně na 3900 m o 50 000 Kč)
VELBERT vyhrál v květnu proutky v Lysé a mohl by usilovat o dalších úspěch. Pozornost bude poutat DETERMINACJA, skvělá rovinová klisna, dvojnásobná vítězka Oaks, která má ve své sbírce celou řadu skvělých umístění ve velkých dostizích. Na překážkách debutovala v polovině května v italském Meranu a cílem proběhla až jako jedenáctá. Nyní se od ní očekává zlepšení. Vpředu by měl bojovat BASSO, další bratr skvělého Baggia, LUANDA byla před rokem druhá v menším dostihu v Netolicích, GREISEN má několik umístění v proutkách.
Tip: BASSO – VELBERT – DETERMINACJA
Překvapení: CITY HALL

18:35 - Cena Ministerstva zemědělství a rozvoje venkova a Polského klubu koňských dostihů
(steeplechase cross country I.kategorie pro 5leté a starší koně na 3300 m o 120 000 Kč)
O´KEY je loňským vítězem Poplerova memoriálu a loni vyhrál i zářijovou generálku na stejné trati. Měl by být největším favoritem dostihu. URSAN byl loni v Poplerově memoriálu druhý a BAMBINO pátý.
Na přední příčky je zde ale několik velice atraktivních startujících. LUCULUS a MIRAINO již mají dostatek zkušeností s pardubickými krosy a měli by bojovat vpředu, naopak skvělí GONT, CHARCCARI, KELV a TEREBESZ běhali většinou rychlostní disciplíny a je otázkou jak se jim bude líbit v oranicích. Především první dva jmenovaní by měli bojovat o vítězství.
Tip: O´KEY – CHARCCARI – GONT
Překvapení: KELV

19:15 - Velká cena PARAMO, a.s. - Memoriál mjr. Miloše Svobody (2. kvalifikace pro Velkou pardubickou České pojišťovny)
(steeplechase cross country kategorie NL pro 5leté a starší koně na 5800 m o 200 000 Kč)
Na startu se sejde velice kvalitní pole startujících. Favoritem by neměl být nikdo jiný, než dvojnásobná vítězka Velké pardubické České pojišťovny, bělka SIXTEEN, i když její jarní výsledky nebývají z nejlepších. Po dlouhé odmlce způsobené zraněním se v jejím sedle objeví žokej Josef Bartoš, kterého u nás letos v akci uvidíme poprvé, jistě je dostatečně nažhaven a bude se snažit dosáhnout co nejlepšího výsledku.
Favority budou i BREMEN PLAN a ISAR, kteří v prvním kvalifikačním dostihu neuspěli, když první jmenovaný udělal na Francouzském skoku chybu a měl pád a přes něho skončil na zemi jeho tréninkový kolega.
PROFIL je vítězem tohoto dostihu v loňském roce, DEL SOLE byl loni druhý, SIXTEEN třetí a MR LAND čtvrtý.
PROFIL, DEL SOLE, MR LAND a také POCCI, TERESINA a TRESH mohou sehrát významnou roli v závěrečném účtování i v sobotním dostihu.
Bez šancí není ani KORINKA. Ostatní se budou jen obtížně prosazovat proti výše jmenovaným, překvapit by mohl veterán HIRSCH.
Tip: SIXTEEN – BREMEN PLAN – MR LAND
Překvapení: HIRSCH

19:50 - Cena hřebčína Strzegom
(steeplechase cross country IV. kategorie pro 4leté koně na 4000 m o 50 000 Kč)
LERAK a MOJA SLODYCZ si zde v květnu připsali vítězství, READY FOR SMILE byl třetí, stejně jako KING OF GRACIE a VAKRIA. PERFECT MATE minule získal druhé místo za Lerakem, třetí byl King of Gracie a pátý MERRYN. LINGARRY byla druhá na proutkách v Bratislavě. Překvapit by mohl WARTHOG. Zajímavým debutatnem je DEMON MAGIC, který měl loni na rovině patřit k elitě, ale pro zranění celou sezónu vynechal. Na překážkách se představí poprvé a je s ním třeba počítat.
Tip: LERAK – READY FOR SMILE – PERFECT MATE
Překvapení: WARTHOG

Připravil: Milan Tůma

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.