Spolupráce DS a dostihového klubu

Spolupráce Dostihového klubu a Dostihového spolku je v letošní sezoně na velmi dobré úrovni. Ujistili se o tom prezident klubu Jiří Skalický a předseda představenstva Dostihového spolku Vladimír Tlučhoř, když se o víkendu sešli na pardubickém závodišti na závodech všestrannosti, tzv. military.

Dostihový klub je nedílnou součástí pardubického závodiště už od roku 1994. Za uplynulých 18 let se jeho členové podíleli na řadě aktivit, které závodiště realizovalo. Podporu pardubickým dostihům v letošní i dalších sezonách jménem Dostihového klubu deklaroval jeho prezident Jiří Skalický. „Kapacita klubu je 100 členů a klub je společenstvím příznivců a podporovatelů dostihů. Osobně jsem členem klubu od roku 1995 a současnost i budoucnost dostihů v Pardubicích mne opravdu zajímá,“ řekl Jiří Skalický při setkání s předsedou představenstva Dostihového spolku Vladimírem Tlučhořem. „Přeji si, aby Dostihový klub byl skutečným partnerem závodiště, protože společně můžeme mnohé dokázat. Může jít o finanční podporu dostihů, o vytváření podmínek pro neformální setkávání partnerů a příznivců dostihů a koneckonců třeba i v realizaci různých společenských či charitativních akcí v návaznosti na dostihy a svět koní,“ komentoval spolupráci Tlučhoř.

Skalický s Tlučhořem si v sobotu také společně prošli dostihovou dráhu i kolbiště, na kterém se v sobotu 14. dubna odehrávaly soutěže všestrannosti. A oba vyjádřili uspokojení. „Dostihová dráha prochází postupnou ozdravnou kůrou. Provzdušnili jsme půdu tzv. vetdrainem, následně dráhu pískovali a vyseli novou trávu. Dráha je tak mnohem kvalitnější a měkká, což koním vyhovuje,“ připomněl Tlučhoř. Stejný názor měli také soutěžící, kteří si chválili dobrý povrch jak v dráze, tak na kolbišti. „Dobrá zpráva také je, že se stavitelům trati terénních zkoušek v rámci soutěže všestrannosti podařilo naplánovat dráhu tak, že se minimálně se dotýká dostihových tratí. Podařilo se tak nalézt shodu mezi militaristy a „dostiháky“, kteří si občas stěžovali na ničení dráhy soutěží všestrannosti,“ doplnil Skalický s tím, že tento nový přístup a ochota dohodnout se jasně ukazuje, že závodiště může být maximálně využíváno po celý rok a že se tak Pardubice mohou stát centrem koňského dění.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.