Také dostihovou sezonu ohrožuje počasí

Nejen jezdecké závody ruší počasí - podobně jsou na tom dostihy.  Počasí nepříznivě ovlivňuje povrch dostihových drah i tréninkové podmínky, a třeba v Bratislavě již start sezony posunuli o týden na 14. 4. Ani Velká Chuchle nemá jasno, zda 7. 4. dostihy budou, lepší je to ve Slušovicích, které podle vyjádření na jejich stránkách se startem sezony dne 6. 4. počítají.

Aktualizace 1. 4. 20 HOD: Dostihy o následujícím víkendu nebudou ani ve Slušovicích, ani v Chuchli.

Další informace k posunutému startu sezony zde.

Původní článek:

Klusácké dostihy se v dubnu konat nebudou - a není to kvůli počasí. I když jsme čtenáře časopisu informovali již v únorovém čísle, že dvě klusácké organizace se dohodly a běhat se bude, nakonec k dohodě nedošlo.

Česká klusácká asociace a Český klusácký spolek se snaží neúspěšně najít společnou řeč. Výsledkem je zatím jen poslední vyjádření spolku, že dubnové klusácké dny (6. a 20.) neproběhnou. Úplně znění najdete zde.

Česká klusácká asociace provedla průzkum mezi svými členy, majiteli řádně registrovaných dostihových stájí a koní dne 25.3.2013. Bylly položeny dvě otázky: 1/ Má ČKA podepsat smlouvu mezi ČKA a ČKS v té podobě, jak ji ČKS navrhl? 2/ Jste spokojen s navrženými propozicemi? Odpovědi na otázky spolu s návrhem smlouvy mezi CZETRA a ČEKLUS najdete pod tímto odkazem.

 

Doufejme, že počasí start dostihové sezony umožní. Velká Chuchle bude rozhodovat v úvodu příštího týdne.

A co říká o nejbližším počasí meteopress.cz?

Pondělí 1.4.2013
Oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo déšť se sněhem, nad cca 500 m sněžení. Noční teploty 0 až -4 °C. Denní teploty 2 až 6 °C. Mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Úterý 2.4.2013
Převážně oblačno, ojediněle slabé srážky. Noční teploty -2 až -6 °C. Denní teploty 3 až 7 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Výhled počasí na 3.4. až 6.4.2013
Oblačno, ojediněle slabé srážky. Později od východu přibývání oblačnosti a srážek. Noční teploty +1 až -5 °C, ojediněle chladněji. Denní teploty 2 až 7 °C.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.