Tisková zpráva ke stavu dráhy v Pardubicích

K situaci ohledně stavu dostihové dráhy v Pardubicích vydal Jockey Club tiskovou zprávu: Česká televize ve čtvrtek 21. března ve svých zpravodajských relacích odvysílala reportáž o situaci v cílové rovině pardubického závodiště po odstranění kluziště, které tam bylo umístěno v zimních měsících. Odvysílané záběry vzbudily, nejen ve veřejnosti, obavy o připravenost dráhy na začátek letošní sezóny, která by na tomto závodišti měla být zahájena 8. května.

Podle příslušných ustanovení Dostihového řádu se pořadatel musí starat o řádný stav svého závodiště včetně dostihové dráhy, přičemž je povinen udržovat závodiště v nejlepším stavu tak, aby dostihy byly regulérní a v maximální možné míře bylo zabráněno případným zraněním dostihových koní, jezdců a dalších účastníků dostihového provozu. Řádný stav závodiště je pořadatel povinen kdykoliv prokázat Jockey Clubu ČR, tím, že umožní provedení kontroly pověřeným inspektorům a včas odstraní případné nedostatky, které mu byly vytčeny.

Vzhledem k závažnosti situace budou inspektoři Jockey Clubu ČR průběžně provádět kontroly dráhy, monitorovat situaci, zda je zajištěno, že dostihová sezóna v Pardubicích bude zahájena na regulérní dostihové dráze.

Jockey Club ČR má důvěru ve správce dráhy pardubického závodiště a věříme, že dráha bude připravena ke spokojenosti všech zúčastněných.

V Praze dne 22.3.2019

Jockey Club ČR

 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.