Tři dohlášení koně do 119. Velké pardubické České pojišťovny

Ve čtvrtek 27. srpna byl první možný termín pro dohlášení koní do 119. Velké pardubické České pojišťovny. Seznam uchazečů o start v našem říjnovém vrcholu se rozrostl o tři jména, nyní jich je celkem 59. Z domácích zdrojů se dohlásil devítiletý MONTGOMERY, který v sobotní Velké ceně Skanska a.s. splnil kvalifikační podmínky, když po pěkném výkonu dostih dokončil jako šestý. Dohlášen naopak nebyl třetí z tohoto dostihu, letos skvělý GAWAIN. Ze zahraničí byli dohlášeni italský krasavec FATAL MAC(GB) a francouzský JUFUL TENNIS(FR).

FATAL MAC(GB) startoval ve Velké pardubické již v loňském roce. Podal nadějný výkon, ale po překonání Havlova skoku jej jezdec zadržel a dostih nedokončili. Je to nejlepší italský krosař a jeho jméno bude pokud přijede ozdobou startovní listiny. Letos startoval třikrát, vždy v dostizích steeplechase cross country na dráze v Meranu. Nebyl poražen. 23. května zvítězil pod žokejem Jiřím Kouskem v Premio Anniversario Degli Steeple-Chases D´Italia na 4100 metrů, o polovinu délky před u nás připravovaným LUTIN DES BORDES(FR), třetí byl osm délek zpět náš SAGWAN. 14. června byl v jeho sedle italský šampión Raffaele Romano a o tři délky zvítězili v Cross-Country Inter, Di Merano-Memoriál Paola Meandriho na 5500 metrů, před naší trojicí SAGWAN, GAWAIN a LUTIN DES BORDES(FR). Tímto splnil kvalifikační podmínky účasti ve Velké pardubické. Naposledy se na dráze zatím představil 9. srpna v Premio Raffaele Ammirato na 4100 metrů a pod žokejem Romanem porazil o jednu a půl délky tradičního soupeře LUTIN DES BORDES(FR), třetí byl SAGWAN a čtvrtý další skvělý italský překážkář NOBIL(POL)

Francouz JUFUL TENNIS(FR) startoval ve své dostihové kariéře zatím v pěti dostizích přes proutěné překážky, 21x v cross country a 21x ve steeplechase. V cross country třikrát zvítězil a 13x se umístil, ve steeplechase dvakrát zvítězil a 8x se umístil. Na proutkách má tři umístění. Letos startoval čtyřikrát v cross country. 28. června byl na dráze v Granville čtvrtý v dostihu na 4800 metrů, 14. července v Le Touquet zvítězil v dostihu na 5200 metrů, 2.srpna byl v Granville na 5200 metrů pátý a 15. srpna opět v Granville druhý v dostihu na 4200 metrů. Kvalifikační podmínky pro start ve Velké pardubické splňuje a zdá se, že se jedná o velice kvalitního překážkáře.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.