Ideal Approach poprvé v Praze vítězný

Vítězem vrcholu šesté kapitoly letošní sezóny v Praze-Velké Chuchli, 69. Velké květnové ceny (I. k., 1600 m, 135 tis. Kč) pro čtyřleté a starší koně se stal šestiletý valach Ideal Approach s žokejem Jiřím Chaloupkou. Ten se ve Velké květnové prosadil již počtvrté. Reprezentant stáje Lokotrans, loňský Nejlepší mílař na Slovensku si připsal již sedmé kariérní prvenství, avšak premiérové na pražské dráze.

Svěřenec Luboše Urbánka svůj triumf ozdobil novým rekordem dostihu 1:36,60, kterým o dvanáct setin sekundy překonal loňský výkon Aldara. O půl délky druhý finišoval dvojnásobný premiant Gomba handicapu Master of Gold, nejlepší trojici dotvořil předloňský juniorský šampión Zock.

Rekordní tabulky se měnily i po rámcové Ceně Derby Clubu Prague (1000 m), v níž pětiletá Anitschka časem 58,10 vytvořila nový rekord chuchelského závodiště na nejkratší trati jeden kilometr.

 

 

 

Původní tisková zpráva

Po jarních klasických dostizích pro tříleté koně se v hlavním bodu šestého pokračování metropolitní sezóny, 69. Velké květnové ceně (I. k., 1600 m, 135 tis. Kč) utká pětice předních starších mílařů. Do sedmi dostihů nastoupí 58 koní a 19 jezdců, letos poprvé se představí dvouletí debutanti. Program v neděli 20. května startuje ve 14 hodin, areál závodiště je otevřen již od 12 hodin.

PĚTICE KVALITNÍCH MÍLAŘŮ

Na startu vrcholu programu je sice pouze kvinteto kandidátů, avšak jde o velmi kvalitní sestavu, v níž každý má na kontě jedničkové či zahraniční vítězství (případně obojí) a každý už také alespoň jednou změnil trenéra. Loňský Nejlepší mílař SR Ideal Approach má šanci na zisk prvního pražského triumfu, vloni v září tu sice neuspěl ve Velké ceně Prahy, ale byl druhý v EJC Middle. Duke of Darhorse se velmi dobře uvedl třetím místem ve Velké dubnové ceně, v níž předloňský juniorský šampión Zock skončil sedmý. Zkušený Master of Gold zkraje dubna obhájil loňské vítězství ve sprinterském Gomba handicapu, jehož cílem sedmý procválal Lexceed, který se vracel po roční přestávce.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.