V. den metropolitní sezóny: 63. Jarní cena klisen KåKå CZ s. r. o.

Po prvomájovém intermezzu pokračuje dostihová sezóna v AUTO HASE PARKU Velká Chuchle 8. května pátou kapitolou a zároveň prvním klasickým dostihem roku – do 63. Jarní ceny klisen KåKå CZ s.r.o. (listed, 1600 m, 600 tis. Kč) nastoupí patnáct účastnic. Celkem je na startovních listinách 98 koní a 34 jezdců, první z osmi dostihů startuje tradičně ve 14 hodin. Doprovodný program tvoří opět módní přehlídka značky Magic Helena a také dětský pořad Cesta kolem světa.

Naplní Dorotka tentokrát roli favoritky?

Pozice favoritky 63. Jarní ceny klisen KåKå CZ je vyhrazena vítězce Ceny České spořitelny – Memoriálu Rudolfa Deyla, jíž se jistě o tři a půl délky stala hnědka Dorotka, hájící barvy DS Pegas svého chovatele Jiřího Trávníčka. Kurz na vítězství svěřenkyně Grzegorze Wroblewskiho byl vypsán ve výši 2,25:1, v sedle klisny bude aktuálně nejmladší český žokej Petr Foret, který by se, narozdíl od trenéra i majitele, dočkal prvního klasického triumfu v kariéře (ideálního to dárku k dvaadvacátým narozeninám, jež oslaví příští pátek). Dubnový výkon favoritky a zejména její zrychlení v cílové rovině byly imponující, nicméně jedna statistická zajímavost hovoří proti Dorotce: z pěti dosavadních startů se prosadila třikrát, ale ještě nikdy nedostála roli první sázkové šance - když měla nejnižší kurz, nevyhrála, naopak, pokud byl favoritem dostihu někdo jiný, zvítězila ona.

Aby tato řeč čísel byla zachována, a také aby pošesté z posledních deseti ročníků dostihu vyhrála druhá favoritka nebo klisna z tzv. sázkového druhého sledu, o to se budou snažit především „zbylé medailistky“ z přípravné zkoušky Kolymbia (Dr. Charvát, Velek, 5,5:1) a Velvet Force (Scuderia Merano-Váňa, ž. Šafář, 4,5:1). Váňova hnědka je mírně preferována, sice před třemi týdny skončila o tři čtvrtiny délky třetí, ale nesla o kilo a půl více, zatímco teď budou hmotnosti srovnány. Také pro jejich jezdce by nedělní výhra byla první na klasické scéně.

V loňské edici Jarní ceny klisen obsadily první dvě příčky aktérky, které startovaly bez předchozí sezónní rozcvičky, a takové duo nastoupí i nyní. Shodou okolností s dvěma nejnižšími čísly to jsou držitelka titulu Nejlepší dvouletá klisna roku 2010, vítězka Pardubické zimní královny Matter for Love (Hugo-Kub, ž. Lukášek, 6:1) a premiantka srpnové Ceny Masise Nina Directa (Hřebčín Křenek, ž. Chaloupka, 8:1).

Vstupní kurz pod deset ku jedné obdržely od bookmakerů ještě dcera čtyřnásobné klasické vítězky (včetně Jarní ceny klisen) z roku 2004, čtvrtá z trialu Anjou (Wrbna Racing, ž. Pavlíček, 6:1) a zimní britská posila kouče Šavujeva Ransom Request (KSK Nurbek, 7:1), jež v Deylově memoriálu po aktivním průběhu skončila až osmá, a v jejímž sedle Ingrid Koplíkovou vystřídá žokej Gary Hind.

Další kandidátky jsou seřazeny ve druhé polovině nabídky: 10:1 stojí překvapivá vítězka Ceny zimní královny Rabbit Motivator (Rabbit Trhový Štěpánov, Vraj), 12:1 mají kurz pátá z předzkoušky Brittany (Lokotrans, ž. Zatloukal) a novicka na nejvyšší scéně Wahida (Vamar, ž. Lopez), 20:1 jsou nabízeny autorka rychlé první poloviny Memoriálu Deyla a v jeho cíli šestá La Stessa (AG, ž. Radek Koplík), tamtéž devátá a Beautiful Directa (Quartis-Zámecký Vrch, ž. Andrés), druhá zástupkyně stáje Lokotrans Rosi s vracejícím se žokejem Ferdinandem Minaříkem mladším a svěřenkyně vloni vítězného kouče Jaroslava Votavy Orphan (EKOFARMA Rybár) s novopečenou držitelkou žokejského titulu Vendulou Korečkovou. Nejvyšší kurz 30:1 má druhá reprezentantka stáje Rabbit Trhový Štěpánov Rabbit Medicean (Verner), před týdnem druhá v menším dostihu v Karlových Varech.
Startovní listiny (ZDE)
Sázkové kurzy (ZDE)

 

Další dostihový program:
14:00 – Cena Hippospolu (IV. k., 1600 m): první díl seriálu pro žákovské jezdce, favorizován tandem Asijský Tygr a Tsaroxy.

14:30 – Cena pořadu Cesta kolem světa (IV. k., 1400 m): účastnice Deylova memoriálu Lan Pham Ti se šancemi na premiérový triumf.

15:00 – Cena Stella Cup (III. k., 1400 m): plné pole šestnácti koní bez jasného favorita, dostihový návrat žokeje Minaříka ml. po téměř dvou letech.

15:30 – Cena 100. výročí letu Jana Kašpara (hdcp II. k., 1000 m): ještě vyrovnanější situace je mezi devíti mezi aktéry na nejkratší trati.

16:40 – Cena Favorit Cup (III. k., 2400 m): hit rámcového programu – dvojnásobná klasická vítězka Determinacja po roce a půl opět v rovinovém dostihu.

17:10 – Cena Fortuny (IV. k., 2400 m): mezi jedenácti nezvítězivšími tříletky sázkovým favoritem debutant Mohykan.
17:40 – Cena Bosny (hdcp IV. k., 2200 m): zlepšená Pedrica proti spolehlivým Vodnici a Moolsovi.

 

Doprovodný program:

 15:10 – premiéra pořadu Cesta kolem světa ("Děti, procestujte s námi svět, s kouzelným deníkem tam i zpět!", dětský koutek Hříbátka) 15:35 – módní přehlídka značky Magic Helena (přízemí tribuny – sázková hala) Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka" se zábavným programem! Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi a dále se bavit v dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí tribuny. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.

"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!
Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí tribuny rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky AUTO HASE PARKU. Opět probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a samozřejmě nechybí loňská novinka: patronát nad “Hříbátky” od nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu. Oficiální stránky společnosti: www.dinotoys.cz.

AUTO HASE PARK nabízí řadu suvenýrů a nové razítko!
V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí “dostihovou knihovničku”. V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, ale i ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Letošní novinkou pak je možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.

ZAČÁTKY DOSTIHOVÝCH ODPOLEDNÍ V SEZÓNĚ 2011:
duben – září: 14 hodin
říjen: 13 hodin
listopad: 12 hodin


VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2011:
Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé karty www.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD: 60 Kč
Celoroční vstupenka (permanentka): 900 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 250 Kč

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.