V. den metropolitní sezony: 64. Jarní cena klisen Turf Praha, a. s.

Dostihovou kvalitou nabitý měsíc květen odstartoval v CONSEQ PARKU Velká Chuchle páté pokračování letošní metropolitní sezony, hlavním bodem jeho programu byl první klasický test roku, 64. Jarní cena klisen Turf Praha, a. s. (listed kat., 1600 m, 500 tis. Kč). Startovní boxy vrcholu dne byly plně obsazeny, síly změřilo šestnáct tříletých klisen. Celkem bylo na startovních listinách 99 koní a 35 jezdců, první dostih startoval ve 14 hodin.

Aktualizace 6. 5. 21:30 HOD: Vítězná premiéra French Quebec

Druhý měsíc letošní metropolitní dostihové sezóny zahájila v CONSEQ PARKu Velká Chuchle :první klasická zkouška roku, 64. Jarní cena klisen Turf Praha na 1600 metrů o půl miliónu korun. Odpoledne začalo za příjemného počasí, ale bohužel ještě před polovinou programu přišel místy dosti silný déšť.

V sestavě šestnácti adeptek favoritkou vítězka přípravného Deylova memoriálu Iceni Girl, úvod dostihu odpálila jedna ze tří reprezentantek stáje Rabbit Trhový Štěpánov Charlayne, tři délky za ní se usadila Rabbit Dark Angel a následovalo ostatní pole, vpředu s Iceni Girl, Nurbelou a White Angel.

V polovině cílové roviny se favoritka posunula do vedení, ale v cíli nakonec byla druhá. Vnější stranou dráhy se zpoza středu pole totiž vynořila v Praze poprvé startující, z Irska importovaná hnědka French Quebec a bez nutnosti výrazného pobízení předvedla zrychlení, jímž získala jisté vítězství o délku a čtvrt. Třetí za Iceni Girl skončila o délku White Angel, na tu další dvě chyběly čtvrté Straightwhiskey a jednu od ní ubránila páté místo Rabbit Dark Angel, za kterou v natěsnaném doběhu získaly ještě nejlepší z tria českých rodaček na startu Nurbela a slovenská účastnice Sansha šestý a sedmý honorář. Čas vítězky 1:43,98 byl významně poznačen podmínkami a morkou dráhou.

French Quebec přinesla první triumf v Jarní ceně klisen pro svého majitele Jiřího Charváta, trenér Čestmír Olehla se v tomto dostihu dočkal druhé výhry po osmi letech (od Arganty 2004) a letos stájí Dr. Charvát pravidelně angažovaný slovenský žokej Ján Havlík, jenž vloni vyhrál Derby v Bratislavě, oslavil na scéně některého z českých klasických dostihů vůbec první triumf.


Další dění:
Úvodní Cena YOKO (hdcp IV. k., 1200 m) byla zároveň otevírací kapitolou letošního seriálu dostihů žákovských jezdců Hippospol Cup a v sedle podruhé v kariéře vítězného pětiletého valacha Sagaji (Luka-Fechtner-Kábrt) získala první životní triumf Žaneta Zábranová.
Na nejkratším sprintu zopakoval vítězné sezónní vstupy z posledních dvou let sedmiletý valach Moon Bay River (Sokrates) a Cenu ComSource, spol. s r. o. (II. k., 1000 m) vyhrál s žokejem Radkem Koplíkem úderným finišem ze středu pole o téměř tři délky.
Mezi deseti tříletými nezvítězivšími účastníky Ceny Alavis (IV. k., 1600 m) se naplno prosadil ryzák Amssio (Luka, Hrubý, Vedral) s žákem Martinem Laubem, lehkou výhrou dal zapomenout na dva týdny starý nevydařený sezónní debut.

Téměř dva roky po první životní výhře přidala v Ceně Femat (III. k., 1600 m) druhou pětiletá hnědka Freya (Pohoda) s amatérkou Helenou Pejškovou, primát vybojovala pod nejnižší zátěží v poli o půl délky.

Také stejně starou vítězku Ceny Brick&Cotto (IV. k., 1600 m) připravuje v Praze-Velké Chuchli trenérka Ivana Pejšková, po roce a půl, počtvrté zvítězivší hnědku Love Style (Marek Šimák) nasedlala žokejce Vendule Korečkové a loňská nejúspěšnější tuzemská jezdkyně se dočkala letošního prvního vítězství.

Naopak jen dva týdny od minulého, zároveň prvního v kariéře, plného uplynuly u Diamond Race (Clint-Racing) a v Ceně Autodopravy František Vlk čtyřletý hnědák s žokejem Garym Hindem jistil už druhou životní výhru. Závěrečný dostih, Cenu Park Inn Hotel Prague (IV. k., 2400 m) pro nezvítězivší tříleté, vyhrál jako před týdnem žokej Milan Zatloukal, tentokrát byl jeho partnerem tmavý hnědák Ében (Teliver Farm ČR).

Původní článek:

DS Pegas: jedna série skončí, druhá bude pokračovat

Před třemi týdny se v Praze jistým triumfem v přípravném Memoriálu Rudolfa Deyla (I. k., 1400 m) uvedla Iceni Girl (ž. Foret), podzimní posila DS Pegas, jíž angažovala po čtvrtém místě z pařížské Prix d'Aumale (Gr.3) za 75 tisíc guinejí s ostrovním ratingem 90 liber. Do pozice favoritky ji staví nejen vstupní vítězství, ale i aktuální forma koní ze zhořské centrály, kteří v Praze vyhráli tři z pěti dubnových dostihů nejvyšší kategorie. Pokud svěřenkyně Grega Wroblewskiho nevděčnou roli splní, ukončí devítileté čekání (od Catoffle a roku 2003) Pegasu na další klasické vítězství a zároveň prodlouží jedničkovou sérii své stáje už na čtyři po sobě jdoucí neděle.

Nejblíže jí před třemi týdny finišovaly dcery stejného plemeníka a od loňského května tradiční rivalky White Angel (Stanislav Chudáček, ž. Rája) a Rabbit Dark Angel (Rabbit Trhový Štěpánov, Verner), které v cíli dělil rozdíl krátké hlavy, nicméně dopracovaly se k němu po rozdílných průbězích, prvně jmenovaná, jinak také vítězka zářijové Ceny zimní královny a držitelka titulu Nejlepší dvouletá klisna roku 2011, zaujala silnou koncovkou ze středu pole, zatímco její soupeřka, mající s ní teď bilanci 1:4, v první části dostihu diktovala rychlost a v závěru se snažila držet nasazené tempo. Nejlepší pětici v trialu doplnily stájová kolegyně loňské nečekané vítězky Brittany Straightwhiskey (Lokotrans, ž. Zatloukal) a nenápadná Lili (Syndikát V3J, ž. Hind), na "medailistky" však ztrácely čtyři a více délek. V Deylově memoriálu sezónu zahájily i Paheeli (KI Racing, ž. Šafář), Lady Valorem (Stáj Monika Agro P., ž. Korečková) a Djerba (YOKO, ž. Pavlíček), ale obsadily osmou, devátou a jedenáctou příčku.

Z aktérek, které letošní účet započaly v jiných dostizích, předvedly nejlepší formy druhá z Ceny Projektu Medela (II. k., 1400 m) Ketty (Stáj Monika Agro P., žk. Laube) a jediná zahraniční účastnice Sansha (MN Racing, ž. Chaloupka), jež obsadila třetí místo v bratislavské Ceně trojročných kobýl (I. k., 1700 m). Výsledkově rozdílně v Ceněwww.dostihy.cz(III. k., 1800 m) rozepsaly letošní účet v cíli druhá River Diamond (Stall Berger-Picek, ž. Koplík) a osmá Charlayne (Rabbit Trhový Štěpánov, Petrlík), jejíž kolegyně a třetí reprezentantka své stáje v nedělním vrcholu Rabbit Kingmambo (žk. Rigo) sezónu zahájila třetí příčkou v mílovém testíku nezvítězivších. Jedinou vloni neuvedenou účinkující je Quirly (MB Racing, ž. Koplíková), která před měsícem při poměrně náročné premiéře v již jednou zmíněné Ceně Projektu Medela obsadila šesté místo.

Kandidátkami s vysokými ambicemi pak budou obě sezónní debutantky. Třetí zástupkyně domácího chovu Nurbela (Roman, ž. Línek) vyhrála v srpnu karlovarskou míli nezvítězivších, v níž debutovali mj. momentální favorité Velké jarní ceny Hyacint a Českého derby Betpak Dala, a v říjnu získala hodnotné čtvrté místo v juniorském vrcholu Ceně zimního favorita. Zcela novou tváří je tu hnědka French Quebec (Dr. Charvát, ž. Havlík), jež si ke svému prvnímu středoevropském startu přiváží z Irska jednu výhru, umístění v listed a devadesátilibrový rating, totožný s Iceni Girl.
 
Další program:
14:00 - Cena YOKO (hdcp IV. k., 1200 m): program otevře dostih žákovských jezdců, v prvním díle desátého ročníku Hippospol Cupu se utká jedenáct aktérů.
14:30 - Cena ComSource, spol. s r. o. (II. k., 1000 m): v atraktivním nejkratším sprintu startuje tucet kandidátů, na první metropolitní triumf bude útočit rychlá Eastern Light.
15:00 - Cena ALAVIS (IV. k., 1600 m): čtvrtý ze silně obsazeného dubnového testu tříletých debutantů Morning Miracle může ve druhém vystoupení kariéry navázat premiérovou výhrou.
15:30 - Cena FEMAT (III. k., 1600 m): v početně maximální sestavě starších koní různých výkonností bude pětiletý Label Five po minulé třetí příčce atakovat čtvrté životní vítězství.
16:35 - Cena Brick & Cotto (IV. k., 1600 m): v posledním mílařském testu programu se po roční pauze vrací na dráhu bronzový z Českého derby 2008 Duplo.
17:05 - Cena Autodopravy František Vlk (III. k., 2400 m): na vytrvalecké trati se vítězka třetí kategorie z  letošní úvodní neděle Power Eva utká s dvojicí dubnových čtyřkových suverénů Pumpkin a Diamond Race.
17:35 - Cena Park Inn Hotel Prague (IV. k., 2400 m): dvakrát těsně druhá z loňského léta Medula zahajuje mezi devíti nezvítězivšími soupeři sezónu, v níž má klasické ambice.

Doprovodný program:
Od 9:00 hodin: závody v agility - V. ročník Jarní ceny (plus ukázky dalších disciplin, např. dogdancing, jumping, králičí hop, ad.).

Pro děti: jízdy na ponících a "Hříbátka"!
Pro nejmenší dostihové diváky jsme opět připravili prima zábavu. Děti se mohou zabavit tradičními a oblíbenými svezeními na ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi, hrát si na venkovním hřišti a bavit se v krytém dětském koutku "Hříbátka" situovaném do přízemí tribuny. Kromě míčkového bazénu, skládacího hradu, či skluzavky nabízí díky Českému animačnímu týmu speciální komponované pořady a soutěže o ceny. Rodiče mohou využít občerstvení v přilehlé kavárničce.

"Hříbátka": soutěže o hračky od Dino Toys!
Oblíbený dětský koutek Hříbátka v přízemí tribuny rozšiřuje bohatou nabídku pro nejmenší návštěvníky CONSEQ PARKU. Tradičně probíhají komponované programy s Českým animačním týmem a patronát nad "Hříbátky" převzalo nakladatelství a vydavatelství DINO TOYS, které do soutěží v dětském klubu věnuje ceny ze svého bohatého sortimentu. Oficiální stránky společnosti:www.dinotoys.cz.

CONSEQ PARK nabízí řadu suvenýrů a upomínkové razítko!
V infocentru (přízemí tribuny - sázková hala) lze pořídit nejen celou řadu suvenýrů, ale také si obohatit domácí "dostihovou knihovničku". V nabídce jsou trička s obrázky trojice našich poníků, pohlednice s portréty českých dostihových koní nedávné minulosti a současnosti, knihy, hračky, další dárkové předměty, ale i ročenky, Přehledy plemeníků a ostatní tiskoviny Jockey Clubu či Dostihové programy včetně sázkové přílohy LOT. Nabízíme také možnost nechat si pořídit otisk upomínkového razítka.

CONSEQ PARK Vám nabízí i prostor pro firemní akce
Dostihové odpoledne ve Velké Chuchli nabízí ideální prostředí a podmínky k prezentaci Vaši firmy, setkání s obchodními partnery, klienty a zákazníky nebo třeba neformální párty pro zaměstnance. V saloncích Doncaster, Ascot, Epsom nebo ve VIP restauraci PANORAMA s kapacitou od 20 do 400 osob pro Vás připravíme program přímo na míru a ve spolupráci se společností MAXISERVICE i skvělé pohoštění. Všechny salonky mají přímý výstup na zastřešenou terasu s výhledem na cílovou rovinku!

Pro bližší informace využijte tyto kontakty:
Petr Drahoš, ředitel společnosti, 604 298 150, petr.drahos@velka-chuchle.cz
Irena Rychlovská, obchodní oddělení, 604 298 155, irena.rychlovska@velka-chuchle.cz
Držitelům Sphere card je poskytována 10% sleva na pořádání firemních akcí.

VSTUPNÉ NA DOSTIHY V SEZÓNĚ 2012:
Děti do 15 let, držitelé průkazů TP, ZTP, ZTP-P (u vozíčkáře i jednočlenný doprovod): zdarma
Držitelé dlouhodobých časových jízdenek DP Praha s platným ročním kupónem: zdarma
Jednotlivá vstupenka pro dospělou osobu: 120 Kč
Mládež do 18 let, studenti do 26 let, držitelé zákaznické karty Pražská plynárenská, držitelé kartywww.rodinnepasy.cz, držitelé In-karty ČD, držitelé Sphere card: 60 Kč
Celoroční vstupenka: 900 Kč
Celoroční vstupenka extra (vstup do areálu a parkování): 1300 Kč
Celoroční vstupenka "all in one" (vstup do areálu, parkování, Dostihový program): 1800 Kč
Klub Patriot / Student (pro seniory - 60 let a více a studenty do 26 let): 250 Kč
Derby klub (celoroční vstup do Derby klubu, občerstvení, Dostihový program, parkování): 8000 Kč
 
www.velka-chuchle.cz

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.