V Derby korunován Ruler of the World

Vítězem anglického The Investec Derby (Gr. 1, 3 l. hř. a kl., 2 400 metrů, 1 379 500 Ł) se v Epsomu stal svěřenec irského trenéra Aidana O'Briena Ruler of the World, který v sedle s Ryanem Moorem proběhl cílem s náskokem jedné a půl délky.

Tento náskok byl před bojující trojicí koní, z níž byl nakonec nejšťastnější britský Libertarian (W. Buick), který získal druhou příčku o krátkou hlavu před Galileo Rockem (W. Lordan), který stejným rozdílem odkázal druhého favorita dostihu Battle of Marengo (J. O'Brien) na čtvrtou pozici, patý finišoval s půldélkovým odstupem francouzský Ocovango (J. - Ch. Boudot).

Ruler of the World (Galileo (IRE) - Love me True (USA) (Kingmambo(USA))) se stal prvním koněm od Commander in Chefa v roce 1993, který Derby v Epsomu vyhrál, aniž by startoval jako dvouletý - svůj vítězný dostihový křest totiž absolvoval až letos začátkem dubna v Curragh a posléze 9. května vyhrál v Chesteru jeden z tamních derby trialů Gr. 3 Chester Vase, Derby tedy bylo jeho teprve třetím startem a i po něm zůstává neporažený.

Jezdec Ryan Moore, který  po třech letech vyhrál svoje druhé Epsom Derby (to první bylo v roce 2010 s Workforcem) začátek dostihu viděl takto: „Plánoval jsem být blíž, ale prostě jsme neodskočili moc dobře – byl to velmi chaotický závod“.  K momentu, kdy přešli do vedení, řekl: „Musel jsem toho chlapíka nechat jít, což jsem udělal, protože jsem věděl, že to může zvládnout velmi dobře. Ocitl se na čele ale trochu brzy a stále byl tak trochu zelený. Od Chesteru se ale hodně zlepšil a myslím si, že ještě neukázal všechno. Má opravdu sympatický přístup.“

Video můžete shlédnout zde.

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.